בזכות החיסונים: קרן המטבע מקפיצה את תחזית הצמיחה העולמית
לפי הקרן - הכלכלה העולמית צפויה לצמוח בשיעור של 5.5% ב-2021, זאת לעומת התכווצות של 3.5% ב-2020. תחזית הצמיחה לארה"ב עלתה ב-2% ל-5.1%. התחזית לסין כמעט ללא שינוי על 8.1%
קרן המטבע הבינלאומית (IMF ) פרסמה היום תחזית אופטימית יותר לגבי הכלכלה העולמית, על רקע התחלת מתן החיסונים לקורונה במדינות רבות בעולם. עם זאת, בקרן הדגישו גם הם מודאגים מהסיכון שהמוטציות החדשות של הקורונה מהוות להתאוששות.
- כך סין השאירה אבק לכולם והיתה היחידה שצמחה ב־2020
- גם עם החיסון המהיר, הקורונה תגלח 28 מיליארד שקל מהתוצר
- הבנק העולמי: הכלכלה הגלובלית צפויה לצמוח ב-4% השנה, אך בתרחיש פסימי - רק ב-1.6%
בקרן מעריכים כי הכלכלה העולמית תצמח השנה בשיעור של 5%.5 - שיפור של 0.3% לעומת התחזית שפורסמה באוקטובר, ולעומת התכווצות של 3.5% ב-2020. לגבי 2022, ההערכה בקרן היא כי התמ"ג העולמי יתרחב ב-4.2%.
"הרבה תלוי כעת בתוצאת המירוץ בין ההמוטציות של הנגיף והחיסונים כדי לסיים את המגפה, וביכולת של המדינות לספק תמיכה אפקטיבית עד שזה יקרה", אמרה גיטה גופינאת, הכלכלנית הראשית של קרן המטבע. "נותר עוד חוסר ודאות רב והסיכויים משתנים בצורה חדה בין המדינות".
בחודשים האחרונים נרשמה עלייה במספר הנדבקים והמתים בקורונה ברחבי העולם, בין השאר בשל מוטציות חדשות שנחשבות מדבקות יותר וייתכן שאף קטלניות יותר. בשל כך, מדינות רבות החמירו את ההגבלות, מהלכים שמהווים פגיעה נוספת בפעילות הכלכלית.
בקרן המטבע אף הורידו את תחזית הצמיחה לאיחוד האירופי ל-2021 בשל הנסיבות הנוכחיות. התחזית הורדה בנקודת אחוז אחת, ועומדת כעת על התרחבות של 4.2%. הורדת דירוג נרשמה גם בקרב ארבע הכלכלות הגדולות באיחוד - גרמניה, צרפת, איטליה וספרד.
לעומת זאת, בקרן המטבע מעריכים כי ארה"ב תצמח בשיעור גבוה מכפי שהעריכו בתחילה. בארגון העלו בשתי נקודות האחוז את התחזית לארה"ב, הודות לתנופה חזקה במחצית השנייה של 2020, והיא עומדת כעת על התרחבות של 5.1% השנה.
התחזית לגבי סין נותרה בעינה - צמיחה של 8% בשנה הנוכחית. "סין חזרה ברבעון הרביעי של 2020 לרמות הצמיחה של טרום המגפה, וזאת לפני כל שאר הכלכלות הגדולות. ארה"ב צפויה לעקוף השנה את הרמות שנרשמו לפני המגפה - הרבה לפני גוש היורו", ציינה גופינאת. התחזית לגוש היורו היא חזרה לרמות של לפני המשבר רק בסוף 2022.
בקרן המטבע חזרו והדגישו כי הממשלות צריכות להמשיך ולתמוך בכלכלות באמצעות תמריצים פיסקאליים, וזאת על מנת לחזק את ההתאוששות.