חוקרים בתאילנד עורכים בדיקות קורונה לעטלפים
בתאילנד חוששים שעטלפים ממשפחת הפרספיים מהווים סיכון לאוכלוסיה המקומית. באפריל הודיע ארגון הבריאות העולמי כי כל הראיות מצביעות על כך שהקורונה הגיעה מעטלפים בסין, אך עוד לא ברור כיצד עבר הנגיף בפועל לבני אדם
- ההתאוששות התאילנדית תלויה בתיירים הסינים
- בגלל הנגיף - אל על תחדל לטוס לאיטליה ותאילנד; צופה נזק כלכלי של עשרות מיליוני דולרים
- ישראל תמנע כניסת זרים ששהו בתאילנד, סינגפור, מקאו והונג קונג
התוכנית היא לאסוף במשך שלושה ימים 300 עטלפים במערה במחוז צ'אנתאבורי (Chanthaburi) בדרום מזרח המדינה. העטלפים ישוחררו לאחר ביצוע הבדיקה. בתאילנד יש 23 זנים של משפחת העטלפים הזו, אך עד כה לא נערכה חקירה בעניין.
באפריל הודיע ארגון הבריאות העולמי (WHO) כי כל הראיות הזמינות מצביעות על כך שהקורונה הגיעה מעטלפים בסין, אך עוד לא ברור כיצד עובר הנגיף מחיות לבני אדם. צוות החוקרים בתאילנד כולל את הרופא שזהה את מקרה הקורונה הראשון בתאילנד בינואר.
"הסיבה שבגללה עלינו לחקור את העטלפים היא שיש דיווחים מסין שנגיף הקורונה זהה לנגיף שנמצא בעטלפים הללו", הסביר הרופא, סופאפורן ווצ'אראפולסאדי (Supaporn Wacharapluesadee).
תאילנד הייתה המדינה הראשונה מחוץ לסין שבה אובחנו חולים. אולם עד כה היא דיווחה על 3,134 חולים ו-58 מתים בלבד. בשלב זה מרבית המקרים החדשים במדינה מגיעים מתושבים שחוזרים ממדינות אחרות.
החוקרים נכנסו למערה ביום חמישי בערב ויצאו ממנה בשעות המוקדמות של יום שישי עם דגימות של דם, רוק וצואה של העטלפים. החשש הוא שתושבי הכפרים הסמוכים בסכנת הידבקות. סופאפרון הודה כי המקומיים נוהגים לאכול עטלפים, ולכן יש צורך להחיל תכנית חינוך והעברת מידע.