גייטס: "הרע מכל עוד לפנינו - מיליונים ימותו בעולם מקורונה"
המיליארדר בראיון ל"אקונומיסט": "תומכי טראמפ מנצלים את מושג ה'חירות' כדי לנקוט עמדה פוליטית שמסבכת את תגובת המדינה למגיפה"; לדבריו, "סין עשתה עבודה טובה מאוד בדיכוי הנגיף, בין השאר עקב הפרת זכויות אדם"
קרוב ל-800 אלף בני אדם כבר מתו ברחבי העולם מנגיף הקורונה, כך על פי נתונים עדכניים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס; ואולם מייסד מיקרוסופט, המיליארדר ביל גייטס, חוזה כי "הרע ביותר עוד לפנינו", וכי מספר המתים יגיע לבסוף למיליונים.
- ביל גייטס מזהיר: זו הסכנה הקשה באמת של האנושות שתגרום להרבה יותר כאב מהקורונה
- גייטס: לחלק חיסון עתידי לקורונה למי שצריך, ולא למרבה במחיר
- ביל גייטס: כך נחזיר את העולם לנורמליות
לדבריו, מדינות מתפתחות, בהן מערכות הבריאות והכלכלות כבר נאבקות, הן המקום בו הכאב יהיה הקשה ביותר, הוא הסביר בראיון שנתן ל"אקונומיסט".
ואולם ארה"ב מתמודדת גם עם בעיות ייחודיות לה, כאשר הפוליטיקה ותאוריות הקונספירציה תורמות למה שהוא כינה "תגובה מאכזבת".
על פי גייטס, תומכי הנשיא האמריקאי טראמפ מנצלים את מושג ה"חירות" כדי לנקוט עמדה פוליטית שמסבכת את תגובת המדינה למגיפה. הסירוב לעטות מסכה, למשל, הוא אחת הדרכים שלהם להביע את כעסם והתנגדותם.
האם המצב ישתנה במקרה של ניצחון של ג'ו ביידן בבחירות בנובמבר? "אני לא חושב ששינוי בממשל יגרום לאנשים לעטות מסכות. קשה לראות איך אנחנו יכולים לבנות רשת של אמון והתנהגות משופרת, ואם כן, זה יהיה שינוי איטי", אמר גייטס.
מייסד מיקרוסופט ציין כי ארה"ב לא היתה מוכנה למגיפה - קצב הבדיקות, למשל, היה איטי. סין, לעומת זאת, "עשתה עבודה טובה מאוד בדיכוי הנגיף", בין היתר עקב "גישתה הטיפוסית והסמכותנית למדי, והפרת זכויות אדם".
החדשות הטובות הן שגייטס סבור שהמגיפה תהיה מאחורינו עד סוף 2021, מאחר שעד אז צפוי להיות חיסון יעיל בייצור המוני. מבין המועמדים, הוא אמר שלדעתו החיסון של אסטרה-זנקה הוא הקרוב ביותר להשלמה.