התוכנית השאפתנית של ביידן: הקמת מערך טורבינות שיספק חשמל ל-10 מיליון בתים
לדברי הבית הלבן, עמידה ביעדים של הקמת טורבינות רוח עד סוף העשור לאורך החוף המזרחי, תייצר השקעות בהיקף של 12 מיליארד דולר, משרות חדשות ל-44 אלף עובדים שיועסקו בתפעול הטורבינות עוד ו-33 אלף משרות בקהילות
ממשל ביידן חשף תוכנית שאפתנית להקמת מערך טורבינות רוח ימיות לאורך החוף המזרחי של ארה"ב, בהיקף שיאפשר לספק חשמל ל-10 מיליון בתים עד 2030 וימנע פליטה של 78 מיליון טון פחמן דו-חמצני. לדברי הבית הלבן, עמידה ביעדים תייצר השקעות בהיקף של 12 מיליארד דולר, משרות חדשות ל-44 אלף עובדים שיועסקו בתפעול הטורבינות וכמעט 33 אלף משרות נוספות בקהילות שיתמכו בפעילותן.
"המטרה של תוכנית זו היא הוכחה למחויבות שלנו להשתמש בחדשנות אמריקנית כדי להשקיע באומה שלנו, לקדם את הביטחון האנרגטי שלנו ולהלחם בשינוי אקלים", צוטטה מזכירת האנרגיה, ג'ניפר גרנהולם, בהודעה לעיתונות שפרסם אתמול הבית הלבן. "מחלקת האנרגיה תגייס גם משאב שעומד לרשותנו כדי לגרום לכמה שיותר חברות אמריקאיות להשתמש בכמה שיותר פלדה אמריקאית ולהעסיק כמה שיותר עובדים אמריקאים בבניית ותחזוקת הטורבינות".
לדברי הבית הלבן, היעד הוא להקים טורבינות רוח שעד סוף העשור יספקו יכולת ייצור של 30 אלף מגהווט. על מנת לעמוד ביעד זה, מתכנן הממשל להאיץ את הליך מתן האישורים לפרויקטים בחוף המזרחי ולפתוח את המים מול חופי ניו יורק וניו ג'רסי לפיתוח של טורבינות רוח. הממשל גם יציע הלוואות בערבות פדרלית בהקף של כ-3 מיליארד דולר לפרויקטים של טורבינות רוח ימיות וישקיע בשדרוג נמלים לתמיכה ביכולות בניית הטורבינות.
במסגרת הצגת התוכנית הגדיר הממשל אזור של מים רדודים בין לונג איילנד לניו ג'רסי כאזור בעדיפות לטורבינות רוח, צעד ראשון בדרך להצעת זיכיונות ליזמים בתחום. ניו יורק וניו ג'רסי כבר התחייבו לרכוש אנרגיית רוח ימית בהקף של 16.5 אלף מגהווט עד 2035 כדי לעמוד ביעדי הפחחת פליטות גזי החממה שלהן.
מקור בממשל אמר לניו יורק טיימס שעד 2030 מקווה הממשל להפעיל אלפיים טורבינות רוח במי האוקיינוס האטלנטי. ואולם, גורמים שמתנגדים לפיתוח של מקורות אנרגיה מתחדשים הביעו ספקנות לגבי התוכנית. "הנה שוב מגיעה ההבטחה של 'משרות ירוקות, אמר לעיתון תומאס פייל, נשיא המכון למחקר אנרגטי, גוף שהוקם על ידי צ'ארלס קוק, זכה לתרומות מחברות דלקי מאובנים ותומך בהמשך השימוש בדלקי מאובנים. "אם הממשל רוצה ליצור משרות, הם יעשו את זה במהירות וביעילות גדולה יותר אם יצאו מעסקי האנרגיה".
פיתוח טורבינות רוח ימיות, שזוכה להצלחה באירופה עם אלפי טורבינות שהוקמו בעשור האחרון, מעולם לא התרומם בארה"ב שמפעילה רק שני מערכים זעירים מולם חופי רוד איילנד ווירג'ינה. לאורך השנים, פרויקטים רבים נתקלו בהתנגדות, ונכשלו, בגלל התנגדות תושבים שראו בטורבינות כמפגע סביבתית. ואולם, בתקופה האחרונה המדינות הגדולות ביותר בצפון החוף המזרחי שינו את גישתן לתחום. קונטיקט, מרילנד, מסצ'וסטס, ניו ג'רסי, וירג'יניה וניו יורק התחייבו לרכוש 25 אלף מגהווט מטורבינוות ימיות עד 2035.
"יש לנו הזדמנות ענקית לא רק להתמודד עם איומי שינוי האקלים, אלא להשתמש בהם כהזדמנות ליצרו מיליוני משרות טובות שיתדלקו את ההתאוששות הכלכלית של אמריקה, יבנו מחדש את מעמד הביניים ויאפשרו לנו להתאושש מהמשבר", אמרה יועצת האקלים הלאומית של הבית הלבן, ג'ינה מקראתי. "קנה המידה של ההזדמנות הזו ברור במיוחד בטורבינות רוח ימיות. המחויבות הזו לתעשייה חדשה ובתולית תיצור נתיבים למעמד הביניים בעבור אנשים מרקעים ומקהילות מגוונים".