$
קורונה

גרמניה: בעיות בשרשרת הקירור מקשות על מתן החיסונים; לבנון תקבל את החיסון בפברואר

הבעיות התגלו במספר ערים במדינה, בין היתר בבוואריה; אסטרהזניקה מודיעה כי יעילות החיסון שלה מגיעה ל-90% - לאחר התקלה במחקר שהתגלתה לפני חודש; מקרון: לא נחייב את אזרחי צרפת להתחסן על פי חוק; המוטציה הבריטית של הקורונה התגלתה גם בשבדיה, בשוויץ ובגרמניה

כלכליסט ו-ynet 23:1727.12.20

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

23:00 - לבנון תקבל משלוח ראשון של החיסון בפברואר

 

משרד הבריאות של לבנון הודיע היום כי המדינה תקבל משלוח ראשון של החיסון נגד קורונה של פייזר וביונטק בפברואר. "נקבל את החיסון באמצע פברואר ונשלם עליו בתשלומים", נכתב בהצהרה. "זה יספיק ל-15% מהאוכלוסייה".

 

המשרד הלבנוני הודיע ​​כי מאוחר יותר יבטיח קבלת "חיסונים נוספים" לכיסוי של 20% נוספים מהאוכלוסייה. 1,394 אנשים מתו בלבנון מאז התגלו בה המקרים הראשונים של קורונה בפברואר.

 

22:30 - גרמניה: בעיות בשרשרת הקירור מקשות על מתן החיסונים

 

אי סדרים בנוהלי הקירור של חיסוני פייזר וביונטק במספר ערים בגרמניה מעכבים את מתן החיסונים בהן. בין היתר, נמצאו אי סדרים באחת המחוזות בבוואריה. יש לאחסן את החיסון של פייזר, העושה שימוש בטכנולוגיית mRNA בטמפרטורות נמוכות במיוחד של 70- צלזיוס כדי שהוא ימשיך להיות יעיל.

 

פייזר תכננה מיכלי משלוח מיוחדים המלאים בקרח יבש כדי למנוע מהחיסון להתקלקל בעת השילוח שלו. ניתן לשמור את החיסונים במקפיא בטמפרטורה נמוכה במיוחד למשך עד שישה חודשים, או למשך חמישה ימים בטמפרטורה של 2-8 מעלות צלזיוס, סוג הקירור הנפוץ בבתי החולים. 

 

15:30 - גרמניה: גם זו דרך לציין את תחילת מתן החיסונים באירופה

 

טייס בדרום גרמניה חגג את תחילת מתן החיסונים באירופה על ידי ציור של מחט באורך 70 ק"מ. הטייס השתמש במטוס Diamond DA-20 Katana בגובה 1,500 מטרים. הטיסה לציור המחט ארכה שעה בין פרידריכסהאפן ואולם.

 

מסלול טיסה של הטייס מסלול טיסה של הטייס צילום: flightradar24

 

14:55 - אחרי התקלה במחקר: אסטרזניקה מודיעה - "יעילות החיסון שלנו מגיעה ל-90%"

 

אסטרזניקה מצאה את המינון האפקטיבי שמוביל ליעילות של 90%: לאחר פרסום הממצאים שהראו כי יעילות החיסון נעה בין 62% ל-90%, הודיע גורם בכיר בחברה כי נמצא המינון הנכון שמאפשר יעילות של 90%. ב-4 בינואר בריטניה תתחיל לחסן בתרכיבי החברה שפותחו יחד עם אוניברסיטת אוקספורד.

 

 צילום: רויטרס

לפני כחודש פרסמה אסטרזניקה נתונים על תוצאות הניסוי הקליני השלישי בחיסון שפיתחה, מהן עולה שכאשר ניתן החיסון במינון של חצי מנה, וחודש לאחר מכן מנה שלמה – נצפתה יעילות של 90%, אולם כאשר ניתנו שני מינונים מלאים של החיסון בהפרש של חודש זה מזה, הגיעה יעילות החיסון ל-62% בלבד. היעילות הממוצעת של הניסוי בשתי הקבוצות הללו הגיעה ל-70.4%. מאוחר יותר, התברר כי המינונים היעילים יותר, במסגרתם ניתנו חצאי מנות שהובילו ליעילות של 90%, ניתנו למעשה בטעות.

 

כעת, מפרסם עיתון ה"סאנדיי טיימס" הבריטי ריאיון עם פסקל סוריוט, מנכ"ל אסטרזניקה שאמר: "אנחנו חושבים שמצאנו את הנוסחה המנצחת ונפרסם את התוצאות בהקדם". החיסון אמור לקבל אישור בבריטניה בשבוע הבא, כשהממלכה המאוחדת הזמינה לפחות 100 מיליון מנות שאמורות להינתן כבר מעוד שבועיים. גם ישראל חתמה על הסכם הבנות ראשוני עם אסטרזניקה לאופציית רכישת 10 מיליון מנות חיסון.

 

13:55 - מקרון: לא נחייב אזרחים להתחסן על פי חוק

 

נשיא צרפת עמנואל מקרון שלל את האפשרות שיחייב את האזרחים להתחסן על פי חוק. בסדרת ציוצים בטוויטר שנועדה להכריז על תחילת מתן החיסונים בצרפת ובאירופה, קרא מקרון לצרפתים לסמוך על המדע ולהתחסן. עם זאת, סקר שנערך לאחרונה במדינה מצא כי אחד מכל שלושה צרפתים חושב שהחיסונים באופן כללי אינם בטוחים. "בוא נסמוך על החוקרים והרופאים שלנו. אנחנו מדינת הנאורות, ואמונה, היגיון ומדע חייבים להנחות אותנו", כתב מקרון.

 

הנשיא מקרון הנשיא מקרון צילום: בלומברג

12:40 - המוטציה הבריטית התגלתה בעוד מדינות באירופה

 

מספר מדינות באירופה, ביניהן שבדיה ושוויץ, אישרו כי זיהו את המוטציה החדשה של הקורונה. כל המקרים קשורים לשני אנשים שהגיעו מבריטניה. במקביל, אתמול הוטלו הגבלות נוספות על סביבות 6 מיליון אנשים במזרח ובדרום מזרח אנגליה, וסגר הוטל בסקוטלנד ובצפון אנגליה. עם זאת, מדענים קוראים לממשלה להטיל את ההגבלות המחמירות על כל המדינה ולא רק על אזורים נבחרים. ההגבלות המחמירות ביותר פירושן סגירת חנויות לא חיוניות, מספרות ומתחמי בידור. ארגוני המורים בבריטניה קוראים גם לסגירת בתי הספר, וזאת בטענה שהמוטציה החדשה מדבקת בעיקר בקרב ילדים. "אם המוטציה החדשה אחראית לעלייה בתחלואה בקרב קבוצת הגיל הזו, יש פה גורם גדול של דאגה", אמר פול הנטר, פרופסור לרפואה באוניברסיטת מזרח אנגליה.

 

קורונה בשוויץ קורונה בשוויץ צילום: רויטרס

 

12:35 - רוסיה: יותר מ-28 אלף חולי קורונה אובחנו ביממה האחרונה, 552 מתו

 

הרשויות ברוסיה דיווחו כי ביממה האחרונה אובחנו יותר מ-28 אלף נשאי קורונה חדשים, יממה לאחר שמניין הנדבקים במדינה מפרוץ המגפה חצה את רף ה-3 מיליון. מרכז הטיפול במשבר הקורונה ברוסיה ציין כי מאתמול מתו 552 חולי קורונה פעילים. בכך עלה מניין הקורבנות במדינה ל-54,778.

 

10:40 - החמרת ההגבלות בבייג'ינג

 

הרשויות בבייג'ינג הקשיחו את הגבלות הקורונה, על רקע החשש שהחופשות והטיולים ההמוניים המתוכננים בתקופת החג עלולים להוביל לזינוק בתחלואה בבירה. כבר ארבעה ימים רצופים שמדווחים על נדבקים חדשים בעיר. בעקבות זאת קרא ראש המפלגה הקומוניסטית בבייג'ינג, קאי קשי, לכל המחוזות להיכנס למצב "חירום" ולבודד מתחמי מגורים ואזורים שבהם יש חולים. בנוסף, במחוז שונאי שבו אובחנו כל הנדבקים החדשים, הכריזו על מצב מלחמה ונערכו בדיקות לכל 800 אלף התושבים. בדיקות המוניות נערכו גם במחוז צ'אויאנג הסמוך, שם נבדקו מעל 230 אלף תושבים של שלוש שכונות וכולם יצאו שליליים. עם זאת, אנשים שעדיין לא קיבלו תשובה אינם רשאיים לצאת מהבית.

 

נוסעים בתחנת הרכבת בבירת סין נוסעים בתחנת הרכבת בבירת סין צילום: איי אף פי

במקביל, בסין מתכוננים למצבע חיסון המוני במסגרתו הרשויות מתכננות לחסן 50 מיליון אנשים הנחשבים בקבוצות סיכון לפני חופשת השנה החדשה הסינית החלה השנה ב-11 בפברואר.

 

09:20 - יפן: בשל המוטציה הבריטית - כניסת זרים אסורה עד פברואר

 

יפן הודיעה על איסור כניסת זרים למדינה, כצעד למניעת התפשטות המוטציה הבריטית במדינה. לפי משרד החוץ היפני איסור הכניסה יחל מחר ויימשך לפחות עד 31 בינואר. בשבוע שעבר הודיעה יפן על איסור כניסת זרים שמגיעים מבריטניה ודרום אפריקה, לאחר שאובחנו שבעה נדבקים הנושאים את המוטציה בנמלי תעופה ביפן.

 

ר"מ יפן, יושיהידה סוגה ר"מ יפן, יושיהידה סוגה צילום: בלומברג

 

בתוך כך, הרשויות בדרום קוריאה מסרו כי 970 בני אדם נמצאו חיוביים לקורונה ביממה האחרונה. מדובר במספר המאובחנים הנמוך בחמשת הימים האחרונים, אולם לפי הדיווח הממשלה שוקלת להחמיר הגבלות - בעיקר בעיר הבירה סיאול. עד כה התגלו במדינה כמעט 57 אלף נשאים מאומתים, ומתו 808 חולים.

 

בטלגרף הבריטי דווח כי ב-4 בינואר תחל המדינה להשתמש בחיסונים של חברת אסטרזניקה נגד הקורונה, שפותחו בשיתוף אוניברסיטת אוקספורד. לפי הדיווח, המהלך יאושר בימים הקרובים. בתגובה לדברים מסר משרד הבריאות בבריטניה כי "יש לתת זמן לרגולטור לבצע את בדיקותיו".

x