משבר הקורונה
20.5 מיליון אמריקאים איבדו את עבודתם באפריל; האבטלה זינקה ל-14.7%
שיעור האבטלה באפריל עקף את הרמה שנרשמה לאחר מלחמת העולם השנייה - 10.8% - אך הוא נמוך מהשיעור שנרשם בימי השפל הגדול - 24.9%. לאחר המשבר הפיננסי הקודם נסק שיעור האבטלה ל-10%. התחזיות עמדו על אבטלה של 16%
הסגר שהוטל בארה"ב בניסיון לבלום את התפשטות מגפת הקורונה פגע קשות בשוק התעסוקה במדינה. על פי דו"ח התעסוקה שפורסם היום (ו'), קוצצו 20.5 מיליון משרות בחודש שעבר ושיעור האבטלה זינק ל-14.7%.
- הרכבת התחתית של ניו יורק הושבתה לראשונה מאז 1904
- לראשונה בארה"ב: באפריל נמכרו יותר טנדרים ממכוניות נוסעים
- תחזית בארה"ב: כמעט 135 אלף בני אדם ימותו מקורונה עד אוגוסט
שני הנתונים האלה גרועים מכפי שנרשמו אפילו בתקופת מלחמת העולם השנייה. בעוד ששיעור האבטלה גבוה מהשיעור של 10.8% שנרשם אחרי מלחה"ע ה-2, הוא עדיין נמוך מ-24.9% אליו הגיעו בתקופת השפל הגדול בשנות ה-30 של המאה הקודמת.
תחזיות האנליסטים ציפו לקיצות של 21.5 מיליו משרות ושיעור אבטלה של 16%.
התמונה הקודרת נרשמה גם במדד מקיף יותר שכולל גם אנשים שכלל לא מחפשים עבודה או כאלה שבמשרה חלקית. מדד זה טיפס לשיעור של 22.8%, הגבוה ביותר אי פעם. המדד הזה ככל הנראה משקף תמונה מדויקת יותר של המצב בשוק העבודה כי עובדים רבים נדרשים להישאר בבית ולכן לא יכולים לחפש עבודה חדשה. בסך הכול, מספר המובטלים זינק ל-23.1 מיליון מ-15.9 מיליון במרץ.
כפי שניתן היה לצפות, הסקטור שספג את המכה הקשה ביותר הוא הפנאי והאירוח, שמספר המשרות בו הצטמצם ב-7.7 מיליון, ביניהם 5.5 מיליון עובדים שפוטרו ממסעדות וברים.
צמצומים נרשמו בכל הסקטורים, כך למשל בסקטור הקמעונאות נמחקו 2.1 מיליון משרות ובסקטור הייצור התכווצו 1.3 מיליון משרות. אפילו בסקטור הבריאות קוצצו 1.4 מיליון משרות, על אף משבר הבריאות הקשה.
"הכלכלה על מכונת הנשמה"
"הכלכלה שלנו נמצאת עכשיו על מכונת הנשמה", הגיבה על הנתונים אריקה גרושן, בכירה לשעבר במשרד העבודה. "אנחנו נבחן לאן נושבת הרוח בחודשים הקרובים כדי לראות אם נוכל להתעורר מהתרדמת הזו שנכפתה על הכלכלה בגלל המדיניות".
בצד החיובי, חברות כמו וולמארט ואמזון דווקא שוכרות כעת עובדים חדשים כדי לעמוד בביקוש הגבוה לקניות מקוונות. גם נהגי משאיות הפכו למקצוע מבוקש, וכן מחפשים להעסיק בסופרמרקטים, בתי מרקחת וחברות שילוח.