דיווח שוטף
באירופה שוקלים למנוע כניסת אמריקאים עם פתיחת הגבולות
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הודיע על שורת הקלות, בהן פתיחת פאבים ומסעדות: "אנחנו לא צופים גל שני של תחלואה שמערכת הבריאות לא תצליח לעמוד בו"; ראש ממשלת מדינת המחוז המאוכלסת ביותר בגרמניה הודיע על הטלת סגר מקומי; נובאק ג'וקוביץ'נדבק בקורונה; בית משפט בברזיל הורה לנשיא בולסונארו לעטות מסיכה: "מתנהג באופן גס רוח"
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
23:15 - באירופה שוקלים למנוע כניסת אמריקאים עם פתיחת הגבולות
מדינות אירופה, שלהוטות לפתוח מחדש את גבולותיהן ולשקם את כלכלותיהן שנפגעו אנושות מהסגר שהוטל כדי לבלום את התפשטות נגיף הקורונה, שוקלות למנוע מאמריקאים להיכנס לשטחיהן. כך דיווח הערב (ג') העיתון "ניו יורק טיימס", בהתבסס על רשימות מוצעות של מדינות שאזרחיהן יורשו להיכנס לשטחי האיחוד האירופי.
לפי הטיימס, הסיבה שהאירופים שוקלים להחריג מרשימה שכזו את ארה"ב היא שמגפת הקורונה ממשיכה להתפשט שם – ארה"ב היא המוקד החמור ביותר של המגפה ברחבי העולם – אם כי הדיונים בנושא נמשכים והחלטה סופית צפויה להתקבל בשבוע הבא, לקריאת פתיחת גבולות האיחוד ב-1 ביולי. בעיתון הדגישו שבכל מקרה ההחלטה הסופית נתונה למדינות החברות באיחוד ולא לבריסל.
לפי הטיימס, גם ברזיל, המוקד השני בחומרתו של התפרצות הנגיף בעולם, מוחרגת מהרשימה של המדינות שאזרחיהן יורשו להיכנס לשטחי האיחוד האירופי. מנגד, סין נכללת ברשימות המוצעות שעליהן דנים פקידי האיחוד, וכך גם מדינות מתפתחות כמו אוגנדה, וייטנאם וקובה.
עצם העבודה שהאירופים שוקלים כעת למנוע כניסה של אמריקאים לשטחיהם עם פתיחת הגבולות לשאר העולם, מציינים ב"טיימס", מדגישה את המעבר של המוקד של המגפה מהיבשת האירופית, בשלבים מוקדמים יותר שלה, ליבשת אמריקה בשלב הנוכחי. במרץ, כאשר אירופה היוותה את המוקד המרכזי של התפרצות הקורונה, הנשיא דונלד טראמפ עורר את זעמם של האירופים כשאסר כניסה של רוב אזרחי מדינות האיחוד לארה"ב.
22:15 - לפני העצרת בפיניקס: עוד שני עובדים בקמפיין טראמפ נדבקו בקורונה
שני עובדים נוספים בקמפיין של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אובחנו כחולי קורונה; זאת, כמה ימים לאחר העצרת הראשונה שלו לקראת הבחירות בנובמבר, שנערכה באוקלהומה, שלפניה אובחנו שישה עובדים בקמפיין כחולים בנגיף.
"בסבב נוסף של בדיקות קורונה שנערך בקרב עובדי הקמפיין, נמצא כי שני עובדים נוספיים נדבקו בנגיף", נמסר.
בתוך כך, היום נמתחה ביקורת על כנסיית הענק בפניקס, אריזונה, שבה צפוי טראמפ לדבר בהמשך היום - לאחר שטענה כי מערכות סינון האוויר שבה יכולות לסנן חלקיקים - כך שנגיף הקורונה לא יכול להתפשט בה.
"בתוך האולם, 99% מהקוביד נעלם, מת, אם בכלל היה שם מלכתחילה", נמסר מכנסיית דרים סיטי. "אתה יכול להיות בטוח שאתה מוגן ובטוח אצלנו. תודה לאלוהים על הטכנולוגיה ותודה לאלוהים שמגן עלינו".
ואולם מומחי בריאות טענו כי למרות שהפילטרים יכולים לסייע בסינון האוויר, הם לא יכולים למנוע את התפשטות הנגיף על משטחים ובין אנשים.
ראשת העיר הדמוקרטית של פיניקס, קייט גאלגו, מתחה ביקורת על קיום האירוע, שבו צפויים להשתתף 3,000 אנשים.
21:00 - רוסיה מעלה מסים על עשירים
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הודיע היום כי יעלה את המס המוטל על עשירים - על רקע הפגיעה של הקורונה בכלכלת המדינה.
בנאום ששודר בטלוויזיה אמר פוטין כי שיעור המס המוטל על המשתכרים מעל 72 אלף דולר בשנה, יעלה מ-13% ל-15%.
זו הפעם הראשונה שרוסיה מעלה מסים מאז הצגת המס ב-2001.
נשיא רוסיה, שאחוזי התמיכה שלו נמצאי בשפל בעקבות התפשטות הקורונה במדינה, אמר כי המהלך, שייכנס לתוקף ב1 בינואר 2021, יניב לקופת המדינה 60 מיליארד רובל.
מספר חולי הקורונה המאומתים ברוסיה עומד על 600 אלף, ומספר המתים - על כ-8,200.
18:30 - בית משפט בברזיל הורה לנשיא בולסונארו לעטות מסיכה
שופט בברזיל הורה לנשיא המדינה ז'איר בולסונארו לעטות מסיכה באזורים ציבוריים בבירה ברזיליה ובמחוזות הסמוכים.
במרץ, עם התפרצות הקורונה, זלזל בולסונארו, כמו עמיתו לזרם הפופוליסטי דונלד טראמפ, במגיפה, ואמר כי מדובר ב"צינון קל". כמו כן הוא הופיע בציבור פעמים רבות ללא מסיכה.
היום קבע שופט פדרלי כי אם הנשיא - או בכירים אחרים בשירות המדינה - לא יצייתו לתקנה המחייבת עטיית מסיכה בציבור, הוא ייקנס בסכום של 2,000 ריאל (387 דולר).
השופט כינה את התנהגותו של בולסונארו "גסת רוח, במקרה הטוב". לדבריו, "הנשיא חייב לנקוט את כל הצעדים כדי למנוע את התפשטות המגיפה, כולל הגנה על עצמו ועל הסובבים אותו; זאת, למרות שאין קונצנזוס בקרב הקהילה המדעית בנוגע להפצת הנגיף על ידי אנשים א-סימפטומיים".
15:45 - בלגן בסבב: גם נובאק ג'וקוביץ'נדבק בקורונה
אדריה טור, טורניר הראווה שהתקיים במספר ערים ברחבי העולם, ממשיך לגבות מחיר משחקני הסבב. אחרי גריגור דימיטרוב, בורנה צ'וריץ' והבוקר (שלישי) ויקטור טרויצקי (184 בעולם), גם מי שאירגן את הטורניר והמדורג 1 בעולם, נובאק ג'וקוביץ', נמצא חיובי לנגיף.
המשתתפים לא היו מחויבים לשמור על כללי ריחוק חברתיים, מכיוון שקרואטיה ביטלה את כל ההגבלות לפני תחילתו. ההחלטה הזו כמובן עוררה ביקורת קשה מצד שחקנים, פרשנים ואוהדים.
"ברגע שאתה מתחיל לערוך התכנסויות המוניות עם אנשים שמגיעים מכל מיני מדינות, זה מתכון לצרות", אמר אנדי מארי בראיון ל-BBC. "זה סוג של שיעור לכולנו. אם עוד לא לקחנו את זה עד עכשיו ברצינות והקפדנו על כמה שיותר אמצעי בטיחות - זה הזמן לכך".
15:00 - בוריס ג'ונסון הודיע על ההקלות בסגר בבריטניה
ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, הודיע על הקלות בסגר שהוטל בעקבות משבר הקורונה בנאום שנשא בפרלמנט. לדבריו, ההקלות מתאפשרות בשל ירידה של כ-2% עד 4% בשיעור ההדבקה בכל יום.
החל ב-4 ביולי, יוכלו לחזור לפעילות, בין השאר, פאבים, מסעדות, מלונות, ספריות, בתי תפילה, בתי קולנוע, בתי קפה, מספרות, מוזיאונים, מועדונים, אולמות ועוד. ניתן יהיה לערוך חתונות של עד 30 משתתפים.
הבריטים עדיין נדרשים לשמור על ריחוק חברתי של 2 מטרים, אך במקרים בהם הדבר אינו ניתן - יש לשמור על מרחק של מטר אחד.
ג'ונסון הוסיף כי "אנחנו לא צופים גל שני של תחלואה שמערכת הבריאות לא תצליח לעמוד בו".
14:15 - חשש מגל שני: בגרמניה מחזירים את ההגבלות
ראש ממשלת מדינת המחוז המאוכלסת ביותר בגרמניה הודיע היום (ג') על הטלת סגר מקומי בעקבות התפרצות קורונה הקשורה למשחטה.
ארמין לאשט, ראש הממשלה של נורדריין-וסטפאליה, הודיע כי החליט להחזיר את ההגבלות במחוז גוטרסלו בו מתגוררים כ-360 אלף איש. במסגרת ההגבלות, יאסרו התקהלויות ומפגשים של יותר משני אנשים שאינם מתגוררים יחד.
לאשט אמר כי בתי הקולנוע, חדרי הכושר, המוזיאונים והברים ייסגרו. עם זאת, מסעדות יכולות להמשיך ולספק שירות לאנשים מאותו משק בית. הוא הוסיף שהסגר יישאר בתוקף עד סוף החודש.
"אנחנו מחזירים את ההגבלות, כמו בחודש מרץ", אמר לאשט במסיבת עיתונאים. הוא הוסיף שהחליט לנקוט בצעד זה כ"אמצעי מניעה".
9:00 - הקורונה בברזיל: 21,432 נדבקים אובחנו ביממה, 654 מתו
בברזיל אובחנו ביממה האחרונה 21,432 נדבקים בנגיף הקורונה ומתו עוד 654 חולים. כך מסר משרד הבריאות במדינה שמדורגת שנייה בעולם הן במספר הנדבקים והן במספר המתים. לפי שעה היא מדווחת על יותר מ-1.1 מיליון נדבקים בקורונה ועל 51,271 מתים. לשם השוואה, אתמול דיווחה ברזיל על כ-17,500 נדבקים חדשים ו-641 מתים.