דיווח שוטף
האו"ם: הכנסות סקטור התיירות העולמי עלולות לצלול ב-3.3 טריליון דולר
זו הפגיעה שצופה סוכנות הסחר והפיתוח של האו"ם - אם מגבלות התנועה בעולם יימשכו 12 חודשים; הטייסים של ריאנאייר הגיעו להסכמות עם ההנהלה על קיצוץ שכר של 20%; חתונת הקורונה בהודו: החתן מת, 111 נדבקו; מדינות האיחוד האירופי פתחו את הגבולות, ישראלים ואמריקאים עדיין לא רצויים; ארה"ב: יותר מ-46 אלף חולי קורונה ביממה, שיא מתחילת המגפה
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
21:00 - הכנסות התיירות בעולם צפויות ליפול ב-3.3 טריליון דולר
הכנסות סקטור התיירות העולמי צפויות ליפול ב-3.3 טריליון דולר בשל מגיפת הקורונה – רובו הגדול של ההפסד יתמקד בתעשיית התיירות האמריקאית. כך לפי דוח שמוציאה היום סוכנות הסחר והפיתוח של האו"ם.
הדו"ח מציג שלוש אופציות אפשריות של פגיעה בענף, בהתאם לתקופת מגבלות התנועה ברחבי העולם – ארבעה חודשים, שמונה חודשים ושניים עשר חודשים. במקרה הראשון אובדן ההכנסות יעמוד על 1.17 טריליון דולר, בשני על 2.22 טריליון דולר ובשלישי על 3.3 טריליון דולר.
המשמעות במובן הרחב יותר של פגיעה כאמור היא אובדן של בין 1.5% ל-4.2% בתוצר הגולמי העולמי בשל הפגיעה בהכנסות הענף. הדוח אינו מציין מה מבין האופציות היא בעלת הסבירות הגבוהה ביותר, אף שגורם בסוכנות טען כי זו ה"בינונית" (שמונה חודשי בידוד והפסד של 2.22 טריליון דולר) נראית הריאלית יותר.
20:00 - ריאנאייר: הטייסים הסכימו לקיצוץ שכר של 20%
הטייסים של ריאנאייר הגיעו להסכמות עם ההנהלה על קיצוץ שכר של 20% כחלופה לפיטורי 3,000 עובדים בחברה. ההסדר לא בהכרח ימנע את הפיטורים אך גם אם ייידרש קיצוץ משרות הוא יהיה עתה נמוך בהרבה. ההצעה התקבלה ברוב של 96% מהעובדים בריאנאייר.
19:00 - שוויץ מחייבת במסיכת פנים לאחר עלייה בחולים
לאחר מדאיגה עלייה במספר החולים בשבועיים האחרונים, בשוויץ הודיעו היום כי לבישת מסיכת פנים תהיה חובה מעתה והלאה. לאחר שהצליחה להותיר את ההדבקה במדינה בשיעורים נמוכים מאד, שוויץ פתחה את הגבולות באופן מלא וללא מגבלות ב-15 ביוני. מייד לאחר מכן החל קצב העלייה בהדבקה להתגבר, ולפי הרשויות במדינה המקור היה המבקרים ממדינות אחרות – אז הוחלט על בידוד של 10 ימים מכל המדינות שבהן יש שיעור הדבקה גבוה. בסך הכול אובחנו בשוויץ 31,851 חולים, 1,965 בני אדם מתו מהנגיף. היום אובחנו במדינה 137 חולים ושני מקרי מוות.
13:05 - חתונת הקורונה בהודו: החתן מת, 111 נדבקו
111 אורחים שהשתתפו בחתונה במדינת ביהר בצפון הודו נדבקו בקורונה. החתונה נערכה ב-16 ביוני ולמחרת מת החתן. עם זאת לא ידוע האם סיבת מותו קשורה לקורונה, מאחר שלא נבדק. יותר מ-350 אנשים השתתפו בחתונה, כשהחתן נהג למעלה מ-1,000 קילומטרים כדי להגיע אליה. הרשויות פועלות לאתר את כל המשתתפים ולוודא שהם נכנסים לבידוד. החתונה הפרה את ההנחיות שמאפשרות אירועים של עד 50 אנשים בלבד. בביהר אובחנו עד כה מעל 9,500 חולים ו-60 מתים.
12:55 - פתיחת גבולות בין ספרד ופורטוגל
ספרד ופורטוגל הודיעו על פתיחת הגבול המשותף ביניהן למעבר חופשי, לראשונה זה שלושה חודשים, זאת לאחר שנסגר במטרה למנוע את התפשטות נגיף הקורונה.
11:50 - האיחוד האירופי פתח את הגבולות למבקרים מ-15 מדינות
החל מהיום (ד') ירשו מדינות האיחוד האירופי כניסת מבקרים מ-15 מדינות "בטוחות" - סין, אלג'יריה, אוסטרליה, קנדה, גאורגיה, מונטנגרו, יפן, מרוקו, ניו זילנד, רואנדה, סרביה, דרום קוריאה, תאילנד, תונסיה ואורוגוואי. ישראל וארה"ב הוגדרו כמדינות עם שיעורי הדבקה גבוהים ולכן לא נכללות ברשימה. מדינות מסוכנות נוספות כוללות את ברזיל ורוסיה. במקביל, היום צפויות לנחות ולהמריא ביוון 104 טיסות. עם זאת, מבקרים משבדיה ובריטניה יוכלו לנחות ביוון רק בעוד שבועיים.
11:45 - דיסנילנד טוקיו נפתח מחדש
דיסנילנד בטוקיו פתח מחדש את שעריו למבקרים לאחר ארבעה חודשים. ביחד איתו נפתח גם פארק דיסניסי (DisneySea) בבירה היפנית. מהחברה נמסר כי הם מבקשים מהמבקרים להקפיד לשמור על הנחיות הריחוק החברתי, וכן הם מגבילים את מספר המבקרים המותר ביום. פארקי השעשועים הללו מצטרפים לדיסנילנד שנגחאי שנפתח מחדש בחודש שעבר ודיסנילנד בהונג קונג שנפתח מחדש לאחרונה.
10:50 - ג'ו ביידן הודיע: לא אקיים עצרות בחירות - כל עוד המגיפה לא נבלמה
המועמד מטעם המפלגה הדמוקרטית לנשיאות ארה"ב הודיע, "אני מתכוון לציית להוראות הרופאים, לא רק עבורי אלא גם עבור המדינה". הוא גם לא חסך בדברי ביקורת על ניהול המשבר של טראמפ: "נראה שהנשיא שלנו נכנע. הרים דגל לבן ונטש את זירת הקרב".
08:40 - ארה"ב: יותר מ-46 אלף חולי קורונה ביממה, שיא מתחילת המגפה
יותר מ-46 אלף חולי קורונה אובחנו בארצות הברית ביממה האחרונה, המספר הגבוה ביותר מתחילת המגפה. שיא יומי נרשם גם בשמונה מדינות שונות בארה"ב - אלסקה, אריזונה, קליפורניה, ג'ורג'יה, איידהו, אוקלהומה, דרום קרוליינה וטקסס. לפי "ניו יורק טיימס", מספר הנדבקים עלה בחדות במדינות ארה"ב שהיו הראשונות להקל בהגבלות הקורונה, כולל פלורידה וטקסס שנאלצו להטיל מגבלות מחדש. המומחה של הבית הלבן למחלות זיהומיות, ד"ר אנתוני פאוצ'י, הזהיר מכך שארה"ב עלולה להגיע לקצב של כ-100 אלף נדבקים ביום.
בתוך כך, נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, כתב בחשבון הטוויטר שלו כי "ככל שאני צופה במגפה מתפשטת בכל העולם וגורמת נזק אדיר לארה"ב, כך אני כועס יותר ויותר על סין". לדבריו, "אנשים יכולים לראות את זה, ואני מרגיש את זה!". טראמפ ספג ביקורת קשה בארה"ב על דרך התמודדותו עם המגפה, והרבה לתקוף את סין לאורך המשבר ולהאשימה כאחראית לו.
08:30 - דרום קוריאה החלה לטפל בחולי קורונה באמצעות התרופה רמדסיביר
המרכזים הקוריאיניים לבקרת מחלות ומניעתן (KCDC) הודיעו כי דרום קוריאה החלה לטפל בחולי קורונה בשטחה באמצעות התרופה רמדסיביר שמייצרת חברת גיליאד. בחודש יולי גיליאד תספק את התרופה כתרומה לדרום קוריאה, והחל מחודש אוגוסט תמכור לסיאול את התרופה לפי תג מחיר שייקבע במשא ומתן. שלשום הודיעה גיליאד שהתרופה תימכר למדינות מפותחות במחיר של 2,340 דולר לטיפול בן חמישה ימים. התרופה מיועדת להאט את קצב ההידבקות של תאים בריאים בגוף על-ידי חסימת שכפול ויראלי, אך יעילותה טרם הוכחה.
08:25 - סין: ירידה משמעותית במספר הנדבקים בקורונה ביממה
סין דיווחה כי ביממה האחרונה אובחנו שלושה חולי קורונה נוספים בלבד בשטחה, ירידה משמעותית לעומת 19 ביממה הקודמת ו-12 בזו שקדמה לה. כל הנדבקים החדשים אובחנו בבייג'ינג, שם אירעה לפני כשבועיים התפרצות מחודשת של הנגיף. עד כה אובחנו 83,534 חולי קורונה בסין, ו-4,634 בני אדם מתו מהמחלה.