מחקר: יש לצמצם את פליטות גזי החממה להיקף דומה לזה שהיה בסגרים
סגרי הקורונה הובילו בשנה שעברה לצניחה של 7% בפליטות פחמן דו-חמצני לעומת 2019. המדענים סבורים שכדי להשיג את הגבלת ההתחממות הגלובלית ל-1.5 מעלות, שיעור פליטות הפחמן צריך לרדת מדי שנתיים בהיקף דומה
פליטות הפחמן העולמיות צריכות לרדת מדי שנתיים בהיקף דומה לזה שבו ירדו במהלך סגרי הקורונה, לכל אורך העשור הקרוב, על מנת לעמוד ביעד של הגבלת ההתחממות הגלובלית ל-1.5 מעלות – כך לפי מחקר שפורסם אתמול בכתב העת המדעי Nature Climate Change.
- קורונה? פליטות גזי החממה חזרו לרמתן מלפני המשבר
- דו"ח האו"ם: "התחייבויות המדינות לצמצום הפליטות נמוכות משמעותית מהדרוש"
- ענקיות הטכנולוגיה מתגייסות לצמצום פליטות גזי החממה
סגרי הקורונה הובילו בשנה שעברה לצניחה של 7% בפליטות פחמן דו-חמצני לעומת 2019 (2.6 מיליארד טונות פחות) – הירידה השנתית הגדולה ביותר בהקף הפליטות בהיסטוריה המתועדת. ואולם, לפי המחקר על מנת לעמוד ביעדים שקבעו מדענים, מדי שנה עד סוף העשור הקרוב יש צורך בירידה שנתית של בין מיליארד ל-2 מיליארד טונות פחמן דו-חמצני.
לפי המדענים שמאחורי המחקר, אף שמדינות החלו לצמצם את פליטות גזי החממה שלהן לפני המגפה, קצב הצמצום היה אטי מדי. בינתיים, דו"ח של סוכנות האנרגיה הבינלאומית שפורסם מוקדם יותר השבוע העלה שהפליטות של גזי חממה בעולם כבר חזרו לרמתן לפני הקורונה, ובדצמבר 2020 אף היו גבוהות יותר מדצמבר 2019.
"העולם נמצא בנקודה קריטית, בשעה שממשלות שופכות כסף לכלכלה העולמית כדי להתמודד עם השפעות המגפה", אמרה לגרדיאן המדענית הראשית במחקר, פרופ' קורין לה קרה מבית הספר למדעי הסביבה של אוניברסיטת איסט אנגליה. "אנחנו צריכים לצמצם את הפליטות בהיקף דומה לזה של הסגרים מדי שנתיים, אבל בשיטות אחרות לגמרי".
לדבריה, על ממשלות לתעדף פעילות אקלימית במאמצי ההתאוששות שלהן: "כשלנו להבין בעבר שאנחנו לא יכולים להתמודד עם שינוי אקלים כסוגיה משנית. אי אפשר לעשות את זה עם חוק אחד או עם מדיניות אחת, זה צריך להיות בלב של כל מדיניות. כל אסטרטגיה וכל תוכנית פעולה של כל ממשלה חייבת להתמודד עם שינוי אקלים. יש סתירה אמיתית בין מה שממשלות אומרות שהן עושות כדי לקדם התאוששות ירוקה, לבין מה שהן עושות. זה מאוד מדאיג".