סינגפור ראשונה, ישראל רביעית: המדינות שהכי טוב להיות בהן בקורונה
סינגפור ראשונה, ישראל רביעית: המדינות שהכי טוב להיות בהן בקורונה
עיר המדינה הקטנה עקפה לראשונה את ניו זילנד, בזכות שילוב של ריחוק חברתי קפדני ומבצע חיסונים יעיל - כך לפי המדד של בלומברג לחודש אפריל, המדרג את המקומות הטובים והגרועים ביותר לחיות בהם בתקופת הקורונה. ישראל, עם 57% מחוסנים, עלתה מקום אחד ומדורגת רביעית
סינגפור היא המדינה שהכי טוב להיות בה בתקופה זו של מגפת הקורונה - בזכות שילוב של מניעת התפשטות הנגיף ומבצע חיסונים יעיל; כך לפי המדד של בלומברג לחודש אפריל, המדרג את המקומות הטובים והגרועים ביותר לחיות בהם בתקופת הקורונה. עיר המדינה הקטנה עקפה לראשונה את ניו זילנד, שמדורגת במקום השני, לפני אוסטרליה שבמקום השלישי. ישראל, עם 57% מחוסנים, עלתה מקום אחד ומדורגת רביעית.
סינגפור הורידה את מספר ההדבקות המקומיות לקרוב לאפס באמצעות ריחוק חברתי קפדני, שאיפשר לתושבים להמשיך לחיות את חייהם כמעט כרגיל, כולל ביקור בהופעות ואף יציאה לשיט תענוגות - ובמקביל חיסנה עד כה חמישית מהאוכלוסיה, דבר שמדינות כמו ניו זילנד, אוסטרליה וטייוואן לא יישמו ביעילות דומה.
מדינות כמו צרפת וצ'ילה, בהן התושבים קיבלו גישה טובה לחיסונים, נפלו בדירוג ככל שהמגפה התפשטה בהן עקב מוטציות שהגיעו בעיקר מהעולם השלישי. בעוד שיותר ממיליארד מנות חיסון חולקו עד כה בעולם, לא מספיק מהן סופקו למדינות עניות כמו הודו, אשר מעלות מאוד את שיעור ההדבקה העולמי. העובדה הזאת הביאה לתוצאות קשות במדינות כמו פולין וברזיל, שירדו לתחתית המדד המדרג 53 מדינות סך הכל.
מקסיקו, שהייתה במקום האחרונה מאז החלה המדידה, עלתה מעט באפריל למקום ה-48, לאחר שמערך הבדיקות שלה השתפר; ארה"ב עלתה החודש ארבעה מקומות, למקום ה-17, לאחר שתכנית החיסונים שלה הביאה לירידה במקרי המוות, למרות שמספר הנדבקים עלה על רקע הקלת המגבלות; בריטניה, שעלתה 7 מקומות למקום ה-18, מצטיינת בחיסון מהיר של האוכלוסיה ובבדיקות גבול הדוקות שמונעות כניסת זנים חדשים, לאחרונה בעיקר מהודו - שירדה 10 מקומות עד למקום ה-30, על רקע שיאי ההדבקה שנקבעים בה מדי יום.