מודי'ס: הצמיחה בהודו תהיה אפסית בשנתיים הקרובות
בסוכנות הדירוג מעריכים שתת היבשת תחזור לצמיחה רק ב-2022. לפי רויטרס, הממשלה חשפה תוכנית תמריצים של 22 מיליארד דולר
ההשלכות כתוצאה מהתפשטות מגפת הקורונה יחמירו את ההאטה הכלכלית בהודו, ובשנה הפיסקאלית הנוכחית המדינה צפויה לרשום צמיחה אפסית, כך לפי ההערכות האנליסטים בסוכנות דירוג האשראי מודי'ס. על כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס.
- ניתוח: הקורונה תכה בתעשיות הביטחוניות מישראל, בעיקר בייצוא לאירופה
- פייסבוק משקיעה 5.7 מיליארד דולר בספקית הסלולר הגדולה בהודו
- אזהרה מהבנק העולמי: אסור שהודו תהפוך למוקד הבא של התפרצות הקורונה
על פי התחזית שפרסמו, גם ב-2021 הצמיחה תהיה אפסית גם כן, ושנה לאחר מכן תתאושש ותעלה ל-6.6%. במקביל, הגירעון התקציבי יטפס לשיעור של 5.5% מהתמ"ג בשנה הפיסקאלית הבאה, זאת בעוד שהיעד שהציבה הממשלה עומד על 3.5%.
התחזית הזו מתפרסמת לאחר שכבר בנובמבר הורידה מודי'ס את אופק הדירוג של הודו מיציב לשלילי על רקע האטה בצמיחה. "מצוקה כלכלית מתמשכת בקרב משקי הבית הכפריים, חולשה ביצירת מקומות עבודה ומחנק אשראי בקרב מוסדות פיננסיים שאינם בנקים העלו את האפשרות של החמרה בהאטה הכלכלית".
הממשלה ההודית חשפה תוכנית תמריצים בגובה 1.7 טריליון רופי (22.53 מיליארד דולר) שכוללת העברות הון וסיוע ברכישת מזון ואמורה לסייע למיליוני אנשים במדינה. חבילה נוספת מתמקדת בעסקים קטנים ובינוניים.
בעקבות התפשטות הקורונה בהודו הטילו סגר מחמיר כבר לפני שמונה שבועות. עד כה דיווחו במדינה על 56,409 חולים מאומתים ו-1,890 מתים. "צמיחה נמוכה יותר וירידה בהכנסות הממשלה בשילוב עם הצעדים הפיסקאליים כתוצאה מהקורונה יובילו לשיעורי חוב ממשלתיים גבוהים יותר, שאנחנו מעריכים יטפסו לסביבות 81% מהתמ"ג בשנים הקרובות", כתבו האנליסטים.