עשרה מיליארדרים הגדילו את עושרם בכ-450 מיליארד דולר מתחילת הקורונה
עפ"י דירוג פורבס, הונו של מייסד אמזון ג'ף בזוס גדל השנה ב-70 מיליארד דולר בעקבות הזינוק בקניות ברשת עקב הקורונה. הונו של אלון מאסק עלה ל-153 מיליארד דולר וברנר ארנו מנכ"ל תאגיד LVMH, מוערך עכשיו ב-148 מיליארד דולר
- ביל גייטס מלפניך: זה האיש השני העשיר בעולם
- צוקרברג כבר לא האיש השלישי העשיר בעולם - הפסיד אתמול 7 מיליארד דולר
- בזכות הקורונה: האיש העשיר בעולם מתעשר עוד יותר
במקביל, הארגון החברתי Americans for Tax Fairness מעריך כי הונם המצרפי של 651 המיליארדרים בארה"ב עלה ב-1.1 טריליון דולר באותה התקופה. "הרווחים מהמגפה כל כך עצומים שהמיליארדרים בארה"ב יכולים למממן בעצמם חבילת סיוע ועדיין הונם לא יהיו נמוך מכפי שהיה לפני ההתפרצות", הגיב פרנק קלמנט מהארגון. "הצמיחה של העושר שלהם כל כך עצומה שהם לבדם יכולים לחלק מענק של 3,000 דולר לכל גבר, אישה וילד במדינה ועדיין יהיו עשירים מכפי שהיו לפני 9 חודשים".
ג'ף בזוס, האדם העשיר בעולם, נהנה מאז מרץ מזינוק של 70 מיליארד דולר בהונו, שטיפס לשיא של 185 מיליארד דולר, הודות לכך שמאות מיליוני אנשים פנו לקניות מקוונות בתקופת הסגר. גם אשתקד בזוס היה מדורג במקום הראשון.
בדומה, הונו של אלון מאסק עלה מ-25 מיליארד במרץ ל-153 מיליארד דולר – העלייה הגבוהה ביותר מקרב כל העשירים – על רקע הזינוק במחיר המניה של טסלה. בעקבות זאת הפך מאסק לאדם השני העשיר בעולם לאחר שבינואר דורג במקום ה-35.
הונו של ברנר ארנו, שעומד בראש ענקית היוקרה LVMH מואט הנסי הוכפל מאז פרוץ המגפה מ-69 מיליארד דולר במרץ ל-148 מיליארד דולר. ארנו נחשב לאדם השלישי העשיר בעולם לאחר שהדיח את ביל גייטס המדורג במקום הרביעי. עם זאת, הונו של גייטס התרחב ב-20 מיליארד דולר בתקופה המדוברת זאת על אף שתרם מיליארדי דולרים למאמצים לפיתוח חיסון ולפרויקטים אחרים הקשורים במיגור המגפה.
שאר החברים במועדון האקסקלוסיבי כוללים את מארק צוקרברג (עלייה של 80% ל-100 מיליארד דולר), ווורן באפט (עלייה של 26% ל-85 מיליארד דולר), לארי אליסון (עלייה של 50% ל-88 מיליארד דולר), מייסדי גוגל לארי פייג' וסרגי ברין (עלייה של 50% ל-76 מיליארד דולר) ומייסד אינדיטקס אמנסיו אורטגה (עלייה של 47% ל-75 מיליארד דולר).
"העובדה שהונם של מספר מועט של אנשים זינק בעוד שמאות מיליונים סובלים מצביעה על הזנחה פושעת מצד הממשלות" את נושא אי השוויון, כך לפי אנה ארנדר מאוקספם. "הממשלות צריכות להפסיק לשרת את העשירים. מס עשירים כמעט ולא ישנה את ההון של העשירים ביותר, אך יכול להציל את אלו שנפגעו בצורה הקשה ביותר מהמגפה".