$
קורונה

המגפה דחפה את בריטניה לאשר קורקינטים חשמליים

בשבוע הבא יתיר לראשונה משרד התחבורה הבריטי נסיעה על כלי התחבורה הדו־גלגליים בממלכה. הדרישה לריחוק חברתי הקדימה את השקת הפיילוט מ־2021. בירד, ליים ו־Voi נערכות לכניסה לשוק, שיאסור בינתיים שימוש בקורקינטים פרטיים

עדי ברק 07:5502.07.20

הקורקינטים החשמליים שכבשו בשנים האחרונות ערים רבות בארה"ב ואירופה יהפכו בסוף השבוע הקרוב לחוקיים גם בבריטניה, כחלק מפיילוט שיימשך שנה. לפי שעה, החוק יתיר נסיעה בקורקינטים שיתופיים בלבד בשטחים ציבוריים, ולא בכלים פרטיים.

 

 

 

אף שמשרד התחבורה הבריטי התכונן להשיק את הפיילוט רק בשנה הבאה, הצורך במציאת חלופות תחבורתיות שייקלו על הריחוק החברתי בימי קורונה, הביא להקדמת הניסוי. את התחלת הפעילות בפועל יתאמו החברות מול הרשויות המקומיות, כאשר עד כה 50 רשויות הביעו עניין בפיילוט.

 

כיום, החוק הבריטי מסווג קורקינטים חשמליים ככלי תחבורה חשמלי קל, לשימוש פרטי (PLEV). שיוך זה מחייב את הרוכבים להיות בעלי רישיון נהיגה, לשלם עבור ביטוח ולחבוש קסדה. תנאים אלה הפכו את הרכיבה על קורקינטים חשמליים ללא חוקית בבריטניה, והרוכבים שנסעו ברחבי הממלכה למרות האיסור, היו חשופים לקנס בגובה 300 ליש"ט ושש נקודות לרישיון הנהיגה.

 

 

קורקינט של בירד בפארק האולימפי בלונדון קורקינט של בירד בפארק האולימפי בלונדון צילום: יוטיוב

 

כעת, משרד התחבורה הבריטי הצהיר כי במידה והפיילוט יצלח, החוק ישונה. "קורקינטים חשמליים הם בעלי פוטנציאל לנסיעה נוחה, נקייה ומשתלמת שגם עשויה להקל על העומס ברשתות התחבורה הציבורית ולספק לה חלופה ירוקה. בנוסף, היא מאפשרת ריחוק חברתי", ציינה שרת התחבורה הבריטית רייצ'ל מקלין. "הניסוי יאפשר לנו לבחון האם פוטנציאל זה יכול להתממש".

 

כשהרשויות הבריטיות הודיעו בחודש מאי על כוונתן להקדים את הניסוי, חלק מחברות הקורקינטים השיתופיים הבולטות בענף הזדרזו להצהיר על נכונותן להיכנס לשוק. ספין, ליים ובירד האמריקאיות כמו גם Voi השבדית וטייר (Tier) הגרמנית, אישרו לרשת CNBC שהן מקיימות מגעים מול הרשויות הבריטיות לקבלת היתר לפעול בממלכה.

 

בירד עשויה ליהנות מיתרון התחלתי מסוים, שכן כבר ב־2018 החברה הציעה את שירותיה בפארק האולימפי בלונדון שהוקם עבור המשחקים האולימפיים שהתקיימו בעיר בקיץ 2012. המהלך התאפשר לאור הסעיף החוקי שמתיר נסיעת קורקינטים חשמליים בשטחים פרטיים. לדברי בירד, עשרות אלפי אנשים שכרו את הקורקינטים שלה כחלק מהפרויקט.

 

טייר אישרה כי יותר מ־1,000 קורקינטים נמצאים במחסניה בבריטניה ומוכנים להיפרש, ו־Voi אמרה ל־BBC כי היא שואפת לפזר ברחבי הממלכה 90 אלף קורקינטים עד סוף השנה.

 

משרד התחבורה הבריטי הדגיש כי הפיילוט כולל קורקינטים מושכרים בלבד, "בכדי להימנע מהצפת הרחובות בקורקינטים באיכות ירודה". בנוסף, הרשויות המקומיות יצטרכו לחוקק תקנות שיאפשרו שימוש הולם בקורקינטים, כמו למשל הגדרת מקומות מותרים ואסורים לחניה. סעיף זה זכה לביקורת רבה בערים שונות בעולם, שבהן התלוננו הולכי הרגל כי הכלים הדו־גלגליים נזרקים לכל עבר מבלי להתחשב בהם. הפיילוט הבריטי ימליץ על חבישת קסדה בזמן הרכיבה, אך לא יחייב זאת.

x