איגוד של 14 אלף חברות בארה"ב קורא להדחת טראמפ "כדי לשמור על הדמוקרטיה"
לדברי מנכ"ל האיגוד, שכולל חברות כמו פייזר ואקסון, "טראמפ עודד אלימות בניסיון לשמור על כוחו, וכל נבחר ציבור המגן עליו מפר את שבועתו לחוקה"; מנכ"לי חברות גדולות גינו את פריצת תומכי הנשיא לקונגרס; מנכ"ל אפל טים קוק: "האחראים להתקוממות הזו צריכים להיענש"
ארגון המייצג 14 אלף חברות הפועלות בארה"ב, ביניהן אקסון מובייל, פייזר וטויוטה, קורא למחוקקים לשקול להדיח את הנשיא דונלד טראמפ, זאת לאחר האירועים האלימים הלילה במהלכם פרצו מפגינים לבית הנבחרים האמריקאי ונהרגו ארבעה בני אדם בהתנגשות עם כוחות הביטחון.
- אחרי המהומות הקטלניות: חודש הדיון בקונגרס, קריאות להדחת טראמפ
- מהומות בוושינגטון: תומכי טראמפ פרצו לקונגרס, הישיבה לאישור ניצחון ביידן הופסקה
ג'יי טימונס, מנכ"ל האיגוד הלאומי של יצרנים (National Association of Manufacturers) טען כי טראמפ "עודד אלימות בניסיון לשמור על כוחו, וכל נבחר ציבור המגן עליו מפר את שבועתו לחוקה ומוביל לדחיית הדמוקרטיה לטובת אנרכיה. סגן הנשיא מייק פנס שפונה מהקפיטול צריך לשקול ברצינות לעבוד ביחד עם הקבינט כדי להפעיל את התיקון ה-25 בחוקה על מנת לשמור על הדמוקרטיה".
הגינוי של מנכ"ל IBM ארבינד קרישנה
IBM condemns today's unprecedented lawlessness and we call for it to end immediately. These actions have no place in our society, and they must stop so our system of democracy can work.
— Arvind Krishna (@ArvindKrishna) January 6, 2021
המהומות פרצו לאחר שטראמפ פנה לאלפי תומכיו שהתאספו בסמוך לבית הלבן וחזר על טענותיו הלא מבוססות שהבחירות זוייפו.
חברות נוספות גינו את המעשים, אך לא קראו להדחת הנשיא. כך למשל התאחדות השולחן העגול העסקי (The Business Roundtable), שבו חברים מנכ"לים של כמה מהחברות הגדולות במדינה, מסר בהצהרה כי "הכאוס בבירה הוא תוצאה של מאמצים לא חוקיים לשנות את התוצאות החוקיות של בחירות דמוקרטיות". עוד קראו לטראמפ ולבכירים נוספים "לסיים את הבלאגן ולקדם מעבר חלק של השלטון".
בדומה, מנכ"ל אפל טים קוק אמר כי "האחראים להתקוממות הזו צריכים להיענש, ועלינו להשלים את מעבר השלטון לממשל של הנשיא הנבחר ג'ו ביידן".
תגובות נוספות הגיעו גם ממנכ"ל ג'יי.פי. מורגן, ג'יימי דיימון, ומנכ"ל בלאקסטון, סטיבן שוורצמן. "למנהיגים הנבחרים שלנו יש אחריות לקרוא לסיום האלימות, לקבל את התוצאות וכפי שהדמוקרטיה שלנו עשתה במשך מאות שנים, לתמוך במעבר חלק של השלטון. זה הזמן להתאחד כדי לחזק את המדינה יוצאת הדופן שלנו", אמר דיימון, שתיאר את המצב כ"פרק עצוב ומביש".
"ההתקוממות שקרתה לאחר דבריו של הנשיא היא דוחה ופוגעת בערכי הדמוקרטיה שיקרים לנו כאמריקאים. אני נדהם ומזועזע מהניסיון הזה לערער על המוסדות שלנו", אמר גם שוורצמן שנחשב היה לבן ברית של טראמפ.
מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג ומנכ"לית ג'נרל מוטורס מארי בארה הצטרפו למגנים. "האלימות בבירה אינה מייצגת אותנו כאומה", אמרה בארה. "חשוב ביותר שנתאחד כמדינה ונאכוף מחדש את הערכים והאידיאלים שמאחדים בינינו".
צוקרברג ציין כי בפייסבוק הסירו סרטון של טראמפ שבו הוא מביע תמיכה במארגנים המהומות. "אנחנו מתייחסים למצב הזה כמקרה חירום", הדגיש במזכר פנימי.