דיווח שוטף
אליפות ארה"ב הפתוחה בטניס תתקיים במועד - אך ללא קהל
לפי ארגון הבריאות העולמי, נתוני התחלואה והתמותה באמריקה הלטינית רושמים עלייה חדה, ולא נערכות מספיק בדיקות; מספר הנדבקים בקורונה בעולם חצה את ה-8 מיליון; בייג'ינג: אנשים בקבוצות סיכון לא יכולים לעזוב את העיר; הערכה חדשה: יותר מ-200 אלף ימותו מקורונה בארה"ב עד אוקטובר
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
21:00 - אליפות ארה"ב הפתוחה בטניס מתקיימת במועד
מושל מדינת ניו יורק אנדרו קומו אמר היום כי אליפות ארה"ב הפתוחה בטניס תיערך כמתוכנן - בין ה-31 באוגוסט וה-13 בספטמבר, אך ללא קהל. זאת כחלק מההקלות במדינה בעקבות סגר הקורונה.
16:00 - הקורונה לא עוצרת באמריקה הלטינית
במדינות באמריקה הלטינית עדיין נרשמת עלייה חדה במספר החולים והמתים מקורונה, והאזור נותר גורם לדאגה, כך לפי מייק ריאן מארגון הבריאות הבינלאומי (WHO).
בברזיל יש 888 אלף חולים מאומתים, המספר השני בגובהו ביותר בעולם, וקרוב ל-44 אלף מתים. אולם, המומחים מעריכים כי הנתונים הממשיים גבוהים יותר שכן לא נערכות מספיק בדיקות, והחשש הוא שהשיא עוד לפנינו. במקסיקו מספר המתים עלה ל-17,500 ויש יותר מ-150 אלף חולים מאומתים, אך גם במקרה הזה ההערכה היא כי הנתונים גבוהים יותר. בצ'ילה האריכו את מצב החירום ב-90 ימים על רקע זינוק במספר החולים. עד כה, דווח על מעל 180 אלף חולים במדינה ובסביבות 3,300 מתים.
"ברזיל לא לבד, יש מדינות רבות אחרות בדרום אמריקה, כמו מקסיקו וצ'ילה שמדווחות על מספר גבוה של חולים והנתונים רק הולכים ועולים", הדגיש ריאן.
15:00 - פרו: הכלכלה התכווצה ב-40% בשיעור שנתי באפריל
כלכלת פרו התכווצה באפריל בשיעור שנתי של 40% - הירידה החדה ביותר אי פעם, על רקע הסגר שהוטל בניסיון לבלום את התפשטות הקורונה.
כרייה מייצגת 60% מכלל הייצוא של המדינה, אך הייצור צומצם משמעותית בשל ההגבלות שהטילה הממשלה. הפעילות במכרות חזרה רק במאי, וההערכה היא כי צפויה התאוששות בחודשים הקרובים. נשיא פרו מרטין ויסקרה כינה זאת "המשבר החמור ביותר בהיסטוריה שלנו", והכריז על שורה של צעדים, ביניהם השקת פרויקטי תשתיות גדולים, במטרה להתניע מחדש את הכלכלה.
בפרו דווח על 233 אלף חולים ויותר מ-6,500 מתים, המספר השני הגבוה ביותר בדרום אמריקה אחרי ברזיל, זאת על אף שהסגר הוטל בשלב די מוקדם ב-16 במרץ. לטענת הממשלה, הסגר לא פעל כפי שאמור מכיוון שרבים הפרו את ההנחיות. כעת, ההגבלות מוסרות בהדרגתיות, אך הסגר הוארך עד ה-30 ביוני, כך שבפרו יש את הסגר הארוך ביותר בעולם.
14:30 - הונגריה: בוטל החוק שהעניק סמכויות מיוחדות לממשלה בשל משבר הקורונה
הפרלמנט ההונגרי העביר חוק שמבטל את הסמכויות המיוחדות שניתנו ללא הגבלת זמן לראש הממשלה, ויקטור אורבן, בשל משבר הקורונה. לפי החקיקה שעברה בתחילת המשבר וספגה ביקורת רבה מצד האופוזיציה, אורבן קיבל לידיו את האפשרות להאריך כרצונו את מצב החירום. כמו כן התאפשרה הטלת עונשי מאסר למי שיעכבו את הצעדים לבלימת התפשטות הקורונה, ולמי שיפיץ מידע שקרי על המגפה.
13:30 - בייג'ינג: אנשים בקבוצות סיכון לא יכולים לעזוב את העיר
הרשויות בבייג'ינג, סין, אוסרות על אנשים הנחשבים כקבוצת סיכון, למשל כאלה שהיו במגע עם חולים מאומתים, לעזוב את העיר. האיסור החדש מגיע לאחר שהתגלו מקרים חדשים, כולם של אנשים שביקרו בשוק האוכל הסיטונאי הגדול בעיר. החולה הראשון אובחן ביום חמישי, לראשונה לאחר 50 ימים בלי חולים חדשים בבירת סין. במקביל, הופסקו פעילות המוניות ושירותי שיתופי הנסיעות וכן חלק מקווי האוטובוס. גם ערים נוספות בסין מעלות כוננות. כך למשל, בשנגחאי מחייבים כעת את כל המבקרים המגיעים מאזורים מסוימים להיכנס לבידוד של 14 יום.
11:45 - ה-FDA ביטל את אישור החירום לתרופה שבה השתמש טראמפ: "לא יעילה נגד הקורונה"
מינהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA) ביטל את אישור החירום שהעניק לתרופות הידרוקסיכלורוקווין וכלורוקווין. מדובר בתרופות המיועדות לטיפול במלריה ושתוארו על ידי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כטיפול פוטנציאלי לקורונה.
על פי הודעת ה-FDA, "אין שום סיבה הגיונית להניח שהתרופות יעילות בטיפול בקורונה. בנוסף, אין סיבה להניח שהיתרונות המוכרים של התרופות הללו גדולים מהסיכונים הפוטנציאלים, בראשם בעיות לב".
11:00 - "אפליקציות המעקב בכווית ובחריין - פוגעות בפרטיות"
אפליקציות מעקב שבשימוש בכוויית ובבחריין הוגדרו על ידי ארגון זכויות האדם אמנסטי ככאלה הפוגעות במיוחד בפרטיות האנשים. באמנסטי הדגישו כי האפליקציות הללו מסכנות את זכויות הפרטיות והביטחון האישי של המשתמשים.
האפליקציות, BeAware Bahrain ו- Shlonik עוקבות בזמן אמת אחר המיקום של המשתמשים על ידי העברת הנתונים לשרת מרכזי. בעוד שמרבית האפליקציות מסוג זה נסמכות רק על אותות בלוטות', האפליקציות שבשימוש בבחריין ובכוויית לוכדות את נתוני המיקום באמצעות ה-GPS ומעבירות את הנתונים למאגר מידע מרכזי, שמאפשר ניטור התנועות של המשתמש בזמן אמת. בנוסף, במדינות הללו המשתמשים חייבים להזדהות לפי מספר תעודת זהות, זאת בעוד שבאפליקציות האחרות השימוש הוא אנונימי. לפיכך, באמנסטי קראו למדינות להפסיק את השימוש באפליקציות הללו.
10:00 - סקר בבריטניה: מה קורה בבתי הספר?
לפי סקר חדש שפורסם בבריטניה, 9 מכל 10 מורים הודו כי התלמידים עובדים הרבה פחות השנה לעומת שנים קודמות. לפי המורים, כשליש מהתלמידים לא עושים את המשימות המוטלות עליהם כחלק מהלמידה מרחוק. הסקר נערך על ידי העמותה האומית למחקרים בחינוך (NFER). עוד עולה מהסקר כי מעורבות התלמידים היא הנמוכה ביותר בבתי ספר באזורים החלשים. לפי מחקר נפרד, במהלך הסגר התלמידים בבריטניה למדו בממוצע 2.5 שעות ביום.
09:00 - אזרח ישראלי מת מקורונה בכלא בפרו
צחי מועלם, אזרח ישראלי שנידון ל-20 שנות מאסר בפרו בגין מעורבותו בסחר בקוקאין, נפטר בכלא בפרו לאחר שחלה בקורונה. משרד החוץ מסר כי הוא נמצא בקשר עם המשפחה בניסיון להביא את גופתו ארצה. (איתמר אייכנר)
08:30 - אחרי 24 יום ללא נדבקים: שני מקרים חדשים של קורונה בניו זילנד
בניו זילנד אובחנו שני נדבקים בנגיף הקורונה, אחרי 24 ימים שבהם לא אובחנו במדינה חולים או נשאים. מדובר בשני תושבים שחזרו לארצם מבריטניה. בשבוע שעבר הסירה ניו זילנד את כל המגבלות שהוטלו על הציבור במסגרת המאבק בנגיף, אחרי שהכריזה כי לא נותרו בה חולים פעילים.
06:10 - הערכה חדשה: יותר מ-200 אלף ימותו מקורונה בארה"ב עד אוקטובר
יותר מ-201 אלף בני אדם ימותו מנגיף הקורונה בארצות הברית עד חודש אוקטובר, בעקבות הסרת המגבלות על הציבור - כך מעריכים חוקרים באוניברסיטת וושינגטון. לפי ההערכה הזו, אחת המדינות שייפגעו באורח הקשה ביותר תהיה פלורידה, עם יותר מ-18 אלף מתים. החוקרים מעריכים כי בקליפורניה ימותו כ-15
אלף חולים.
06:00 - מגפת הקורונה: מספר הנדבקים ברחבי העולם חצה את ה-8 מיליון
מספר הנדבקים בנגיף הקורונה ברחבי העולם חצה את קו השמונה מיליון. כך עולה מחישוב שערכה סוכנות הידיעות רויטרס. כרבע מהמקרים הם בארצות הברית, וכ-21% מהם בדרום אמריקה, שהפכה בשבועות האחרונים למוקד העולמי של המגפה.