$
חברה וסביבה

דיווח: ארה"ב איימה לבטל סיוע צבאי למדינות שיתמכו בהנקה

לפי דיווח בניו יורק טיימס, ממשל טראמפ סיכל החלטה באו"ם הקוראת לקידום הנקה. בין היתר, איימה ארה"ב על אקוודור כי אם לא תתמוך בעמדתה - היא תטיל עליה סנקציות ותפסיק את הסיוע הצבאי שהיא מעניקה לה

שירות כלכליסט 22:1808.07.18

ממשל טראמפ הפעיל לפני כמה חודשים לחצים פסולים והצליח להדהים מדינות החברות באו"ם כשאיים להפסיק להעניק להן סיוע צבאי, אם יתמכו בהחלטה הקוראת לעודד הנקה טבעית, במקום הזנה באמצעות פורמולות - כך מדווח הערב ה"ניו יורק טיימס".

 

על פי הדיווח, לפני מספר חודשים עמדה אסיפת הבריאות העולמית של האו"ם בג'נבה לאשר החלטה הקוראת למדינות לעודד הנקה טבעית של תינוקות.

 

    צילום: shutterstock

 

 

נציגים של ממשלות רבות עמדו לתמוך בהצהרה בעניין זה, בהסתמך על מחקרים הקובעים כי חלב אם בריא יותר לילדים מהנקה בפורמולה. על פי ההצהרה המוצעת, עמדו החברות לתמוך בנוסח הקורא לכל אחת מהמדינות להגביל את השיווק המטעה של תחליפי חלב בשטחן.

 

על פי הדיווח, בשלב הזה התעוררו נציגי המשלחת האמריקאית ופעלו לקידום האינטרסים של יצרניות תחליפי החלב במסגרת ההחלטה, ולאו דווקא של התינוקות.

 

הבכירים האמריקאים פעלו לסרס את ההחלטה על ידי מחיקת סעיף הקורא לממשלות "להגן, לקדם ולתמוך בהנקה טבעית" ופסקה נוספת שקראה למקבלי ההחלטות להגביל את הקידום של מוצרי מזון, שמומחים קבעו כי יש להם אפקט שלילי על ילדים צעירים.

 

כאשר המשלחת האמריקאית לא הצליחה בניסיון זה עברו נציגיה לאיומים מפורשים ומדהימים למדי - כך על פי דיפלומטים ובכירי ממשל שלקחו חלק בדיונים. מי שסבלה ראשונה מנחת זרועם של האמריקאים היתה אקוודור, שתיכננה לתמוך בהחלטה.

 

גורמים שהשתתפו בדיונים מסרו כי נציגי המשלחת האמריקאית איימו שאם אקוודור תתמוך בהחלטה, ארה"ב תטיל עליה סנקציות ואף תפסיק להעביר לה סיוע צבאי קריטי. התגובה של אקוודור היתה מהירה: הממשלה מיהרה ליישר קו.

 

מומחי הבריאות מטעם האו"ם נאבקו לגייס תמיכה להחלטה, אך לפחות תריסר מדינות - מרביתן כאלה הנחשבות חלשות מאפריקה ומאמריקה הלטינית - נסוגו עקב החשש שלהן מנקמה אמריקאית, מסרו בכירים מאורגוואי, מקסיקו וארצות הברית.

 

"היינו המומים וכואבים", מסרה פטי רנדל, מנהלת המדיניות של קבוצת Baby Milk הקוראת לעידוד הנקה טבעית ואשר השתתפה בדיוני האסיפה הכללית, גוף קבלת ההחלטה של ארגון הבריאות העולמי מאז שנות השמונים.

 

"מה שקרה שקול לסחיטה, כאשר ארה"ב מחזיק את יתר העולם כבן ערובה, ומנסה לסובב לצד השני כמעט 40 שנות מחקר אודות הדרך הטובה ביותר להגן על בריאות תינוקות וילדים צעירים", היא מסרה.

 

לבסוף, מאמצי האמריקאים לא עלו יפה ברובם. מי שבסופו של דבר הובילו לאימוץ ההחלטה היו הרוסים - והאמריקאים לא איימו עליהם.

 

משרד החוץ האמריקאי סירב להגיב לידיעה, ומסר כי אינו יכול לדון בשיחות דיפלומטיות פרטיות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x