מחלוקת בין ארה"ב לגרמניה וצרפת על גובה מס החברות הגלובלי האחיד
מחלוקת בין ארה"ב לגרמניה וצרפת על גובה מס החברות הגלובלי האחיד
בתיווכו של הממשל האמריקאי, קבוצת שבע המדינות המתועשות - ה-G7 - עשויה להציג כבר מחר מס חברות אחיד מוסכם. עם זאת, לארגון אין סמכות רשמית לאשרר את ההסכם ופרטיו הסופיים יגובשו במסגרת הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי, ה-OECD
בתיווכו של הממשל האמריקאי, קבוצת שבע המדינות המתועשות (G7) עשויה להציג כבר מחר מס חברות אחיד המוסכם עליהן — כך לפי דיווח של ה"פייננשל טיימס". אף שלארגון אין סמכות רשמית לאשרר את ההסכם ופרטיו הסופיים יגובשו במסגרת הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD), חברות ה־G7 מתכוונות להציגו במסגרת דיוניהן. לפי הדיווח, ממשל ביידן עושה מאמצים רבים להשגת הסכמות במסגרת ה־G7 וזאת כדי לחזק את השיחות שיתקיימו בדרג ה־OECD ולהגיע להסכם סופי בחודשים הקרובים.
הרעיון שעומד על הפרק הוא מס חברות גלובלי מינימלי. שיעור זה נועד למסות חברות רב־לאומיות שיכולות לפעול בכמה מדינות ולקבוע מס סטנדרטי יותר, אם כי לא מחייב, במדינות שונות. הכוונה היא לפגוע בחברות שנמלטות למדינות שבהן קיים שיעור מס נמוך יותר.
אם אמנם יגיע ה־OECD להסכם, זה עשוי להירשם כציון הדרך החשוב ביותר מזה 100 שנה בתחום המיסוי הבינלאומי — הישג שיוכל להשתלב עם העלאות המס המוצעות בארה"ב.
תוכנית התשתיות של הנשיא ביידן כוללת העלאת מס החברות במדינה. אם המס בעולם לא יהיה נמוך משמעותית מזה שבארה"ב, יהיה בכך כדי לעודד חברות רב־לאומיות להישאר בה, אפילו במקרה שמסיה יהיו גבוהים יותר.
מסיבה זו ניצבה שרת האוצר של ארה"ב, ג'נט ילן, בחזית היוזמה להטלת מס חברות גלובלי מינימלי. מס כזה עמד בראש סדר עדיפויותיה והיה הנושא המרכזי בנאום הגדול הראשון שנשאה."יחד נוכל להשתמש במס גלובלי מינימלי כדי לוודא שהכלכלה העולמית צומחת על בסיס שוויוני יותר בכל הנוגע למיסוי התאגידים הרב־לאומיים, דבר שידרבן חדשנות, צמיחה ושגשוג", אמרה.
ארה"ב הציעה בשבוע שעבר ששיעור המס יעמוד על 15%, כך דיווח ה"ניו יורק טיימס", זאת לעומת שיעור של 21% שבו תמכו גרמניה וצרפת.