$
משבר האקלים
גג עמוד משבר האקלים

כדור הארץ מאבד טריליון טון קרח בשנה. מה המשמעות?

לפי מחקר בריטי, מאז 1994 איבד כדור הארץ יותר מ-28 טריליון טון קרח מהקטבים, פסגות הרים, קרחונים ועוד. מדובר באובדן קרח בהיקף עצום, שאם יימשך יגרום לעלייה של מטר בגובה פני הים עד סוף המאה. החוקרים: "כל עלייה של סנטימטר שקולה למיליון איש שייאלצו להעקר מביתם"

עומר כביר 08:5325.08.20

מאז 1994 איבד כדור הארץ יותר מ-28 טריליון טון קרח מהקטבים, פסגות הרים, קרחונים ועוד – קצב של טריליון טון בשנה; כך לפי מחקר חדש של מדענים מבריטניה, שמתבסס על ניתוח תמונות לוויין מ-28 השנים האחרונות.

 

 

לדברי המדענים, מדובר באובדן קרח בהיקף עצום, שמצביע שאם יימשך יביא לעלייה של מטר בגובה פני הים עד סוף המאה. "כל עלייה של סנטימטר בגובה פני הים שקולה למיליון איש שיאלצו להעקר מביתם", אמר לגארדיאן פרופ' אנדי שפרד מהמרכז לתצפית קוטב באוניברסיטת לידס.

 

קרחונים נמסים באנטרטיקה קרחונים נמסים באנטרטיקה צילום: שאטרסטוק

 

לפי המחקר, שהתפרסם בכתב העת המדעי המקוון, הינמסות הקרח הגלובלית היא תוצאה ישירה של העלייה העולמית בטמפרטורות כתוצאה ממשבר האקלים. ואם לא די בכך, המדענים מזהירים שהינמסות קרח בכמויות כאלו פוגעת ביכולת של כדור הארץ לשקף קרני שמש בחזרה לחלל, שכן כשהקרח הלבן נמס הוא חושף קרקע כהה יותר תחתיו.

 

בנוסף, מים קרים שזורמים כתוצאה מהינמסות קרחונים בקטבים יוצרים שיבושים משמעותיים במערכות הביולוגית במים שם, והינמסות קרחונים בהרים עלולה להביא להעלמות מקור מים שבו תלויות קהילות מקומיות.

 

"יש ספק מועט שמרבית אובדן הקרח בכדור הארץ הוא תוצאה ישירה של השלכות ההתחממות הגלובלית", כתבו המדענים במאמר. "בממוצע, טמפרטורת השטח עלתה ב-0.85 מעלות מאז 1880, ואובדן הקרח בקטבים העצים את זה".

x