ארגון הבריאות העולמי: פייזר תספק חיסונים גם למדינות עניות
תוכנית COVAX של ארגון הבריאות העולמי, המגייסת חיסונים למדינות מעוטות יכולת, מדווחת על עסקה מתגבשת עם יצרניות החיסונים. בשלב זה לא נחשפו פרטים לגבי היקף המנות או המחיר לכל מנה. התכנון הוא לספק 1.8 מיליארד מנות חיסון ב-2021 ל-92 מדינות עניות, שיכסו כשליש מהאוכלוסיות שלהן
- ארגון הבריאות העולמי: החלוקה הלא שוויונית של חיסונים - "קטסטרופה, כישלון מוסרי"
- אמזון הציעה לממשל ביידן סיוע בהאצת חלוקת חיסוני הקורונה
- ההסכם בין ישראל לפייזר נחשף - זה מה שלא תקראו בו
לפי הדיווח, שמתבסס על שני אנשים המעורים בנושא שביקשו להישאר בעילום שם, ההכרזה הרשמית על העסקה צפויה להתפרסם בהמשך היום.
בשלב זה לא נחשפו פרטים לגבי היקף העסקה או המחיר שיקבלו החברות לכל מנה, אך המקורבים ציינו כי ההקצאה קרוב לוודאי שתהיה קטנה יחסית. לפי אחד מהם, הסיבה להיקף הקטן היא שהמנות נועדו במקור לעובדי הרפואה במדינות המדוברות.
מביונטק ומפייזר לא התקבלה תגובה לדיווח.
ביום שני השבוע הודה ברוס איילווד, יועץ בכיר לארגון הבריאות, כי מנהלי הפרויקט מנהלים "דיונים מפורטים מאד" עם פייזר, שכבר התחייבה להעביר מאות מיליוני מנות למספר מדינות מפותחות, ביניהן ישראל.
הפצת החיסונים למדינות עם הכנסה בינונית וקטנה צפויה להתחיל בחודש הבא. כך למשל, באוקראינה הודיעו כי קבלו את המשלוח הראשון של מנות חיסון תחת הפרויקט בתחילת פברואר.
ב-COVAX מקווים לספק מעל 2 מיליארד מנות של חיסונים ברחבי העולם עוד השנה. עם זאת, לפי התחזית המעודכנת שפורסמה אתמול (ה'), התכנון הוא לספק 1.8 מיליארד מנות ב-2021 ל-92 מדינות עניות, שיכסו בסביבות 27% מהאוכלוסיות שלהן.
עד כה הצליחו בפרויקט להבטיח קבלת החיסון שפיתחה אסטרזניקה ביחד עם אוניברסיטת אוקספורד, וכן החיסונים של מכון סרום של הודו ושל סאנופי ושותפתה גלקסו קליין סמי.
בפרויקט הגיעו גם למזכר הבנות עם ג'ונסון אנד ג'ונסון. פירוש הדבר, שיש לפרויקט בשלב זה הסכם רק עם מייצרת חיסון אחד שאושר - אסטרזניקה.
ההתחייבות הקרבה מצד פייזר מגיעה בעוד שבאירופה הביעו השבוע תסכול מהירידה הלא צפויה באספקת החיסונים.
בפייזר הודיעו בשבוע שעבר כי יפחיתו את המשלוחים עד תחילת פברואר כדי לשדרג את תפוקת הייצור. היעד שהציבו פייזר ביחד עם ביונטק הוא אספקת 2 מיליארד מנות חיסונים השנה, עלייה מיעד קודם של 1.3 מיליארד מנות.