משבר הקורונה
קרן המטבע: כלכלת אסיה תתכווץ השנה ב-2.2%, יותר מהצפוי
בתחזית הקודמת מיוני ההערכה היתה להתכווצות של 1.6%. כלכלת הודו תתכווץ עפ"י הערכה ביותר מ-10% וכלכלת הפיליפינים ביותר מ-8%; לעומת זאת בקרן המטבע סבורים כי סין תתרחב השנה ב-1.9% ובשנה הבאה ב-8.2%
- ירידות באסיה אחרי שקרן המטבע חתכה את תחזית הצמיחה לאיזור לתוצאה "הגרועה אי פעם"
- מזרח תיכון עצוב: הצפי לצמיחה בשנה הבאה - 4.1% בלבד
- סין מתאוששת ממשבר הקורונה - אבל בשיעור נמוך מהצפוי: צמחה ב-4.9% ברבעון השלישי
בדו"ח שפרסמה קרן המטבע אתמול (ד'), ההערכה היא כי אסיה תתכווץ השנה ב-2.2%, זאת בעוד שבתחזית שפורסמה ביוני ההערכה היתה להתכווצות של 1.6%. הורדת התחזית הזו מגיעה בעוד הארגון דווקא העלה את התחזית לכלכלה העולמית.
לפי הודעת קרן המטבע, הורדת התחזית לאסיה "משקפת התכווצות חדה יותר במדינות כמו הודו, הפיליפינים ומלזיה". עוד הוסיפו, כי הודו והפיליפינים רשמו ירידה "חדה במיוחד" בפעילות הכלכלית ברבעון השני, על רקע "העלייה המתמשכת במספר הנדבקים בקורונה והסגר המתארך".
לפיכך, התחזית היא כי כלכלת הודו תתכווץ ב-10.3% בשנה הפיסקאלית המסתיימת ב-31 במרץ, 2021. לשם השוואה, התחזית הקודמת העריכה התכווצות של 4.5%. עבור הפיליפינים, התחזית המעודכנת היא להתכווצות של 8.3% בשנה הקלנדרית הנוכחית, לעומת התחזית ביוני להתכווצות של 3.6%. בדומה, התחזית למלזיה היא להתכווצות השנה של 6%, לעומת התכווצות של 3.8% בתחזית הקודמת.
עם זאת, בקרן המטבע מעריכים כי סין תתרחב השנה. לפי התחזית המעודכנת, הכלכלה הגדולה ביותר באסיה תתרחב ב-1.9% השנה. זאת בעוד שבתחזית הקודמת דיברו על התרחבות של 1%, וזאת בשל "התאוששות מהירה מהמצופה ברבעון השני". יתרה מכך, התחזית היא כי ב-2021 הכלכלה הסינית כבר תתרחב בשיעור של 8.2%.
בנוגע לאסיה, ההערכה היא כי הכלכלה תתאושש ובשנה הבאה תתרחב ב-6.9%. עם זאת, בקרן המטבע מדגישים כי התפוקה הכלכלית באזור תיוותר מתחת לרמות שנרשמו לפני פרוץ המגיפה לעוד זמן מה בשל "השלכןת מתמשכות" כתוצאה מהקורונה.
ההשלכות הללו מתייחסות לנזק בטווח הבינוני והארוך לכלכלה בשל הטלטלה החמורה שספגו. לפי קרן המטבע, השמירה על ריחוק חברתי פגעה באמון הצרכנים, ובעקבות זאת הפעילות הכלכלית תיוותר נמוכה עד לפיתוח חיסון. כמו כן, שיעור האבטלה מזנק בעיקר בקרב נשים וצעירים ואילו סגירת הגבולות והמתיחות בין סין לארה"ב פוגעת במסחר ומקשה על ההתאוששות בכלכלות הנסמכות בעיקר על המסחר.