סגור

מחקר של אוקספורד: אין קשר בין השימוש המוגבר של בני נוער במדיה דיגיטלית לבין בריאות נפשית

מכון האינטרנט של אוקספורד בדק את הקשר בין צפייה בטלוויזיה, גלישה במדיה החברתית ושימוש במכשירים אלקטרוניים, לבין תחושות דיכאון, נטיות אובדניות ובעיות התנהגותיות - וקבע שאינו הולך ומתחזק עם השנים. המחקר מהווה אזהרה לרגולטורים ומחוקקים המתמקדים באמונה הרווחת לגבי ההשפעות המזיקות של הטכנולוגיה על בריאות הנפש של משתמשים

קיים "קשר חלש" בין שימוש בטכנולוגיה ובעיות נפשיות; כך קובע מחקר שנערך בהשתתפות 430 אלף נסיינים בגילי 15-10.
מכון האינטרנט של אוקספורד בדק את הקשר בין צפייה בטלוויזיה, גלישה במדיה החברתית ושימוש במכשירים אלקטרוניים, לבין תחושות דיכאון, נטיות אובדניות ובעיות התנהגותיות - ומצא ירידה קטנה בקשר שבין דיכאון ושימוש במדיה חברתית וצפייה בטלוויזיה, בין השנים 1991 ל-2019, ועלייה קטנה בקשר שבין בעיות רגשיות ושימוש במדיה חברתית.
"לא מצאנו הבדל בין ההשפעה של מדיה חברתית על בעיות נפשיות ב-2010 ו-2019", אמר אחד מכותבי המחקר, פרופסור אנדרו פז'בילסקי. "אנחנו לא אומרים שפחות אנשים שמחים משתמשים במדיה החברתית, אלא שהקשר בין השניים לא הולך ומתחזק עם השנים". המחקר מהווה אזהרה לרגולטורים ומחוקקים המתמקדים באמונה הרווחת לגבי ההשפעות המזיקות של הטכנולוגיה על בריאות הנפש של משתמשים.
1 צפייה בגלריה
בני נוער התמכרות סלולר טלפון נייד
בני נוער התמכרות סלולר טלפון נייד
אילוסטרציה
(גטי)
המשתתפים במחקר בארה"ב ובריטניה התבקשו לדרג את תחושותיהם באמצעות סדרת שאלות, וכן לציין את משך השימוש היומי שלהם במדיה החברתית ובמכשירים טכנולוגיים. המחקר פורסם במגזין Clinical Psychological Science. בינואר 2021 פורסם מחקר שהצביע על כך ששימוש כבד במדיה החברתית קשור למצב נפשי והערכה עצמית ירודים בקרב מתבגרים. גורמים נוספים שנמצאו כמשפיעים על מצבם הנפשי של צעירים כוללים את מגפת הקורונה. ממשלת בריטניה הכריזה לאחרונה על השקעה של חצי מיליארד פאונד בשירותי בריאות הנפש, כאשר 79 מיליון מתוכם מיועדים לטיפול בילדים וצעירים.