על הפרק בפסגת ה-G7: העברת מיליארד חיסונים למדינות חלשות
על הפרק בפסגת ה-G7: העברת מיליארד חיסונים למדינות חלשות
אחרי התחייבותו של ביידן להעביר 500 מיליון מנות והתחייבות ג'ונסון להעביר 100 מיליון מנות, ראש ממשלת בריטניה אמר כי הוא מקווה שראשי מעצמות נוספות יצטרפו להתחייבויות וכך ייתרמו מיליארד מנות. המטרה - לחסן את כל אוכלוסיית העולם עד סוף השנה הבאה. עוד על הפרק בפסגת המעצמות באנגליה - מס חברות גלובלי מינימלי ומשבר האקלים
מנהיגי שבע המעצמות המכונסים בפסגה באנגליה דנים בהעברה של מיליארד חיסונים נגד קורונה למדינות חלשות. ברקע, התחייבותו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן להעברת 500 מיליון מנות חיסון ומצדו של ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון להעביר 100 מיליון מנות חיסון נוספות. קנדה גם צפויה להתחייב לתרום 100 מיליון מנות חיסון. וצפויות התחייבויות נוספות, כאשר ראש ממשלת בריטניה ג'ונסון אמר כי המטרה היא להגיע לתרומה של מיליארד חיסונים.
ג'ונסון אמר עוד שהוא מקווה שמנהיגי 7 המעצמות הנועדים באנגליה יסכימו על התרומה כחלק מתוכנית לחסן עד סוף השנה הבאה את כל אוכלוסיית העולם המונה כמעט 8 מיליארד בני אדם. "אנחנו נסייע להוביל את העולם החוצה מהמגפה הזו, כשנעבוד לצד השותפים שלנו", אמר הנשיא האמריקאי ביידן. ה-G7 כולל מלבד ארה"ב גם את קנדה, בריטניה, צרפת, גרמניה, איטליה ויפן.
עם זאת, על פי דיווח ברויטרס, היוזמה להעברת מיליארד חיסונים לקורונה למדינות חלשות סופגת ביקורת ויש המכנים אותה "טיפה בים" ותגובה אטית מדי שמראה כי מנהיגי המערב עדיין אינם ממלאים את תפקידם בהתמודדות עם משבר בריאות הציבור החמור ביותר מזה מאה.
עד כה, צרפת היא היחידה מבין מדינות ה-G7 שכבר החלה במשלוחים של חיסונים דרך יוזמת קובאקס (Covax). עד כה תרמה צרפת 628,800 מנות חיסון למדינות באפריקה - כאשר סנגל, קולונייה צרפתית בעבר, קיבלה 30% מהם.
עוד על הפרק: מס חברות גלובלי מינימלי
מנהיגי המעצמות מקווים שהפגישה במפרץ קרביס באנגליה תתרום להאצת הכלכלה העולמית. בין היתר בזכות אימוץ ההחלטה על מס חברות גלובלי מינימלי של לפחות 15% - בעקבות הסכם שהושג לפני כשבוע על ידי שרי האוצר שלהם. מס המינימום המדובר מיועד למנוע מחברות לנצל מקלטי מס וכלים נוספים כדי להימנע מתשלום מס.
אולם האישור של מדינות ה-G7 הוא רק שלב אחד בתהליך ארוך. התקווה היא שכמה שיותר מדינות יאמצו את ההחלטה ויחתמו עליה. מדובר במשימה קשה, מכיוון שמדינות רבות תלויות בשיעורי מס נמוכים בכדי למשוך תאגידים בינלאומיים.
גם שינויי האקלים עומדים על הפרק בפסגת המנהיגים. כמה מאות מפגינים הגיעו לקורנוול במטרה לדחוק במנהיגים לפעול. פעילי אקלים שלחו דוברה שצפה לחוף ונשאה דמויות מתנפחות גדולות של ביידן וג'ונסון. במחאה אחרת נשאו מפגינים דגלים שעליהם נכתב "G7 טובע בהבטחות" ו"פעולה לא מילים".
ואיך אפשר בלי הצילום המסורתי
שבעת המנהיגים התמודדו באומץ עם מזג אוויר סגרירי בחוף קורניש בדרום אנגליה לצורך הצילום "משפחתי" בתחילת הפסגה השנתית שלהם. זוהי פסגת ה-G7 האחרונה עבור אנגלה מרקל לאחר 16 שנים שבהן היא מכהנת כקנצלרית גרמניה (היא תסיים את תפקידה לאחר הבחירות בספטמבר), מה שככל הנראה יהפוך את הכינוס בשנה הבאה בגרמניה לגברי בלבד. היא היתה הראשונה לצאת לצילום, כשעמדה בחלק הקדמי הימני של הפודיום.