דיווח שוטף
האפידמיולוג הראשי של שבדיה נגד ה-WHO: "פירש באופן לא נכון את הנתונים שלנו"
ארה"ב: שיא יומי של מאובחני קורונה - כמעט 40 אלף; גייטס: "ארה"ב אפילו לא קרובה לעשות כל מה שניתן כדי להיאבק בקורונה"; נשיא ברזיל: "אולי" נדבקתי בקורונה בעבר; חברת התעופה דלתה איירליינס שבה לפעול בסין לאחר כמעט חמישה חודשי הפסקה
נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם
21:00 - פנס: מחצית מחולי הקורונה החדשים בארה"ב הם בני פחות מ-35
סגן נשיא ארה"ב, מייק פנס, התייחס לעלייה בתחלואת הקורונה, ואמר כי מחצית מהחולים החדשים בנגיף, הם מתחת לגיל 35. פנס הוסיף כי ב-16 מדינות בארה"ב עדיין רואים עלייה מתמדת בנתוני התחלואה.
18:50 - האפידמיולוג הראשי של שבדיה נגד ה-WHO: "פירש באופן לא נכון את הנתונים שלנו"
ארגון הבריאות העולמי (WHO) הזהיר אתמול מעלייה בהידבקות בקורונה בכמה מדינות וטריטוריות, 11 מהן - כולל שבדיה - באיחוד האירופי.
ואולם האפידמיולוג הראשי של שבדיה, אנדרס טגנל, שהיה אחראי על התגובה הייחודית של המדינה למגיפת הקורונה, שכללה מגבלות מעטות יחסית, טוען כי ה-WHO "פירש באופן לא נכון את הנתונים".
לדברי טגנל, בשבדיה יש עלייה במספר הנדבקים בקורונה, מאחר שהיא עורכת יותר בדיקות.
ואולם לפי ה-WHO, שיעור הבדיקות החיוביות נותר על 12%-13%, למרות העלייה במספר הבדיקות; לפי הארגון, נתונים אלה ואחרים מלמדים שבשבדיה "יש עדיין הדבקה בקהילה".
לפי נתוני ה-WHO, מספר הבדיקות החיוביות בשבדיה בשבועיים האחרונים עמד על 155 לכל 100 אלף תושבים - גבוה מבכל האזורים האחרים, למעט אמריקה.
טגנל אמר היום כי העלייה במספר הנדבקים בשבדיה נובעת מהגידול במספר הבדיקות; לדבריו, "מצער שארגון הבריאות מזכיר את שבדיה יחד עם מדינות אחרות שהמגיפה בהן נמצאת בתחילתה".
הוא הוסיף כי "הארגון לא יצר איתנו קשר. מספר המאושפזים בטיפול נמרץ נמוך מאוד, וגם מספר מקרי המוות מתחיל לרדת.
18:35 - גייטס: "ארה"ב אפילו לא קרובה לעשות כל מה שניתן כדי להיאבק בקורונה"
ארה"ב "אפילו אינה קרובה" לעשות כל מה שניתן כדי להיאבק בקורונה, והתגובה העולמית למגיפה אינה אופטימלית בשל היעדר מנהיגות מצד וושינגטון. כך אמר היום המיליארדר ומייסד מיקרוסופט ביל גייטס.
"ארה"ב לא הפגינה מנהיגות, מבחינת מסרים ותיאום, שהיית מצפה לה. אני עדיין מאוכזב מאוד. ללא מנהיגות אמריקאית, קשה לגבש תגובה למגיפה, וכעת הנטל עובר למדינות המתפתחות", אמר גייטס בראיון ל-CNN.
16:10 - ההקלות בבריטניה: תקיפות שוטרים והמונים בחופים
בזמן שבריטניה מסירה את הגבלות הסגר, המשטרה מתקשה להתמודד עם אזרחים שמפרים את הנחיות שמירת המרחק והאיסור על התקהלויות. חלק מהשוטרים נתקלים באלימות: מפקדת המשטרה בלונדון אמרה היום שבשלושת השבועות האחרונים נפצעו כ-140 שוטרים שניסו לפזר התקהלויות או הפגנות.
בימים האחרונים מתמודדת המשטרה בלונדון עם מספר גדול של מסיבות רחוב, שנערכות ללא אישור ולמרות ההנחיות של הממשלה. ברביעי בלילה נפצעו 22 שוטרים שהגיעו לפזר מסיבת רחוב בבריקסטון בדרום לונדון. בנוסף הושחתו ניידות משטרה.
בעקבות תקיפת השוטרים ברביעי בלילה תגברה המשטרה את הכוחות ברחובות, אך הלילה השוטרים שוב הותקפו בכמה מוקדים, בין השאר בנוטינג היל שבמערב העיר. "חפצים הושלכו על שוטרים", דיווחה המשטרה בטוויטר. "אסור לסבול התנהגות כזאת ומעשים אלימים". מפקדת המשטרה בלונדון, קרסידה דיק, אמרה שהשוטרים ערוכים לשמור על הסדר ועל שלום הציבור בסוף השבוע הקרוב.
"האירועים האלה אינם חוקיים – הם לא צריכים להתקיים. אנחנו נגיע ונסגור אותם", אמרה מפקדת המשטרה על מסיבות הרחוב. "עבור השוטרים שלנו, שעושים את עבודתם, להיות מותקפים בצורה כזאת זה בלתי מקובל לחלוטין". דיק הוסיפה שהקהילות המקומיות "שונאות" את האירועים שמתקיימים ללא אישור.
12:45 - כריסטין לגארד: "הרע מכל מאחורינו, אבל לא נחזור למה שהיה לפני הקורונה"
נשיאת הבנק המרכזי האירופי, סבורה כי "בעולם שעשוי להעדיף קרבה גאוגרפית על פני גלובליות סביר שהסחר יפחת משמעותית". הבנק צופה כי הצמיחה בגוש היורו תרד בכל 2020 ב-8.7%, אבל ב-2021 תהיה התאוששות ומעבר לצמיחה של 5.2%.
10:00 - דלתה שבה לטוס לסין
חברת התעופה דלתה איירליינס שבה לפעול בסין לאחר כמעט חמישה חודשי הפסקה בשל התפרצות הקורונה - והיא חברת התעופה האמריקאית הראשונה שעושה זאת. הטיסה הראשונה שלי לסין תצא ביום חמישי מסיאטל לשנגחאי עם עצירת ביניים בסיאול.
גם יונייטד איירליינס מתכוונת לעשות זאת, טרם פורסם תאריך מדויק לחידוש הפעילות
07:45 - ארה"ב: כמעט 40,000 נשאי קורונה אובחנו אתמול - שיא יומי מתחילת המגפה בה
לפי ספירה של סוכנות הידיעות רויטרס, ביממה האחרונה אובחנו בארה"ב 39,818 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה. ברויטרס מציינים כי מדובר במספר הנדבקים היומי הגבוה ביותר בארה"ב מאז תחילת המגפה בה. השיא הזה נרשם בצל החשש הרב בארה"ב מהתפרצות של גל שני, אחרי שכחצי מהמדינות בה מדווחות על זינוק בנדבקים, ובחלקן גם על זינוק במספר המאושפזים בבתי החולים. ארה"ב מדווחת עד כה על כמעט 2.4 מיליון נדבקים וכ-122,000 מתים. אמש מסר המרכז לבקרת מחלות ולמניעתן בארה"ב כי ייתכן שהמספר האמיתי של הנדבקים במדינה גדול פי 10 מהרשמי, כלומר כ-20 מיליון.
נשיא ברזיל, ז'איר בולסונרו, אמר כי הוא חושב ש"אולי" הוא נדבק בנגיף הקורונה בעבר, אם כי כעת הוא מציין שנבדק ואובחן כשלילי לנגיף. בולסונרו, שבעבר כבר נבדק כמה פעמים וגם אז התוצאות היו שליליות, אמר כי ייתכן שייבדק שוב. במקביל, משרד הבריאות במדינה דיווח שביממה האחרונה אובחנו עוד 39,483 נדבקים חדשים, לעומת 42,725 שאובחנו ביממה הקודמת. ביממה האחרונה מתו בברזיל 1,141 חולי קורונה, לעומת 1,185 ביממה שלפני כן. בסך הכול אובחנו בברזיל יותר מ-1.2 מיליון נדבקים, ומתו מהנגיף 54,971 איש. בשני נתונים אלו היא מדורגת שנייה בעולם, אחרי ארה"ב.