פאוצ'י: הסיכוי לחיסון לקורונה ביעילות גבוהה - "לא גדול"
יועץ הבית הלבן לענייני קורונה התייחס לאפשרות לייצור חיסון בעל יעילות של 98% לפחות; לדבריו, "צריך לחשוב על החיסון ככלי שיאפשר לנו לגרום לכך שהמגפה כבר לא תהיה מוגדרת כמגפה, אלא היא תהיה מחלה תחת שליטה"
ד"ר אנתוני פאוצ'י, היועץ הבכיר לבית הלבן בענייני קורונה, העריך אתמול (ו') כי הסיכוי לפיתוח חיסון יעיל במיוחד נגד המחלה, שמספק הגנה של 98% לפחות, הוא נמוך ביותר.
- ארה"ב: "מאות ילדים אושפזו עד כה בשל תסמונת נדירה הקשורה בקורונה"
- מושל ניו יורק: ניתן לפתוח את בתי הספר במדינה בסתיו הקרוב
- ארה"ב: 1.8 מיליון משרות נוספו ביולי, האבטלה ירדה ל-10.2%
לדבריו של פאוצ'י, המשמש כמנהל המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות זיהומיות, המדענים מקווים לפתח חיסון שיעיל ב-75%, אף שגם יעילות של 50% או 60% תהיה מקובלת. פאוצ'י אמר את הדברים בפאנל באוניברסיטת בראון. "הסיכוי ליעילות של 98% אינו גדול, כלומר אסור לנטוש את גישת בריאות הציבור", הוא הסביר, "צריך לחשוב על החיסון ככלי שיאפשר לנו לגרום לכך שהמגפה כבר לא תהיה מוגדרת כמגפה, אלא היא תהיה מחלה תחת שליטה".
כבר בחודש שעבר הודיעו במנהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA) כי בכוונתם לאשר לשימוש חיסון נגד קורונה שמוכח כבטוח ויעיל לפחות ב-50%. ד"ר סטיבן האן שעומד בראש ה-FDA אמר כי ייתכן כי בסופו של דבר ארה"ב תמצא את עצמה עם חיסון שמפחית בממוצע את הסיכון לחלות בקורונה ב-50% בלבד.
בכירים במערכות הרפואה ומדענים מקווים כי עד סוף השנה נדע אם לפחות אחד מהחיסונים הרבים שעל פיתוחם עובדים כיום הוא בטוח ויעיל. חברות התרופות פייזר ומודרנה החלו בשבוע שעבר בניסויים בבני אדם ושתי החברות מקוות לגייס לשם כך לפחות 30 אלף משתתפים.
עם זאת, פאוצ'י כבר הביע חשש לגבי ה"עמידות" של החיסונים הפוטנציאליים, וציין כי אם הנגיף הנוכחי יתנהג כמו שאר המחלות מהמשפחה, החיסון לא בהכרח יספק הגנה ארוכת טווח. בכל זאת, ההערכה היא כי לא תהיה חזרה מלאה לשגרה עד שלא יימצא חיסון. מוקדם יותר השבוע הזהירו בארגון הבריאות העולמי (WHO) כי לא בהכרח יימצא "טיפול קסם" נגד הנגיף. לפי הארגון, העובדה שכבר שלושה ניסויים יצאו לדרך לא בהכרח אומרת שהחיסון קרוב לפיתוח ולשימוש הציבור. לפי מזכ"ל הארגון, טדרוס אדהנום, אף שיש תקווה שיימצא חיסון בטוח ויעיל, אין שום ערובה לכך. "איננו יכולים לומר שיש חיסון. ייתכן שיהיה וייתכן שלא יהיה", אמר.
בדברים שאמר אתמול ציין פאוצ'י כי הוא שומר על "אופטימיות זהירה" בנוגע לאפשרות שהמדענים יצליחו לפתח חיסון בטוח ויעיל. עוד הוסיף כי ייתכן שהקורונה לעולם לא תיעלם לגמרי, אך מנהיגי העולם יכולים לעבוד יחד לצמצם את הנגיף "לרמות נמוכות".
לעומת זאת, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך לסתור את דבריו של המומחה, ולהערכתו הנגיף "ייעלם" בסופו של דבר. בנוסף, טראמפ העריך ביום חימישי כי לארה"ב יהיה חיסון בטוח ויעיל עוד לפני הבחירות שיתקיימו בנובמבר.