ארה"ב עוצרת הניסוי ב"תרופה של טראמפ" לקורונה: "לא הועילה לחולים"
לאחר ארגון הבריאות העולמי: גם המכון הלאומי לבריאות בארה"ב מפסיק את הניסוי בהידרוקסיכלורוקווין ; לדבריו, התרופה - עליה "המליץ" בעבר נשיא ארה"ב - לא הועילה לחולי הקורונה, אך גם לא הזיקה להם
המכון הלאומי לבריאות בארה"ב הודיע היום כי עצר ניסוי קליני שנועד להעריך את מידת האפקטיביות של תרופת הידרוקסיכלורוקווין כטיפול לחולי קורונה.
- ה-FDA ביטל את אישור החירום לתרופה שבה השתמש טראמפ: "לא יעילה נגד הקורונה"
- מחקר חדש: הידרוקסיכלורוקווין לא מונעת הידבקות בקורונה
- טראמפ: לוקח תרופה נגד הקורונה, שמעתי סיפורים טובים
לפי הודעת סוכנות הבריאות, המחקר מצא כי התרופה, המשמשת לטיפול במלריה, ואשר הנשיא דונלד טראמפ "המליץ" עליה ואף נטל אותה - לא הועילה לחולים, אם כי גם לא הזיקה להם.
המכון האמריקאי החל בניסוי באפריל.
מוקדם יותר השבוע הודיע גם ארגון הבריאות העולמי (WHO) כי הוא עוצר ניסוי ענק בהידרוקסיכלורוקווין, שנערך בכמה מדינות, לאחר שמידע ומחקרים חדשים הראו כי אין בה תועלת לחולי קורונה.
ביום שני ביטל מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) את היתר החירום שהעניק לשימוש בתרופה.לחולי קורונה.
על פי הודעת ה-FDA, "אין שום סיבה הגיונית להניח שהתרופות יעילות בטיפול בקורונה. בנוסף, אין סיבה להניח שהיתרונות המוכרים של התרופות הללו גדולים מהסיכונים הפוטנציאלים, בראשם בעיות לב".
ב-FDA העניקו לתרופות את אישור החירום במרץ לאחר שהתגלה מחסור בהן. האישור הזה אפשר לרשויות לחלק מיליוני מנות שנתרמו על ידי חברות התרופות. אולם ב-24 באפריל פרסם המינהל אזהרה לאחר שנודע כי חולי קורונה שהשתמשו באחת מהתרופות סבלו מקצב לב לא סדיר. לפיכך, הדגישו כי התרופות לא התגלו כבטוחות ויעילות לטיפול בקורונה, וכי עדיין נערכים ניסויים קליניים בנושא.
טראמפ "המליץ" באפריל על הידרוקסיכלורוקווין - המיועדת בדרך כלל לטיפול במלריה - כתרופה לטיפול בקורונה, אף שה-FDA הזהיר כי אין להשתמש בה מחוץ לבתי חולים בשל סכנה לפגיעה בלב, ולמרות ספקות שהעלו רופאים לגבי יעילות הטיפול בה.
נשיא ארה"ב אף הצהיר במאי כי הוא משתמש בתרופה הידרוקסיכלורוקווין כאמצעי מניעה נגד קורונה. "אני לוקח אותה כי שמעתי דברים טובים עליה", אמר אז.