סגור

הפגיעה בתיירות תגרום נזק של 4 טריליון דולר לכלכלה העולמית

מדובר בהפסד גבוה בהרבה מכפי שהעריכו בתחילה - הנובע בין השאר מהחלוקה הלא מאוזנת של חיסונים, שפוגעת בעיקר במדינות מתפתחות; אותן מדינות צפויות לספוג כ-60% מההפסדים המוערכים לתמ"ג העולמי, כך לפי דו"ח שפרסמה הוועדה למסחר ופיתוח של האו"ם. מחברי הדו"ח מדגישים כי המשבר בתיירות עוד רחוק מלהסתיים

ההאטה בתיירות שנגרמה עקב הקורונה תעלה לכלכלה העולמית מעל 4 טריליון דולר ב-2020 ו-2021, הפסד גבוה בהרבה מכפי שהעריכו בתחילה - הנובע בין השאר מהחלוקה הלא מאוזנת של חיסונים, שפוגעת במדינות מתפתחות התלויות בתיירות בינלאומית; כך לפי דיווח של בלומברג.
על פי דו"ח שפרסמה הוועדה למסחר ופיתוח של האו"ם (Unctad), השנה לבדה יעמדו ההפסדים על בין 1.7 ל-2.4 טריליון דולר, זאת על אף שבמחצית השנייה של השנה צפויה התאוששות בתיירות במדינות כמו ארה"ב, בריטניה וצרפת, להן שיעור התחסנות גבוה יחסית.
הדו"ח מפרט את ההשפעה היקרה של הגישה הלא שיוויונית לחיסונים ברחבי העולם, ולפיו מדינות מתפתחות צפויות לספוג בסביבות 60% מההפסדים המוערכים לתמ"ג העולמי.
הדו"ח מצביע גם על כך שמשבר התיירות עוד רחוק מלהסתיים, כאשר הגבלות תנועה והגבלות אחרות עדיין נמצאות בתוקף במדינות עם שיעור התחסנות נמוך. לפיכך, ההערכה היא שהיקף התיירות העולמית ממנו נהנה העולם לפני המגפה לא צפוי לחזור עד 2023. הדו"ח נערך ביחד עם ארגון התיירות העולמי של האו"ם.
1 צפייה בגלריה
תיירים ב איטליה קורונה וירוס 25.2.20
תיירים ב איטליה קורונה וירוס 25.2.20
תיירים באיטליה
(צילום: אי פי איי)
מחברי הדו"ח ציינו עוד כי מדינות כמו תאילנד וטורקיה, שמסתמכות על תיירים זרים כדי לחזק את הכלכלות שלהן, הושפעו קשות מהמצב. הירידה בתיירות משפיעה לשלילה גם על סקטורים נלווים כמו מזון, משקאות, קמעונאות, תקשורת ותחבורה.
בסך הכל, הצניחה בתיירות הובילה לעלייה בשיעור ממוצע של 5.5% בשיעור האבטלה של כח עבודה לא מיומן, ופגעה בסקטור שמעסיק בעיקר נשים וצעירים.
"תיירות מהווה חבל הצלה למיליוני אנשים, והעברת החיסונים כדי להגן על קהילות ולתמוך בהתנעה מחדש של התיירות בצורה בטוחה הא מהותית להתאוששות של מקומות עבודה ואספקת משאבים נחוצים, במיוחד במדינות המתפתחות", מסר מזכ"ל ארגון התיירות העולמי של האו"ם, זוראב פולוליקשווילי.