בדומה לצפי: 49 אלף משרות נוספו למשק האמריקאי בינואר
התוספת על פי התחזיות עמדה על 50 אלף משרות חדשות; שיעור האבטלה ירד מ-6.7% ל-6.3% - שפל בתקופת המגפה; ענף האירוח סבל במיוחד עם ירידה של 61 אלף במספר המשרות בחודש שעבר; נתוני המשרות לחודשים נובמבר ודצמבר עודכנו לרעה בהשוואה לקריאה הראשונה
- האייקון האמריקאי טויס אר אס ימשיך לחיות, אבל מחוץ לארה"ב
- ארה"ב: הממשל יעביר מיליון חיסונים בשבוע לרשתות בתי מרקחת
- עלות המעבר לאפס פליטות בארה"ב עד 2050 - פחות מ-1% מהתמ"ג
הדו"ח כולל גם תיקון לנתוני חודש דצמבר: הפסד של 227 אלף משרות במקום 140 אלף עליהן דווח בקריאה הראשונה. נתוני נובמבר עודכנו לתוספת של 264 אלף משרות חדשות ולא 336 אלף בקריאה הראשונה. עוד עולה מהדו"ח כי השכר הממוצע לשעה עלה ב-6 סנט ל-29.96 דולר, ושבוע העבודה הממוצע עלה ב-0.3 שעות ל-5 שעות.
מיליוני אמריקאים נותרו חסרי עבודה מאז חברות נאלצו לפטר ולקצץ עובדים בפרוץ מגפת הקורונה בחודשי מרץ ואפריל השנה שעברה. עד כה, כמחצית מהמשרות שקוצצו החוזרו, אך מרבית הסקטורים עדיין מעסיקים פחות עובדים מאשר לפני המגפה. הנזק בולט בעיקר בתעשיית האירוח, שכן בתי מלון ברחבי ארה"ב, וכן ברים ומסעדות, נדרשו להיסגר או להפחית בתפוסה ולצמצם שעות. לפי הדו"ח, בחודש ינואר נרשמה ירידה של 61 אלף משרות בסקטור. בדצמבר נרשמה ירידה של 536 אלף משרות בתחומים אלו. גם במגזר הבריאות נרשמה ירידה בתעסוקה, ומספר המשרות ירד בחודש שעבר ב-30 אלף. מאז פברואר השנה שעברה, צומצמו 542 אלף משרות במגזר. בתעשיית הייצור הצטמצמו המשרות ב-10,000, זאת לאחר שמונה חודשים רצופים של התרחבות. במסחר הקמעונאי נרשמה ירידה של 38 אלף משרות.
הענפים העיקריים שזכו לתוספת משרות היו השירותים - 97 אלף, החינוך - 49 אלף, המסחר הסיטונאי - 14 אלף והכרייה - 9,000 משרות.
אישור החיסונים נגד הקורונה מעניק תקווה שהכלכלה האמריקאית תתאושש בצורה מלאה במחצית השנייה של השנה, אך החודשים הקרובים נותרו מאתגרים. התמ"ג התכווץ בשנה שעברה ב-3.5%, והתחזית לרבעון הראשון של 2021 עדיין לא ודאית שכן שיעורי התחלואה הגבוהים עלולים להמשיך ולפגוע בפעילות הכלכלית גם בהמשך השנה.