מים מבוקבקים הקפיצו עיתונאי לשעבר לצמרת עשירי סין
ביקושי היתר בהנפקת נונגפו ספרינג בהונג קונג הגיעו לפי 1,148. מייסד החברה, שנשר מבית הספר בגיל 12, נהנה השנה מזינוק של 670% בהונו גם בזכות אחזקתו בחברה לייצור בדיקות קורונה. מדורג שלישי בסין אחרי מייסדי עליבאבא וטנסנט
המייסד של חברת המים המבוקבקים הגדולה בסין הפך לאיש השלישי בעושרו במדינה עם הון של למעלה מ־50 מיליארד דולר, אחרי שמנייתה זינקה בעקבות ההנפקה בבורסת הונג קונג.
- אינוניישן מקימה מרכז חדשנות בסין בהשקעה של 3 מיליון דולר
- עליבאבא מכפילה אחזקה בחברת השילוח הסינית YTO
- סין מתאוששת: סקר פרטי הראה שיא של 10 שנים בפעילות הייצור
ז'ונג שאנשאן, בעל מניות השליטה בחברת נונגפו ספרינג, נהנה מזינוק של מיליארדי דולרים בשוויו לאחר שהמניה טיפסה אתמול ב־54%. בשלב מסוים של המסחר, הונו של ז'ונג עקף את זה של פוני מה, מייסד ענקית האינטרנט הסינית טנסנט והאיש השני בעושרו בסין, ששוויו נאמד ב־51.3 מיליארד דולר. על כך דיווחה סוכנות הידיעות בלומברג. ג'ק מא, מייסד ענקית המסחר המקוון עליבאבא, שומר על תוארו כאיש העשיר בסין עם הון מוערך של 57.8 מיליארד דולר.
נונגפו, שבקבוקיה עם הפקקים האדומים מככבים בכל אירוע רשמי בסין, גייסה למעלה ממיליארד דולר בהנפקה הראשונית לציבור שהתבצעה השבוע בהונג קונג. בזכות התחזקות המניה, השווי של אחזקת ז'ונג העומדת על 84% מהחברה טיפס ל־40.3 מיליארד דולר, כך לפי הערכות בלומברג. בשילוב המניות שלו בחברה לייצור ערכות בדיקה לקורונה, וונטאי ביולוג'יקל פרמסי אנטרפרייז, ששוויין 9.4 מיליארד דולר, ונכסים נוספים בשווי מיליארד דולר, שוויו על הנייר כעת עומד על 51 מיליארד דולר.
ההנפקה שלשה את הונו של ז'ונג, לשעבר מגדל פטריות ועיתונאי, שהקים את נונגפו ב־1996. בחוגים עסקיים בסין מוכר ז'ונג כ"זאב בודד" בשל התנהלותו הייחודית. בראיון לתקשורת המקומית הוא אמר פעם, "אני עומד בזכות עצמי. לא אכפת לי מה עמיתיי עושים או חושבים".
ז'ונג נשר מבית הספר בגיל 12 אחרי שהוריו הפכו יעד לרדיפת השלטונות במהפכה התרבותית. אחרי תקופה קצרה שבה עבד כעיתונאי, הוא נכנס לעולם העסקים בתחילת שנות ה־90 אז מכר כדורים לטיפול באין־אונות. אחרי שהרכיב המרכזי של הכדורים שלו, אברי צבים, הושם תחת ביקורת רגולטורית, ז'ונג עבר למים מבוקבקים.
מתחילת השנה זינק הונו ביותר מ־670%, בין השאר בזכות אחזקותיו בוונטאיי ביולוג'יקל, שמניותיה טסו ביותר מ־2,000% מאז שנרשמו למסחר בשנגחאי באפריל. ז'ונג מדורג כעת 22 ברשימת עשירי עולם של בלומברג, בדיוק מעל איל התקשורת המקסיקני קרלוס סלים.
למעלה מ־700 אלף משקיעים קמעונאיים בהונג קונג הגישו בקשות לרכישת מניות בהנפקה של נונגפו, בסכום כולל של 86.5 מיליארד דולר, המשקף ביקושי יתר של פי 1,148.
על פי התשקיף, שוק המים המבוקבקים בסין טיפס ל־29.5 מיליארד דולר ב־2019, עם נתח שוק של 20% לנונגפו, החברה הגדולה ביותר. השוק צפוי לצמוח בקצב שנתי ממוצע של למעלה מ־10% עד 2024, כך לפי חברת המחקר פרוסט אנד סאליבן.
נונגפו דיווחה על רווח נקי של 731 מיליון דולר ב־2019 עבור הכנסות של 3.5 מיליארד דולר, כך לפי התשקיף. שווי השוק שלה העומד על כ־47 מיליארד דולר גבוה מזה של חברת המשקאות האמריקאית קונסטליישן בראנדס, אך נמוך מדיאגיאו הבריטית.
על פי סוחרים וברוקרים, הביקושים בהנפקה של נונגפו משקפים ביקוש עצום להנפקות של חברות סיניות. אלה גייסו מיליארדי דולרים בבורסת הונג קונג השנה ברקע המתיחות הגואה בין בייג'ינג לוושינגטון. ממשל טראמפ הציע גם לחייב חברות סיניות להימחק מהמסחר בניו יורק, אם הרגולטורים בארה"ב לא יקבלו גישה לדו"חות החשבונאיים שלהן.
אנט גרופ, זרוע הפינטק של עליבאבא, צפויה לגייס כ־30 מיליארד דולר בהנפקה ראשונית לציבור בהונג קונג ושנגחאי השנה, העשויה להיות הגדולה בהסטוריה.