דיווח: צפון קוריאה ניסתה לגנוב מפייזר את הטכנולוגיה של החיסון
לפי סוכנות הידיעות של דרום קוריאה, האקרים מצפון המדינה ניסו לפרוץ למערכות המחשב של ענקית התרופות האמריקאית בחיפוש אחר מידע על החיסונים והטכנולוגיה שעומדת מאחוריהם. עד כה לא דיווחו במדינה המבודדת ולו על מקרה אחד של קורונה
צפון קוריאה ניסתה לגנוב את הטכנולוגיה שעומדת מאחורי החיסון נגד קורונה שפיתחה פייזר, כך דיווחה סוכנות הידיעות יונהאפ (Yonhap) של דרום קוריאה, שהתבססה על דיווחים של שירותי המודיעין במדינה.
- סייבריזן הישראלית: חשפנו תשתית ביון חדשה של צפון קוריאה
- "מרבית תקיפות הסייבר בעולם עדיין מגיעות מרוסיה, סין וצפון קוריאה"
- היעד של פייזר ומודרנה: להוכיח שהחיסונים שלהן יעילים על ילדים מגיל 12 - עד הקיץ
לפי הדיווח, האקרים מצפון קוריאה ניסו לפרוץ למערכות המחשב של ענקית התרופות האמריקאית בחיפוש אחר מידע על החיסונים והטכנולוגיה שעומדת מאחוריהם. "שירותי המודיעין עדכנו אותו שצפון קוריאה ניסתה להשיג את הטכנולוגיה הקשורה לחיסון הקורונה על ידי שימוש במתקפת סייבר לפרוץ לפייזר", מסר לעיתונאים חבר הפרלמנט הקוריאני הא טאי – קיונג.
עד כה לא דיווחו במדינה המבודדת ולו על מקרה אחד של קורונה, אך בכל זאת לפני שבועיים פורסם כי המדינה תקבל 2 מיליון מנות של החיסון שפיתחו אסטרהזנקה ואוניברסיטת אוקספורד, זאת במסגרת יוזמת COVAX של ארגון הבריאות העולמי להפצת חיסונים במדינות עניות.
לפי מומחי בריאות קרוב לוודאי שההאקרים היו מעוניינים יותר במכירת המידע הגנוב מאשר בפיתוח חיסון מקומי.
על אף הטענה בצפון קוריאה כי אין נדבקים במדינה, ההערכות הן שלא ניתן לשלול את האפשרויות של התפרצויות שכן המדינה כן קיימה קשרי מסחר פעילים עם סין לפני סגירת הגבולות בתחילת השנה שעברה. לפי שירותי המודיעין בדרום קוריאה, רי סול ג'ו, אשתו של המנהיג קים ג'ונג און לא נראתה בציבור כבר למעלה משנה ושומרת על פרופיל נמוך כדי להימנע מהדבקות בקורונה.