כלכלה בקריסה: האינפלציה בלבנון זינקה ל-112%
קצב עליית המחירים עלה לרמות שלא נראו מאז מלחמת האזרחים לפני שלושה עשורים. בין היתר עלו מחירי המשקאות הקלים והמזון ביותר מ-340%; המטבע המקומי נסחר כעת ברמה של 7,000 לירות לבנוניות לדולר
- אחרי הפיצוץ בביירות: שיעור החיוביים בלבנון עלה מ-2.1% ל-5.6%;
- הממשלה בלבנון התפטרה, אבל זה לא ירגיע את הרחוב
- התקווה של לבנון: האסון בביירות יוביל למאמץ בינלאומי לשיקום הכלכלה
קצב עליית המחירים עלה לרמות שלא נראו מאז מלחמת האזרחים לפני שלושה עשורים, וזאת לאחר שהמטבע הלבנוני איבד מערכו בשוק השחור, וייקר בכך את היבוא למדינה. אך הפוליטיקאים במדינה עדיין לא מסכימים על פתרונות למשבר הכלכלי, גם לא לאחר הפיצוץ ההרסני שהחריד את העיר בתחילת החודש.
בין היתר עלו מחירי המשקאות הקלים והמזון ביותר מ-340% לעומת אשתקד, מחירי הדיור, החשמל, המים והגז עלו "רק" בשיעור שנתי של 11.6%, כיוון שהממשלה המשיכה לסבסד דלקים. ביגוד והנעלה עלו בכ-410%, והמחירים במסעדות ומלונות עלו בכמעט 470%.
ההיצמדות של המטבע הלבנוני לדולר הלכה ונמוגה לאחר שהממשלה כשלה בחודש מרץ מלהחזיר חוב של 30 מיליארד דולר לאיחוד האירופי. המטבע המקומי נסחר כעת ברמה של 7,000 לירות לבנוניות לדולר, לעומת שיעור ההמרה הרשמי של 1,507.5 לירה לדולר.
גורם באו"ם העריך שיותר ממחצית תושבי המדינה נמצאים כרגע מתחת לקו העוני, ונאבקים כדי להשיג מוצרים בסיסיים. הבנק המרכזי השתמש במעט שנותר בעתודות המטבע הזר שלו כדי לסבסד רכישה של דלק, חיטה ותרופות.
נגדי הבנק המרכזי, ריאד סלמה, אמר השבוע שהוא מנסה למצוא דרכי תמיכה חדשות במסחר כיוון שהבנק יאלץ להפסיק את הסובסידיות אם יהיה עליו להשתמש בעתודות המזומן שהוא מחזיק עבור גורמים מסחריים. "ברגע שנגיע לסף הזה, נאלץ להפסיק את הסבסוד. יחד עם זאת, אנו נמצאים בתהליך יצירת מקורות מימון אחרים", אמר.