בגלל הקורונה: יצאו להפלגה בסוף דצמבר, וירדו מהספינה רק שלשום
ספינת השייט "ארטניה" יצאה לפני חצי שנה מהמבורג לאוסטרליה, ולאחר שפרצה מגפת הקורונה, היא נאלצה לסטות לא פעם מהמסלול, כדי להוריד אנשי צוות ונוסעים שנדבקו בנגיף. הנוסעים שנותרו על הספינה טסו במהלך הזמן חזרה לגרמניה. רק 8 נותרו עליה עד שלשום, אז עגנה הספינה סופית בנמל ברמרהאבן הגרמני
ספינת השייט, MV ארטניה, עגנה שלשום (ב') שני בנמל בעיר ברמרהאבן (Bremerhaven) בגרמניה, כך דיווחה החברה המפעילה אותה, פיניקס רייסן. בכך הסתיים מסע ממושך שהחל בהמבורג, הגיע לאוסטרליה ומשם התעכב ארוכות עד שאחרוני הנוסעים הגיעו חזרה לגרמניה.
עגינת הספינה מגיעה כחודשיים לאחר הפסקת הפעילות של ספינות הקרוזים הגדולות בשל התפרצות מגיפת הקורונה. אך בעוד שהספינות הגדולות שנשאו עליהן נוסעים רבים עגנו כבר באפריל, ארטניה המשיכה לשוט.
הספינה, שיכולה לשאת עד 1,200 נוסעים, יצאה לדרך מהמבורג, גרמניה ב-21 בדצמבר 2019 למסע שהיה אמור להימשך 140 ימים. בחודש מרץ, הקורונה הגיעה גם לספינה. בעת שעגנה בפרמנטל בדרום אוסטרליה, בדיקה של רשויות הבריאות המקומיות מצאה ש-36 נוסעים נדבקו בנגיף. הנדבקים הושמו בבידוד בבתי החולים בעיר. שלושה מתו – שני נוסעים מבוגרים ואיש צוות אחד.
בינתיים הנוסעים הבריאים נדרשו להישאר בבידוד על הספינה עד שיוכלו לעלות על טיסות בסוף מרץ בחזרה הביתה.
מאות מהנוסעים, מרביתם גרמנים, טסו ממערב אוסטרליה בחזרה לפרנקפורט, ומעטים נותרו בבתי החולים באוסטרליה עד שיחלימו. עם זאת, 8 נוסעים החליטו לשוב הביתה דווקא דרך הים ולא במטוסים. בכך הם זכו בתואר הנוסעים האחרונים של ספינות שייט שנותרו בלב ים.
בתקופה הזו שבה המשיכו לשוט, הם צפו כיצד מדינות ברחבי העולם מטילות סגר ואז לאט לאט מסירות אותו.
הקפטן עדכן את קרובי המשפחה של הנוסעים
המסע מאוסטרליה בחזרה לאירופה יצא לדרך ב-18 באפריל, אך אף שאמור היה להימשך שבועות ספורים בלבד, הוא הוארך בשל עצירות בדרום מזרח אסיה כדי להוריד את אנשי הצוות. בסופו של דבר נותרו על הסיפון כ-75 אנשי צוות שעזרו לתפעל את הספינה עד הגעתה לגרמניה.
לאורך המסע דאג הקפטן, מורטן הנסן, לעדכן את קרובי המשפחה של הנוסעים באמצעות עמוד הפייסבוק שלו. הנסן הנורבגי משיט ספינות שייט מאז 2001, והוא התפרסם בגרמניה הודות לסדרת הטלוויזיה Crazy for the Sea שעקבה אחרי החיים בספינות שייט.
במהלך המסע הארוך הביתה, הנסן פרסם סרטונים שבהם הוא תיאר את המצב על הספינה והעלה תמונות של הנוסעים. למשל, כשהספינה נאלצה להישאר בבידוד בעיר פרת' שבאוסטרליה נשלחו לנוסעים ולצוות גלויות מתלמידים בעיר. "הגלויות נכתבו באהבה, ברגישות ובאופן אישי לכל אחד מאיתנו. זה ממש חימם את הלב וריגש", כתב הנסן.
היו לו כמה מחוות קטנות נוספות, כך למשל ביום האם סטה הנסן מהמסלול כדי לשרטט לב. בנוסף, זמן קצר לפני שעזבו את פרת', שניים מאנשי הצוות התחתנו בטקס מרגש.
הנוסעים אמנם חזרו כבר הביתה, אך עובדים רבים של חברות הספנות עדיין תקועים על ספינות ברחבי העולם, ונאלצים להתמודד עם קשיים נפשיים ותנאים לא פשוטים.