$
קורונה

דיווח שוטף

ר"מ ארמניה נדבק בקורונה, פריימרק ואיקאה חוזרות לפעילות בבריטניה

משרד החוץ הסיני נגד עזיבת ארה"ב את ארגון הבריאות: "פורשת סדרתית"; טורקיה התירה פתיחת מסעדות, בתי קפה ופארקים ציבוריים, לצד הסרת הגבלות תנועה בין עירוניות; ארה"ב הודיעה כי שלחה לברזיל יותר משני מיליון מנות של הידרוקסיכלורוקווין - על אף שארגון הבריאות העולמי המליץ שלא להשתמש בה; בדרא"פ נפתחו לראשונה זה חודשיים חנויות האלכוהול

שירות כלכליסט ו-ynet 15:0901.06.20

קורונה בישראל ובעולם - תמונת מצב

 

 

15:09 - דרום אפריקה: חנויות האלכוהול נפתחו לראשונה זה חודשיים

 

תורים ארוכים נוצרו מחוץ לחנויות אלכוהול בדרום אפריקה, לאחר שהורשו להיפתח מחדש לראשונה זה חודשיים. פוסטים שהועלו במדיה החברתית הראו את העומדים בתור מריעים ללקוחות שיצאו מהחנויות מחזיקים בידיהם את בקבוקי האלכוהול המיוחלים. לפי החוקים החדשים, בימי שני עד חמישי ניתן לרכוש אלכוהול לצריכה פרטית. האיסור שהיה בתוקף עד כה על רכישת אלכוהול נועד להפחית אלימות שיכורים בזמן הסגר, ובכך גם להקל על העומס בבתי החולים ולאפשר לצוותים הרפואיים להתמקד בחולי הקורונה. כעת בדומה למדינות אחרות, גם בדרום אפריקה החלו בהקלה של ההגבלות בניסיון להחיות את הכלכלה, אף שנותר החשש לעלייה בשיעורי ההדבקה. (ליטל סמט)

 

 

 

14:00 - בכיר בארגון הבריאות העולמי: "החלטת ארה"ב לפרוש לא מקובלת"

 

ההחלטה של ארה"ב לפרוש מארגון הבריאות הבינלאומי (WHO) באמצע ההתמודדות עם מגיפה כלל עולמית היא "מאכזבת" ו"בלתי מתקבלת", כך לפי ד"ר דוויד נבארו אחד הנציגים המיוחדים של הארגון לטיפול בקורונה. "אנחנו מתמודדים עם המגיפה המדבקת ביותר שנתקלתי בה, ואנחנו באמת זקוקים שכל המדינות יעבדו ביחד, כולל ארה"ב", אמר בריאיון לאתר CNBC.

 

ביום שישי הודיע נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי המדינה מנתקת את קשריה עם הארגון, זאת לאחר שכבר איים להפסיק את המימון אם לא יבוצעו שינויים בהתנהלותו. אולם, נבארו טען כי נסיגה של ארה"ב מההתחייבויות שלה לארגון בעיצומה של מגיפה היא דבר מוזר לעשות. "זה כאילו מנסים לכבות שריפה ביער ואז פתאום 15% מהכבאיות נלקחות בדיוק כשהכי צריך אותן", הסביר.

 

ארה"ב היא התורמת הגדולה ביותר לארגון, ובשנה שעברה העבירה לו מעל 400 מיליון דולר, המייצגים בסביבות 15% מהתקציב השנתי שלה. פירוש הדבר ששאר 193 המדינות שתומכות בארגון יצטרכו למצוא דרך "לצמצם את הפער", הדגיש.

 

13:10 - בריטניה: פריימרק ואיקאה חוזרות לפעילות

 

בריטניה מתחילה לחזור לשגרה. במקביל לפתיחת בתי הספר והשווקים בממלכה, רשת הקמעונאות פריימרק הודיעה כי בכוונתה לפתוח מחדש את כל 153 הסניפים שלה באנגליה בעוד שבועיים. פעילות החנויות הופסקה בבריטניה ב-23 במרץ כשסגר הוטל על המדינה. בפריימרק, שלא מפעילה חנות מקוונת, כבר חשפו כי הפסידו 650 מיליון פאונד עבור כל חודש של סגירת חנויות. הרשת גם הוציאה לחל"ת יובדים וקיצצה בשכר. כחלק מהפתיחה המתוכננת, הרשת מתכוונת להקפיד על שמירה על הנחיות הריחוק החברתי, וכן היא תפזר בחנויות ג'ל חיטוי, תקים חוצצים בקופות ותגביר את תכיפות הניקיונות. העובדים ידרשו לחבוש מסכות ולעטות כפפות.

 

פריימרק כבר פתחה 112 סניפים מחוץ לבריטניה, בין השאר בספרד, בגרמניה ובהולנד. מהחברה נמסר כי הפעילות בסניפים שנפתחו היא "מעודדת ומרגיעה. הלקוחות נעמדים בתור מחות לחנויות וכשבהם נכנסים פנימה מוציאים כסף על סל קניות גדול יותר".

 

במקביל, איקאה פותחת היום (ב') 19 חנויות בבריטניה. רשת הרהיטים תגביל את מספר המבקרים, ובמסעדות יספקו רק טייק אווי. כמו כן, בחנויות יסיירו "סדרני קורונה" שיעזרו ללקוחות לנווט את דרכם מבלי להיתקל בעוד אנשים.

 

 

חנות פריימרק בלונדון חנות פריימרק בלונדון צילום: רויטרס

 

12:15 - ראש ממשלת ארמניה ניקול פשיניאן אובחן כחולה בקורונה

 

ראש ממשלת ארמניה ניקול פשיניאן אובחן כחולה בקורונה. "לא היו לי סימפטומים, החלטתי להיבדק כי התכוונתי לבקר בחזית", אמר בסרטון שהעלה בפייסבוק. עוד הוסיף כי כל משפחתו נדבקה בנגיף. ביום שישי נרשמה בארמניה העלייה היומית הגדולה ביותר במספר החולים – 460, אך פשיניאן הדגיש כי הוא אינו שוקל להטיל סגר על המדינה, אלא הממשלה תמשיך לעודד שמירה על ריחוק חברתי והיגיינה מוגברת, זאת בהתאם להמלצות רשויות הבריאות. מספר החולים הכולל בארמניה עומד עד כה על מעל 9,000 ו-131 מתים. המדינה מונה בסביבות 3 מיליון תושבים.

 

 

ניקול פשיביאן ניקול פשיביאן צילום: איי אף פי

 

 

12:15 - לראשונה מאז הסגר: המלכה אליזבת יצאה לרכיבה

 

מלכת בריטניה, אליזבת השנייה, שמצויה בסגר בארמון ווינזור, יצאה אתמול לראשונה לרכוב על בלמורל פרן, סוס פוני בן 14, בפארק הארמון.

 

המלכה אליזבת המלכה אליזבת צילום: איי פי

 

 

11:45 - סין נגד עזיבת ארה"ב את ארגון הבריאות: "פורשת סדרתית"

 

משרד החוץ הסיני תקף את החלטת ארה"ב לנתק קשרים מארגון הבריאות העולמי (WHO), וקרא לקהילה הבינלאומית דווקא להגביר את הסיוע לארגון. בהצהרה שפרסם משרד החוץ הסיני היום (ב') טען כי ארה"ב "חשפה את רצונה בכוח וחד צדדיות", ותיאר את המדינה כ"פורשת סדרתית". הדברים נאמרו בתגובה להודעתו מיום שישי של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי ארה"ב פורשת מארגון הבריאות. טראמפ אף האשים את הארגון על שלא נקט בגישה מחמירה יותר נגד סין על התפרצות הקורונה. "לסין יש שליטה מלאה על ארגון הבריאות", כך לפי טראמפ. גם באיחוד האירופי קראו לטראמפ לשקול שנית את המהלך, בטענה שצעד מסוג זה עלול לפגוע במאמצים הכלל עולמיים למגר את המגיפה.

 

11:00 - סינגפור: הכלכלה צפויה לחזור לפעילות מלאה עד סוף יוני

 

בסינגפור מעריכים כי רוב הכלכלה אם לא כולה תשוב לפעילות עד סוף יוני, כך לפי מסר שר המסחר צ'אן צ'ון סינג. בסינגפור הטילו את ההגבלות והסגר בתחילת אפריל בניסיון לבלום את התפשטות הקורונה. במסגרת ההגבלות נסגרו בתי הספר ומרבית המשרדים עברו לעבודה מהבית. מספר החולים בסינגפור הוא מהגבוהים באסיה – מעל 34,800 נדבקו בקורונה.

 

החל ממחר ההגבלות הללו יוסרו בשלושה שלבים. "עד סוף השלב הראשון, 80% מהכלכלה תחזור למסלול, ואז הסקטור האחרון שנותר יהיו סקטור המזון והמשקאות, שאנחנו מקווים שייפתח עד סוף יוני", אמר צ'אן בריאיון לאתר CNBC. עם זאת, צ'אן הדגיש כי ההמלצה היא להמשיך ולעבוד מהבית, כך גם בבתי הספר שבחלק מהימים ימשיכו בלמידה מרחוק. עוד הוסיף כי הממשלה תעקוב אחר השפעות הגברת הפעילות בשלב האשון, ואם שיעורי ההדבקה יישארו נמוכים , ימשיכו כעבור כמה שבועות לשלב השני.

 

10:30 - יפן שוקלת לאפשר כניסת מבקרים ממדינות עם תחלואה נמוכה

 

ביפן שוקלים להרשות כניסת מבקרים ממדינות מסוימות שבהן שיעור התחלואה נמוך, זאת במסגרת ההקלות בהגבלות שבהן החלה המדינה.

 

היום נפתחו מחדש בטוקיו בתי ספר, אולמות קולנוע, מועדוני כושר וחנויות כלבו, ולפי הדיווחים בתקשורת המקומית, הממשלה מתכוונת לאשר כניסת מבקרים מתאילנד, ויטנאם, אוסטרליה וניו זילנד כבר בחודשים הקרובים.

 

לפי חלק מהמקורות, הכניסה למדינה תותר בעיקר לאנשי עסקים ותותנה בביצוע שתי בדיקות קורונה שיחזרו שליליות. בתוך יפן תנועת המבקרים תוגבל והם ידרשו להישאר במקומות ספציפיים, בהם מקום הלינה, המשרדים או המפעלים הקשורים לסיבת הביקור. כמו כן, הם לא יורשו להשתמש בתחבורה ציבורית. עם זאת, עוד לא נמסרה הצהרה רשמית ממשרד החוץ. ביפן סגרו את הגבולות לכניסת זרים בפברואר בניסיון לבלום את התפשטות המגיפה. עד כה תועדו במדינה 16,751 חולים ו-898 מתחם, כך לפי אוניבסיטת ג'ונס הופקינס.

 

 

ראש ממשלת יפן שינזו אבה ראש ממשלת יפן שינזו אבה צילום: רויטרס

 

 

08:00 - טורקיה: הממשלה התירה פתיחת מסעדות, בתי קפה ופארקים

 

טורקיה התירה פתיחת מסעדות, בתי קפה ופארקים ציבוריים לצד הסרת הגבלות תנועה בין עירוניות כחלק מההקלות בהגבלות על הציבור במסגרת המאבק בנגיף הקורונה. בשבועות האחרונים הורה הנשיא הטורקי, רג'פ טאיפ ארדואן, על שורת הקלות לאחר שרשויות הבריאות במדינה דיווחו כי שיעור התחלואה נתון בירידה.

 

07:30 - מקסיקו: 151 חולים מתו ביממה האחרונה

 

משרד הבריאות במקסיקו דיווח כי 151 בני אדם מתו מקורונה ביממה האחרונה - ירידה לעומת היממה הקודמת שבה מתו 356 בני אדם. מפרוץ המגפה מתו במדינה 9,930 חולים. מספר החולים החדשים עלה ביממה החולפת ב-3,152, זאת לעומת 2,885 חולים יום קודם לכן, ועומד כעת על 90,664 בני אדם.

לוויה במקסיקו סיטי לוויה במקסיקו סיטי צילום: רויטרס

 

07:00 - ארה"ב שלחה לברזיל את התרופה שיעילותה בטיפול בקורונה לא הוכחה

 

ארה"ב הודיעה כי שלחה לברזיל יותר משני מיליון מנות של הידרוקסיכלורוקווין, תרופה נגד מלריה שנערך בה ניסוי בטיפול בנגיף הקורונה. ארגון הבריאות העולמי המליץ שלא להשתמש בתרופה לטיפול בקורונה עקב תופעות לוואי שהיא עלולה לגרום. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ חשף שהשתמש בתרופה בעצמו כטיפול מונע לפני שפורסמו המלצות גורמי הרפואה.

x