$
קורונה

דיווח שוטף

מרקל ומקרון: להקים קרן סיוע בהיקף 500 מיליארד יורו

טראמפ: "אני נוטל הידרוקסיכלורוקווין כבר שבוע וחצי, שמעתי דברים טובים עליה"; מודרנה: הצלחה בשלב מוקדם של ניסוי בחיסון לקורונה; ארה"ב ממשיכה לתקוף: "הכישלון של ארגון הבריאות העולמי עלה בחיי אדם"; "ניו יורק תוכל להיפתח מחדש במחצית הראשונה של יוני"; מנהל הית'רו: " יש לחזור לפעילות מלאה"

כלכליסט ו-ynet 00:0719.05.20

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

 

 

23:55 - טראמפ: "אני נוטל הידרוקסיכלורוקווין כבר שבוע וחצי, שמעתי דברים טובים עליה"

 

נשיא ארה"ב אמר כי כבר שבוע וחצי הוא משתמש בתרופה הידרוקסיכלורוקווין כאמצעי מניעה נגד קורונה. לדבריו, "אני לוקח אותה כי שמעתי דברים טובים עליה".

 

טראמפ "המליץ" בעבר על הידרוקסיכלורוקווין - המיועדת בדרך כלל לטיפול במלריה - כתרופה לטיפול בקורונה, אף שמנהל המזון והתרופות הזהיר כי אין להשתמש בה מחוץ לבתי חולים בשל סכנה לפגיעה בלב, ולמרות ספקות שהעלו רופאים לגבי יעילות הטיפול בה.

 

טראמפ אמר לכתבים כי תוצאות בדיקות הקורונה שלו שליליות, וכי הוא מרגיש "בסדר גמור" לאחר שהתחיל לקחת את התרופה. הוא אמר כי התייעץ עם רופא הבית הלבן בנושא.

 

 

טראמפ טראמפ צילום: איי אף פי

 

21:50 - מרקל ומקרון: להקים קרן סיוע בהיקף 500 מיליארד יורו

 

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ונשיא צרפת עמנואל מקרון הגישו הצעה משותפת להקמת קרן סיוע מטעם האיחוד האירופי, בסכום של 500 מיליארד יורו.

 

לפי ההצעה, הסכום יגויס על ידי כל 27 מדינות האיחוד באמצעות הנפקות חוב בשווקים הפינסיים, ולאחר השלמת הגיוס הוא יופנה לסקטורים ואזורים שספגו מכה קשה במיוחד בתקופת המגפה.

  

 

מרקל ומקרון מרקל ומקרון צילום: איי פי

 

21:45 - מושל ניו יורק: להחזיר את  הספורט - גם ללא קהל

 

מושל מדינת ניו יורק אנדרו קואומו פנה לליגות בענפי הספורט המובילים בארה"ב וביקש מהם לגבש תוכנית חזרה לפעילות ללא קהל האוהדים שלהן. לדבריו, כל החלטה לחזור לפעילות תהיה תלויה ביכולת של המועדון להרוויח כסף גם ללא אוהדים באיצטדיון.

 

קואומו הדגיש עם זאת כי לדעתו הפתיחה מחדש, במועד שעדיין אינו ידוע, תהיה הדבר הנכון לעשות, גם ללא הקהל: "אני חושב שזה לטובת האינטרס של כל האנשים ושל מדינת ניו יורק".

 

קואומו אמר כי הענפים שייאלצו להסתפק בשידורי טלוויזיה של המשחקים הם "הוקי, כדורסל, בייסבול, פוטבול, כל מי שיכול לפתוח", כל עוד הדבר אפשרי מבחינת ההנהגה בכל מדינה.

 

21:30 - ארה"ב ממשיכה לתקוף: "הכישלון של ארגון הבריאות העולמי עלה בחיי אדם"

 

שר הבריאות של ארה"ב יוצא במתקפה חריפה נגד ארגון הבריאות העולמי (WHO) ומאשים אותו באחריות על התפשטות המגפה בעולם.

 

השר אלכס אזר אמר היום כי הארגון הפועל מטעם האו"ם לא הצליח להשלים את המשימה העיקרית שלו מול התפרצות המגפה – השגת מידע על הנגיף בשלב מוקדם.

 

 "הכישלון הזה עלה באובדן חיי אדם", אמר אזר ביום הראשון בכנס הוירטואלי בן היומיים שיזם ארגון הבריאות.

  

"מתוך מה שנראה כניסיון להסתיר את ההתפרצות, לפחות מדינה אחת החברה בארגון עשתה צחוק מחובת השקיפות - המחיר ששילם על כך העולם כולו הוא עצום", ציין השר האמריקאי, שהתייחס מן הסתם לסין.

  

"ראינו איך ארגון הבריאות נכשל במשימה העיקרית שלו, של שיתוף מידע ושקיפות, בשעה שמדינה חברה אחת לא פועלת בתום לב. אסור שדבר כזה יחזור לעולם", הוסיף אזר.

 

 

אלכס אזר אלכס אזר צילום: AP

 

18:45 - ארגון הבריאות: נבצע בדיקה עצמאית של ההתנהלות במשבר הקורונה 

 

ארגון הבריאות העולמי (WHO) הודיע היום כי הוא ייזום בדיקה עצמאית מלאה של האופן שבו התמודד הארגון עם מגיפת הקורונה, "בשלב המוקדם ביותר שיתאים". בה בעת, מנהל הארגון טדרוס אבהנום ג'יבריסוס קרא למדינות העולם להמשיך לתת אמון ב-WHO ולהמשיך לממן אותו.

 

"העולם אינו צריך תוכנית אחרת, מערכת אחרת, מכניזם אחר, ועדה אחרת או ארגון אחר. הוא צריך לחזק, לאמץ ולממן את המערכת והארגונים שיש לו. כולל את ה-WHO", אמר גברייסוס. "לעולם לא חסרים הכלים, המדע, או המשאבים הנדרשים להפוך אותו לבטוח יותר מול מגיפות.. מה שחסר לו זה המחויבות לעשות שימוש בכלים הללו, במדע ובמשאבים. זה צריך להשתנות וזה חייב להשתנות כבר היום", הוסיף.

 

ראש הארגון הוסיף שהעולם לא יכול להרשות לעצמו את השכחה שחזרה על עצמה במשברים הרפואיים בעבר. גהברייסוס קרא לשרטוט מתווה תגובה כולל שיקל על ביצוע ההכנות הנדרשות בכל העולם למקרה נוסף של מגיפה.

 

 

טדרוס אבהנום ג'יבריסוס טדרוס אבהנום ג'יבריסוס צילום: אי.אף.פי

 

 

18:00 - "ניו יורק תוכל להיפתח מחדש במחצית הראשונה של יוני"

 

העיר ניו יורק תוכל להתחיל להיפתח מחדש במחצית הראשונה של יוני - כך הכריז ראש העיר ביל דה בלאזיו.

 

ניו יורק עומדת בלושה מתוך שבעה מדדי בריאות שקבעה מדינת ניו יורק, בהם ירידה רצופה של 14 ימים במספר המאושפזים נטו. לאחר שהעיר תעמוד בכל שבעת המדדים, ניתן יהיה להתחיל בשלב הראשון של הפתיחה מחדש, הכולל בין השאר פתיחה של חנויות קמעונאיות, תחת מגבלות.

 

 

חיטוי רכבת תחתית בניו יורק חיטוי רכבת תחתית בניו יורק צילום: איי אף פי

 

 16:30 - מודרנה: הצלחה בשלב מוקדם בניסוי בחיסון לקורונה

 

חברת הביוטק מודרנה (Moderna) הנסחרת בנאסד"ק דיווחה על הצלחה בשלב מוקדם בניסוי קליני (שלב 1) בחיסון לנגיף הקורונה. בניסוי שנערך ב-45 חולים. התרופה של מודרנה, מבוססת ה-RNA (מולקולה המעבירה את הרצף הגנטי), גרמה לייצור נוגדנים לנגיף הקורונה בכל 45 המשתתפים.

 

המנהל הרפואי של מודרנה הוא פרופ' טל זקס הישראלי, בעל ניסיון עשיר בתעשיית הרפואה ובתחום ההמטולוגיה. הוא התחיל את הקריירה שלו בלימודי רפואה באוניברסיטת בן גוריון שבנגב. הניסוי של מודרנה מתבצע בתמיכה ובשיתוף פעולה עם הממשל האמריקאי ומודרנה מתכוונת להתקדם בניסוי ולהרחיב משמעותית את מספר המשתתפים.

 

 

 

09:00 - מנהל נמל התעופה הית'רו: "לפתוח את תנועת הטיסות"

 

מנהל נמל התעופה הית'רו בלונדון קורא לממשלה הבריטית לפתוח מחדש את תנועת הטיסות בין בריטניה ל"מדינות עם סיכון נמוך". תנועת הנוסעים בנמל התעופה העמוס ביותר בלונדון בימי שגרה, צללה ב-97% בחודש אפריל לממוצע יומי של 5,000 איש בלבד, מול 250 אלף ביום בתקופה שקדמה למגיפה.

"הסדר לא יכול להימשך מעבר לתקופה קצרה יחסית

 

"אם אנחנו רוצים להניע מחדש את הכלכלה, חובה לחזור לפעילות. על הממשלה לפעול בשיתוף עם מדינות נוספות כדי שהתנועה תשוב לזרום תוך נטילת סיכון נמוך", אמר מנהל הנמל ג'ון הולאנד-קיי. "אם ממשלת אנגליה, שבה פועל ענף התעופה מהגדולים בעולם, תקיים דיונים עם האיחוד האירופי ועם ארה"ב, יהיה להם יחד את הכוח הכלכלי והדיפלומטי להסדיר את הכללים המשותפים הבינלאומיים הללו".

 

 

נמל התעופה הית'רו החודש נמל התעופה הית'רו החודש צילום: רויטרס

 

 

07:15 - ארה"ב: קרוב ל-90 אלף חולי קורונה מתו מאז פרוץ המגפה

 

ביממה האחרונה מתו בארה"ב 820 חולי קורונה. כך מסרה אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, שנתוניה בנוגע להתפשטות הנגיף בארה"ב נחשבים מדויקים ואמינים. על-פי נתוני האוניברסיטה, מספר המתים מהנגיף בארה"ב מתקרב ל-90 אלף ועומד על 89,550. במקביל, דווח כי קרוב למיליון וחצי בני אדם נדבקו בנגיף בארה"ב. ביממה הקודמת מתו בארה"ב 1,237 חולי קורונה. מספר המתים הכולל עמד אתמול על 88,730.

 

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כתב בחשבון הטוויטר שלו כי נרשמת ירידה במספר חולי הקורונה בארה"ב. "המספר של מקרי הקורונה נוטה מטה ברחבי ארה"ב, עם כמה יוצאים מן הכלל", כתב טראמפ. "חדשות טובות מאוד".

 

 

חיטוי קורונה ברכבת התחתית בניו יורק חיטוי קורונה ברכבת התחתית בניו יורק צילום: רויטרס

 

06:55 - רשמית: יפן נכנסה למיתון, הכלכלה התכווצה ב-3.4% ברבעון הראשון

 

היצוא היפני ירד בכ-22% וההשקעות נפלו ב-17%; הערכה היא שהמצב עוד צפוי להדרדר בעיקר בשל החשיפה הגדולה של יפן לסין ולארה"ב. ממשלת אבה השיקה תוכנית חילוץ בהיקף של כטרליון דולר וצפויה להציג צעדים נוספים, ביניהם כאלה המיועדים לתמיכה בעסקים קטנים.

 

 

ראש ממשלת יפן שינזו אבה ראש ממשלת יפן שינזו אבה צילום: רויטרס

 

06:30 - סין: 7 חולי קורונה חדשים אובחנו ביממה החולפת

 

הרשויות בסין מסרו כי ביממה האחרונה אובחנו שבעה חולי קורונה חדשים, בהם ארבעה חולים שהגיעו מהטריטוריה האוטונומית מונגוליה הפנימית שבצפון המדינה. ביממה הקודמת אובחנו חמישה חולי קורונה ברחבי סין. הרשויות מסרו כי במקביל, אובחנו 18 חולים שלא סבלו מסימפטומים של הנגיף.

 

06:00 -דרום אפריקה: יותר מ-1,000 חולי קורונה אובחנו ביממה

 

הרשויות בדרום אפריקה מסרו כי ביממה האחרונה אובחנו 1,160 בני אדם כחולי קורונה. מדובר במספר הגבוה ביותר מאז שאובחן מקרה הקורונה הראשון במדינה בחודש מרץ האחרון. בסך הכול עומד מספר הנדבקים במדינה על 15,515. בדרום אפריקה מתו עד כה 263 בני אדם מקורונה, בהם שלושה ביממה האחרונה.

 

05:00 - צרפת: 483 חולים מתו ביממה האחרונה

 

משרד הבריאות של צרפת עדכן כי ביממה האחרונה מתו 483 חולי קורונה, עלייה משמעותית בנתוני התמותה בהשוואה לאתמול, אז דווח על 96 מקרי מוות "בלבד". עד כה מתו בצרפת יותר מ-28 אלף נשאי קורונה.

x