מעל 80 אלף מתו מקורונה בארה"ב; הבית הלבן: חובת מסכה באגף המערבי
ההוראה נועדה להגן על הנשיא דונלד טראמפ, אחרי ששני עובדים בבית הלבן נדבקו בנגיף; מספר המתים מקורונה במדינה - גבוה ממספר המתים מאיידס בין 1981 ל-1992
הבית הלבן דורש מכל מי שנכנס לאגף המערבי, שם נמצא בין היתר משרדו של נשיא ארה"ב (החדר הסגלגל), לעטות מסכה או כיסוי פנים. במזכר שנשלח לכל הצוותים בבית הלבן, נכתב כי מי שנכנס לאגף המערבי יוכל להסיר את המסכה רק אם הוא יושב ונמצא במרחק של כשני מטרים מעמיתיו. כמו כן התבקשו עובדי הבית הלבן להימנע מלהיכנס לאגף המערבי - למעט במקרים דחופים
- בכירים בפד: ההתאוששות בכלכלת ארה"ב לא תהיה חדה אלא מדורגת
- ארה"ב תפר את הסכם הסחר עם סין? טראמפ: "עוד לא החלטתי"
- הרכבת התחתית של ניו יורק הושבתה לראשונה מאז 1904
ההוראה נועדה להגן על הנשיא דונלד טראמפ, אחרי ששני עובדים בבית הלבן נדבקו בנגיף הקורונה. לפי ה"וושינגטון פוסט" לא ברור אם ההנחיה תחול גם על טראמפ, שנמנע משימוש במסכות; הנשיא האמריקאי אף לא עטה מסכה בביקורו בשבוע שבער במפעל לייצור מסכות בפיניקס, אריזונה. גם סגן הנשיא מייק פנס נמנע מלהשתמש במסכה
מניין המתים מקורונה בארה"ב חצה את רף ה-80,000. כך עולה מספירה של סוכנות הידיעות רויטרס. ממוצע המתים היומי בארה"ב ממשיך לעמוד על כ-2,000 איש מאז אמצע אפריל, למרות ההגבלות שננקטו לבלום את הנגיף - הגבלות שכעת מתחילות כמה מהמדינות בארה"ב להקל בהן.
לפי רויטרס, מניין המתים במגפה גבוה מכל מספרי המתים העונתיים משפעת, החל משנת 1967. המספר הזה גם גבוה יותר מאשר כל אלו שמתו בארה"ב מאיידס בין 1981 ל-1992. עד כה נדבקו בקורונה במדינה יותר מ-1.3 מיליון איש, כאשר רמת ההדבקה עולה במדינות כמו מינסוטה, מיסיסיפי ונברסקה. מנגד, בניו יורק וניו ג'רזי, שעד כה היו מוקדי ההתפרצות בארה"ב והטילו את ההגבלות הנוקשות ביותר במדינה, מספר הנדבקים החדשים במגמת ירידה.
טראמפ הודיע הערב כי אישר להקצות מיליארד דולר כדי לסייע במימון בדיקות לאבחון נגיף הקורונה במדינות השונות של ארה"ב. "אמרתי מההתחלה שהממשלה הפדרלית תגבה את המדינות ותעזור להן לפתח את יכולת ביצוע הבדיקות, וזה בדיוק מה שקרה", אמר הנשיא בתדרוך בבית הלבן.
בתוך כך, לפי מחקר שפרסמו היום המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב (CDC), מספר המתים מנגיף הקורונה בעיר ניו יורק עלול להיות גבוה באופן משמעותי מאשר המספר הרשמי שעליו דיווחו הרשויות המקומיות. לפי הנתונים שפורסמו במחקר, בין אמצע מרץ לתחילת מאי מתו בעיר 24 אלף בני אדם יותר מאשר מספר המתים הממוצע לתקופה זו. מדובר במספר שגבוה ב-5,300 ממספר הקורבנות שלפי הרשויות בעיר ניו יורק מתו מסיבוכי הנגיף. החוקרים ציינו כי ייתכן שהפער במספרים נובע מכאלו שמתו בשל השפעות לוואי של המגפה, כמו למשל עומס רב בבתי החולים או חשש של הציבור - שהביאו לדחייה בקבלת טיפולים מצילי חיים.
מושל ניו יורק, אנדרו קומאו, אמר היום כי ביום שישי יוסרו כמה מגבלות - בין השאר ניתן יהיה לקיים פעילויות פנאי כגון משחקי טניס, ועסקים כגון משתלות יוכלו להיפתח מחדש.