עסקת ענק תיצור את הבנק הגדול בספרד, עם 51 אלף עובדים
ההשתלטות של Caixabank על Bankia תמורת 4.3 מיליארד יורו תיצור מפלצת בנקאית עם שווי שוק משולב של יותר מ-16 מיליארד יורו
עסקת ענק בספרד: קאישה בנק (Caixabank) הסכים לרכוש את הבנק הספרדי בבעלות המדינה - באנקיה (Bankia), תמורת 4.3 מיליארד יורו בעסקת מניות שתיצור את הבנק הספרדי הגדול ביותר. העסקה מאותתת על מיזוגים אפשריים נוספים בין הבנקים האירופים הנאבקים במשבר. על כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס.
- ספרד: ברים ומסעדות יוכלו להכניס רק 10 לקוחות
- בזכות תמריצי המדינה: מכירות הרכבים בספרד עלו ב־1.1% ביולי
- פיצוץ עסקת טאבולה ואאוטבריין: חדשות רעות לשתיהן
המיזוג ייצור את הבנק הספרדי הגדול ביותר מבחינת נכסים, עם שווי שוק משולב של יותר מ-16 מיליארד יורו, בעסקה שהמניע העיקרי לה הוא חיסכון בעלויות של 770 מיליון יורו בשנה, כך אמרו הבנקים היום.
העסקה מגיעה בעוד משבר הקורונה מפעיל עוד ועוד לחץ על בנקים באירופה לשלב כוחות כדי להתמודד עם כמות החובות הטופחת ושיעורי ריבית שנמצאים בשפל היסטורי. בנק אינטסה סנאפולו האיטלקי מתכוון להתמזג עם Unione di Banche Italiane, ו-Sabadell הספרדי ערך שיחות לא רשמיות לגבי מיזוג אפשרי.
קאישה בנק ובאנקיה לא מסרו כמה משרות יקוצצו וכמה סניפים ייסגרו, אך איגוד העובדים CCOO חושש מפיטורים משמעותיים בבנק הממוזג שמחזיק כיום יותר מ-6,300 סניפים ומעסיק למעלה מ-51 אלף עובדים.
העסקה תוארה כמיזוג, אך היא למעשה השתלטות של קאישה בנק, כיוון שהוא גדול פי 3 מבאנקיה מבחינת שווי שוק, וכמעט פי 2 מבחינת נכסים. קאישה בנק ישקיע 0.6845 מניות על כל מניה של באנקיה, על פי הערכת שווי של האחרונה לפי 1.41 יורו למניה. העסקה מייצגת פרימיום של 20% מעבר למחיר הסגירה של באנקיה ב-3 בספטמבר, לפני שהחדשות על המיזוג התפרסמו, או פרמיום של 28% מעל המחיר הממוצע בשלושת החודשים האחרונים.
הערכת השווי של באנקיה נמצאת מעט מתחת למחיר הסגירה מאתמול של 4.4 מיליארד יורו. מניות באנקיה, שעלו בקרוב ל-40% בעקבות החדשות, ירדו ב-1.5% הבוקר, בעוד מניות קאישה בנק שעלו ב-14% מאז פרסום השיחות, עלו ב-0.5% לרמה של 2.075 יורו.
מוקדם יותר הבוקר דווח כי דירקטוריוני CaixaBank ו-Bankia אישרו את תוכנית מיזוג ביניהם, שתיצור את הבנק הגדול במדינה. הבנק שייווצר, שייקרא קאישה בנק, יחזיק בנכסים של יותר מ-664 מיליארד יורו. "עם המיזוג נהפוך לבנק הספרדי המוביל בתקופה שבה יש צורך גדול מתמיד ליצור ישויות בעלות גודל משמעותי, ובכך לתמוך בצרכיהן של משפחות וחברות, ובחיזוק של המערכת הפיננסית", אמר יושב הראש בפועל של בנקיה חוסה איגנסיו גויריגולזרי.