מדענים בבריטניה מזהירים: כ-120 אלף איש ימותו בגל השני בחורף
קבוצת מומחים מהאקדמיה לרפואה פרסמה את הדו"ח שבו קראה לביצוע "הכנסות אינטנסיביות" במהלך יולי ואוגוסט כדי להפחית עומס רב על מערכת הבריאות בחורף; מדובר במספר מתים כפול מהגל הראשון, וזאת במידה והמגיפה אכן תתפשט
- בריטניה תחלק 500 ליש"ט לכל תושב לבזבוזים בחנויות פיזיות
- ומה עם ישראל? בריטניה תקצה 1.6 מיליארד פאונד לתרבות ואמנות
- הפאבים בממלכה המאוחדת התמלאו מחדש, מסעדות היוקרה נפגעו
קבוצה של 37 מומחים מהאקדמיה למדעי הרפואה בבריטניה פרסמה את הדו"ח שבו קראו לביצוע "הכנות אינטנסיביות", במהלך חודשי יולי ואוגוסט וזאת כדי להפחית את הסיכוי לעומס רב מדי על שירותי הבריאות בחורף. לפי החישובים שלהם, ההדבקות בקורונה יעלו מחדש בבריטניה בסתיו ויטפסו לשיא בינואר ופברואר – התקופה העמוסה ביותר גם ככה בבתי החולים.
לפי התרחיש הגרוע ביותר, צפויים עוד 119,900 מקרי מוות בחורף, מספר הכפול ממספר המתים בגל הראשון. המודלים בהם השתמשו לחישוב לא לוקחים בחשבון שימוש בתרופות, טיפולים או חיסון פוטנציאלי, והם לא כוללים מוות בבתי אבות.
עד כה אובחנו בבריטניה מעל 291 אלף חולים בקורונה ו-44,915 מתים, כך לפי הנתונים שאספו באוניברסיטת ג'ונס הופקינס.
הדו"ח, שכותרתו היא "הכנה לחורף המאתגר של 2021-21" נערך לבקשתו של פטריק ואלאנס, היועץ המדעי הראשי של ממשלת בריטניה, והוא נועד להציג את התרחיש הגרוע ביותר "הסביר" שיכול לקרות.
"מכיוון שכרגע יש מספר נמוך יחסית של הדבקות בקורונה, זה חלון ההזדמנויות שלנו לעזור להתכונן לתרחיש הגרוע ביותר", מסר סטיבן הולגייט מאוניברסיטה הרפואית של סאות'המפטון ממחברי הדו"ח. עוד הוסיף כי לא מדובר בתחזית שצפויה להתממש, אלא בתרחיש למה שיקרה אם יאפשרו לנגיף להתפשט ולא יגנו על מערכות הבריאות.
ההמלצות בדו"ח הן לצאת בקמפיין לעדכון וחינוך הציבור, לארגן מחדש את בתי החולים כדי להקים אזורים נקיים מקורונה ולהגדיל את תכנית הבדיקה, איתור המגע והבידוד. המלצה נוספת היא שהממשלה תתקין מערכת לניטור האוכלוסיה.