$
מפרץ תיכון חדש
גג עמוד מפרץ תיכון חדש

מפרץ תיכון חדש

נלחמים בנוכלים: מאסר עולם למי שיזייף את המטבע של איחוד האמירויות

באיחוד האמירויות יש את האקוסיסטם הפעיל ביותר בתחום הסטארט-אפים בעולם הערבי; שר הסובלנות של איחוד האמירויות: ללא סובלנות אין הצלחה כלכלית; המעבר לדיגיטל מאיים על החנויות הקטנות והנדל"ן המסחרי במפרץ ומשפחה שלמה מתגייסת לקמפיין תרומת האיברים באמירויות

דורון פסקין 14:0307.10.20

שר אמירותי: ללא סובלנות אין הצלחה כלכלית

 

שיח' נהיאן בן מובארק אל נהיאן, שר הסובלנות והדו-קיום של איחוד האמירויות, הצהיר אתמול כי כל אסטרטגיה כלכלית לא תצליח להביא תוצאות אם תתעלם מאחד ממגזרי החברה או אם מרכיבי הקהילה השונים לא יוכלו להתקיים יחד בשלום ובהרמוניה.

 

הוא הסביר כי ערך הסובלנות בא לידי ביטוי בפעולות הנובעות ממנו, ולפיכך, הן תורמות להצלחת ההתפתחות הכלכלית והחברתית ומבטיחות שכל חלקי האוכלוסייה ייצאו נשכרות מכך. את הדברים הוא אמר במפגש ווירטואלי במסגרת "פורום המנהיגות העסקית האסייתית". לדברי אל נהיאן, ללא סובלנות, לא ניתן למשוך מיומנויות ויכולות ממקומות שונים בעולם.

 

שייח' נהיאן בן מובארק אל נהיאן שייח' נהיאן בן מובארק אל נהיאן צילום: ויקיפדיה

 

האמירויות היא חממה לסטארט-אפים בעולם הערבי

 

באיחוד האמירויות יש את האקוסיסטם הפעיל ביותר בתחום הסטארט-אפים בעולם הערבי. מתוך 50 הסטארט-אפים עם המימון הגבוה ביותר על פי דירוג מגזין פורבס המזה"ת, 33 נמצאים באמירויות.

 

בין עשרת הסטארט-אפים המובילים ברשימת פורבס במזרח התיכון של "50 הסטארט-אפים הממומנים ביותר במזרח התיכון", הוקמו שבע סטארט-אפים באיחוד האמירויות הערביות.

 

סעודיה מגיעה למקום השני עם שבעה סטארט-אפים, כששניים מהם מופיעים בעשירייה הראשונה. במצרים ארבעה, בירדן שלושה, לבנון שניים וכווית אחת.

 

רשימת הסטארט-אפים של פורבס כוללת חברות שהוקמו לא לפני 2013 עם מינימום של 5 מיליון דולר במימון מוחלט ממשקיעים חיצוניים.

 

באיחוד האמירויות נמצא הסטארט-אפ הממומן ביותר באזור Pure Harvest Smart Farms - שגייס 135.8 מיליון דולר ממשקיעים. החברה הפעילה בתחום האגריטק מתמקדת בגידול ירקות בחממות ומתכננת להרחיב את פעילותה לעוד מדינות במפרץ.

 

עושים סוף לזיוף: מאסר עולם למי שיזייף את המטבע האמירותי

 

איחוד האמירויות מגבירה את הענישה כנגד זייפני הכספים. התביעה הכללית במדינה הזהירה אתמול (יום שלישי) את הציבור מפני זיוף המטבע והדגישה כי מדובר בפשע חמור.

 

בקליפ שהתפרסם אתמול באמצעות ערוצי המדיה החברתית שלה, התביעה הפדרלית הצהירה כי כל אדם שמזייף, בכל דרך שהיא, באופן אישי או באמצעות מתווך, שטר או מטבע הנמצא במחזור באיחוד האמירויות יישלח למאסר עולם ויושת עלי וקנס של לא פחות מ -200,000 דרהם (כ-55 אלף דולר).

 

דירהם דירהם צילום: שאטרסטוק

 

הצד הפחות נעים של המעבר לדיגיטל: איום על החנויות הקטנות והנדל"ן המסחרי במפרץ

 

המסחר האלקטרוני בשש מדינות המפרץ צפוי להגיע ל- 50 מיליארד דולר עד שנת 2025, כך על פי על פי דו"ח חדש של Kearney המזרח התיכון.

 

המסחר האלקטרוני יהפוך למקור הצמיחה העיקרי של מגזר הקמעונאות באזור המפרץ במהלך חמש השנים הקרובות, כך העריכו מחברי הדו"ח. הצפי הוא להאצה נוספת של פעילות המסחר האלקטרוני בין 2020 ל-2022, בקצב צמיחה שנתי של 20% ואז ב-14% עד 2025. שיעורי הצמיחה נעו לפני מגפת קורונה סביב 10% בממוצע בשנה.

 

הדו"ח הזהיר שהירידה הצפויה במכירות בנקודות המכירה המסורתיות, מהווה איום על הנדל"ן המסחרי ועל חברות קטנות ובינוניות שעדיין אינן מפעילות ערוצי מכירה מקוונים. סקרים שבוצעו בעבר מלמדים כי 36% בלבד מהחברות הקטנות והבינוניות השקיעו במעבר למכירה דיגיטלית.

 

חקלאות במדבר: פרויקט שאפתני בבחריין לגידול 135 סוגי צמחים

 

מנהל מחלקת החקלאות והמשאבים הימיים במשרד העבודות, ענייני עיריות ותכנון ערים בבחריין, ד"ר נביל מוחמד אבו אל-פתח, אמר כי המחלקה מבקשת לגדל 135 מיני צמחים באמצעות מרכז החממות החקלאיות בהורת עאלי. לדבריו, הסוכנות הצליחה לגדל 30% ממיני הצמחים הללו, כולל עצי נוי, פירות וצמחי מרפא, עצים ושיחים וכן גידולים עונתיים.

 

אבו אל-פתח גילה כי החלה הקמתה של משתלה חקלאית העונה על דרישות התפתחות החקלאות בבחריין. לדבריו, הפרויקט החל עם 17 אלף צמחים כאשר מספר זה יגדל ל -300 אלף צמחים כחלק מהמאמצים לגדל עצים מקומיים.

 

חממה בבחריין חממה בבחריין צילום: eatapp

 

משפחה שלמה מתגייסת לקמפיין תרומת האיברים באמירויות

 

בצעד חריג למדי, משפחה אמירותית פתחה בקמפיין לעידוד מקומיים להירשם כתורמי איברים. 13 בני משפחה אחת נרשמו בשבוע שעבר לתוכנית התורמים של איחוד האמירויות באמצעות בקשה למשרד הבריאות.

 

בני המשפחה טענו כי הצטרפותם נועדה לתקן תפיסות מוטעות לגבי נוהג התרומה ולהראות שזה "לא רק עולה בקנה אחד עם האיסלאם, אלא גם הדבר הנכון לעשות".

 

מגמת תרומת האיברים נמצאת בעלייה באיחוד האמירויות וזאת בעקבות החלטה משנת 2016 שהסדירה את הנושא. לפי הערכות של משרד הבריאות המקומי, יש כיום באמירויות כ-11 אלף איש הזקוקים לתרומת איברים.

 

הכותב הוא מנהל חברת www.concordmena.com

x