בדרך ל"רשימה השחורה"? ארה"ב הטילה מגבלות על יצרנית השבבים הגדולה בסין
סוכנות רויטרס מדווחת כי חברות אמריקאיות המספקות ציוד ל-SMIC יידרשו לקבל רישיון פרטני; ברקע: חשש בממשל טראמפ כי הציוד ישמש למטרות צבאיות; בחברה הסינית אמרו כי לא קיבלו הודעה רשמית בנושא
ארה"ב הטילה מגבלות על היצוא ליצרנית השבבים הגדולה בסין, SMIC, לאחר שהגיעה למסקנה כי קיים "סיכון שלא ניתן לקבל" שהציוד המסופק לה ישמש למטרות צבאיות.
- לאחר הדרישה להגבלות על SMIC: סין תוקפת את הממשל האמריקאי
- בבית הלבן שוקלים הטלת חרם על ענקית השבבים הסינית SMIC
- יצרנית השבבים הגדולה בסין נמחקת מהמסחר בבורסת ניו יורק
ספקיות של פריטי ציוד מסוימים לחברה הסינית ייאלצו כעת לבקש רישיונות יצוא פרטניים, כך על פי מכתב של משרד המסחר האמריקני מיום שישי שהגיע לידי רויטרס.
המהלך הזה מסמן שינוי במדיניות ארה"ב - עד כה חברות שביקשו למכור פריטי ציוד ל-SMIC, לא נדרשו לרישיון, כך לפי רויטרס.
SMIC הודיעה כי לא קיבלה כל הודעה רשמית לגבי המגבלות, וכן שאין לה כל קשר עם צבא סין. "SMIC חוזרת ואומרת שהיא מייצרת מוליכים למחצה ומספקת שירותים אך ורק למשתמשי קצה פרטיים ומסחריים", מסרה. "לחברה אין כל יחסים עם הצבא הסיני ואינה מייצרת דבר למטרות צבאיות".
SMIC היא החברה הסינית המובילה האחרונה שמתמודדת עם מגבלות סחר אמריקניות שקשורות לנושאי ביטחון לאומי או מדיניות חוץ. גישתה של ענקית הטלקום וואווי לשבבים באיכות גבוהה הוגבלה גם כן, לאחר שהוספה לרשימה השחורה של משרד המסחר.
"היה הרבה סיקור של הצעדים שנקט ממשל טראמפ בנושא טיקטוק, אך הפעולה היותר חשובה מנקודת מבט כלכלית גלובלית, וזו שיהיו לה יותר השלכות על שרשראות האספקה הגלובליות, היא הטלת מגבלות על SMIC וחברות סיניות גדולות נוספות כמו וואווי", אמר ניקולס קליין, עורך דין מוושינגטון שמתמחה בסחר בינלאומי. לדבריו, סביר כי הפעולות האלה יגררו תגובת נגד מצדה של בייג'ינג.
ארה"ב אסרה על השימוש בטיקטוק מסיבות של ביטחון לאומי, עקב הבעלות הסינית עליה. ההגדרה החדשה של SMIC פחות חמורה מאשר אם היתה מוכנסת לרשימה השחורה, המקשה על קבלת רישיון יצוא כלשהו. הפנטגון הודיע מוקדם יותר החודש כי הוא שוקל להכניס את SMIC לרשימה זו עקב קשריה עם הצבא הסיני.