דיווח שוטף
מושל ניו יורק: 73 ילדים מאושפזים בעקבות סיבוך נדיר שעשוי להיות קשור לקורונה
לדברי אנדרו קואומו, הילדים אושפזו עם תסמינים חמורים של תסמונת קוואסקי, ילד בן 5 נפטר ממנה אתמול; מספר המתים הכולל מהנגיף באיטליה חצה את ה-30 אלף; ארגון הבריאות העולמי: הקורונה עלולה להישאר באפריקה במשך שנים; סין: פתוחים לקיום חקירה בינ"ל על מקור הקורונה
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
21:20 - מספר המתים הכולל מקורונה באיטליה חצה את ה-30 אלף
איטליה הפכה היום למדינה הראשונה באיחוד האירופי שמספר המתים הכולל בה מנגיף הקורונה חוצה את ה-30 אלף. מדינת המגף דיווחה היום על 243 מתים מקורונה - ירידה לעומת 274 המתים שנרשמו אתמול. מספר הנדבקים החדשים בקורונה ירד היום ל-1,327 - והביא את מספר הנדבקים הכולל באיטליה מתחילת המשבר ל-217,185. איטליה היא, נכון לעכשיו, השלישית בעולם במניין המתים. קודמות לה ארה"ב ובריטניה, שחצתה את רף 30 אלף המתים ביום רביעי.
19:50 - אנדרו קואומו: ילד אחד מת, ו-73 נוספים מאושפזים בעקבות תסמונת קוואסקי שייתכן כי קשורה לקורונה
על רקע דיווחים בעולם על עלייה במספר הילדים שפיתחו מחלת ילדים נדירה בשם תסמונת קוואסקי, שעל פי הערכות עשויה להיות קשורה לנגיף הקורונה, סיפק היום (ו') מושל ניו יורק אנדרו קואומו פיסת מידע מדאיגה נוספת בנושא.
על פי ציוץ של קואומו בטוויטר, בניו יורק מאושפזים כעת 73 ילדים בעקבות סימפטומים חמורים של תסמונת קוואסקי (Kawasaki disease) ותסמונת ההלם הרעלי (toxic shock-like syndrome), שאף היא עשויה להיות קשורה לקורונה. "אתמול הלך לעולמו ילד בן חמש בעקבות סיבוכים אלה שהרופאים מאמינים כי הם קשורים לקורונה", ציין קואומו שהוסיף כי משרד הבריאות האמריקאי חוקר את המקרים.
There have been 73 reported cases in NY of children getting severely ill with symptoms similar to Kawasaki disease and toxic shock-like syndrome.
— Andrew Cuomo (@NYGovCuomo) May 8, 2020
On Thursday, a 5-year-old boy passed away from these complications, believed to be caused by COVID-19.
DOH is investigating.
ככל הידוע, מאושפזים ברחבי העולם כמה מאות ילדים הסובלים מתסומנת קוואסקי. הזינוק בדיווחים בזמן התפרצות הנגיף מדאיג את ארגון הבריאות העולמי, שבוחן קשר אפשרי בין המחלות.
17:50 - ארגון הבריאות העולמי: הקורונה עלולה להישאר באפריקה במשך שנים
הקורונה עלולה להישאר באפריקה על אש קטנה למשך כמה שנים, אך קודם לכם תגרום למותם של 190 אלף בני אדם כבר ב-12 החודשים הבאים, כך מעריך ארגון הבריאות העולמי (WHO).
בחודש שעבר העריכו בארגון כי בתוך שישה חודשים יהיו ביבשת 10 מיליון חולים, אך ציינו כי קצב התפשטות הנגיף יהיה תלוי בפעולת הממשלות. כעת מחקר חדש שפורסם השבוע מעריך כי אם הצעדים הממשלתיים ייכשלו, בתוך השנה הראשונה בין 29-44 מיליון אנשים יחלו בקורונה ביבשת. "זה ייצור עומס על מערכת הבריאות במרבית אפריקה", שבה יש רק 9 מיטות ביחידות טיפול נמרץ לכל מיליון איש.
"אף שהקורונה לא תתפשט באפריקה בצורה אקספוננציאלית כפי שהיה בשאר העולם, היא קרוב לוודאי שתישאר על אש קטנה באזורי ההדבקה", כך לפי ד"ר מאטשידיסו מואטי שאחראי על אזור אפריקה בארגון הבריאות. "הקורונה עלולה להפוך למרכיב קבוע בחיים שלנו בשנים הבאות, אלא אם הממשלות ינקטו בגישה פרו אקטיבית. עלינו לבדוק, לזהות, לבודד ולטפל". המחקר בדק 47 מדינות באפריקה שביחד מונות מעל מיליארד תושבים.
עד כה מעל 51 אלף אנשים אובחנו כחולים ביבשת ו-2,012 מתו. אולם, מספר החולים עלה בחדות בשבוע האחרון. "בסך הכל...בחלק מהמדינות ראינו הדבקות קהילתיות...ההערכה היא שזה יגיע לשיא בעוד ארבעה עד שישה שבועות אם לא יעשו דבר"", אמר מואטי.
מרבית המדינות הטילו סגר בדרגות חומרה משתנות ונראה שהצליחו להאט את קצב ההתפשטות. "עלינו להכיר בכך שהממשלות באפריקה עושות המון", הוסיף סטיבן קרינגי, חבר בועדת הבריאות של האו"ם באפריקה. "התחזיות דיברו על כך שנהיה כבר במצב מלחמה בשלב זה, אבל בגלל הצעדים שבהם נקטו הממשלות שיעורי ההדבקה נמוכים מכפי שראינו במקומות אחרים".
עם זאת, בשל המספר הנמוך יחסית של בדיקות החשש הוא שהנתונים אינם מייצגים את המספר המדויק של חולים באזור. כך למשל בסומליה נדרשו לשנות באופן משמעותי את הנתונים לאחר שהתברר שמותם של מאות אנשים לא תועד כנגרם מהקורונה. כמו כן, מתגבר החשש שבטנזניה מסתירים את היקף ההתפשטות כדי להגן על הנשיא, ג'ון מגופלי שסירב לאסור על התקהלויות לצרכי דת.
במקביל עלייה חדה של 42.5% במספר החולים בגאנה בחמשת הימים האחרונים מעוררת דאגה גדולה. "זו תזכורת לכך שלא מבוצעות מספיק בדיקות באפריקה בשל יכולת בדיקה מוגבלות והעדר ציוד מתאים בגלל התחרות העזה בעולם שהפכה אותם למוצרים נדירים", הסבירה קייט דולי ממכון טוני בלייר.
(שירות כלכליסט)
15:07 - סין: פתוחים לקיום חקירה עצמאית על מקור הנגיף
שגריר סין בגרמניה אמר בריאיון כי סין פתוחה לקיומה של חקירה עצמאית שתנסה לקבוע מה מקורות נגיף הקורונה. עם זאת, סין הכחישה את ההאשמות שעלו בארה"ב ובאוסטרליה נגד האופן שבו ניהלה את המשבר, בטענה כי פעלה בשקיפות ובפתיחות.
עדיין, רבים מטילים ספק במידת המהימנות של נתוני המוות הרשמיים במדינה. "אנחנו פתוחים לרעיון של קיומה של חקירה בינלאומית", אמר השגריר וו קן למגזין דר שפיגל. "אנחנו תומכים בחילופי מחקרים בין מדענים... אבל אנחנו דוחים את הטלת האשמה על סין בלי ראיות. מניחים שסין אשמה ואז מחפשים הוכחות באמצעות חקירה בינלאומית".
אוסטרליה כאמור קראה לפצוח בחקירה בינלאומית שתגלה את מקור הנגיף שהתפרץ בשלהי השנה שעברה בעיר ווהאן בסין ומאז התפשט ברחבי העולם. גם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומזכיר המדינה מייק פומפיאו טענו כי יש הוכחות שמקור הנגיף במעבדה בעיר הסינית. עם זאת, הם לא חשפו את ההוכחות המדוברות. עם זאת, בריטניה וצרפת ענו בתגובה ליוזמה האוסטרלית שהן מתמקדות כעת בלחימה בקורונה ולא בהטלת אשמה.
לפי הנתונים הרשמיים, 3.93 מיליון אנשים ברחבי העולם חלו בקורונה ו-271 אלף מתו כתוצאה מהמחלה.
14:53 - ספרד: 229 בני אדם מתו מקורונה ביממה החולפת
בספרד מתו ביממה החולפת 229 בני אדם מנגיף הקורונה. זאת לעומת 213 מתים יום קודם לכן. מניין המתים הכולל הגיע ל-26,299, ומניין הנדבקים עלה ל-222,857.
8:22 - הקורונה בגרמניה: 147 מתו ביממה האחרונה ויותר מ-1,200 אובחנו כנשאים
הרשויות בגרמניה עדכנו כי ביממה האחרונה מתו 147 בני אדם מקורונה והתגלו עוד 1,209 נשאים של הנגיף. בהשוואה לאתמול חלה ירידה קלה במספר החולים החדשים ועלייה במניין הקורבנות. עד כה מתו בגרמניה כ-7,200 בני אדם מקורונה ואובחנו יותר מ-167 אלף איש.
8:00 - ארה"ב: יותר מ-2,400 בני אדם מתו מקורונה ביממה האחרונה
אוניברסיטת ג'ונס הופקינס דיווחה כי ביממה האחרונה מתו בארצות הברית 2,448 בני אדם מקורונה, עד כה מתו יותר מ-75 אלף בני אדם במדינה. מאתמול אובחנו עוד כ-27,300 נשאי קורונה וכעת עומד מניין הנדבקים על יותר 1.25 מיליון בני אדם. מאז 1 באפריל התווספו בכל יום לפחות אלף מקרי מוות ובשיא הגיע מספר הקורבנות היומי ליותר מ-3,100.
7:45- מקסיקו: 257 מתו מקורונה ביממה האחרונה, כ-2,000 חולים חדשים נוספו
משרד הבריאות של מקסיקו דיווח על 1,982 בני אדם נוספים שאובחנו כחולים בקורונה והוסיפו כי 257 בני אדם מתו ביממה האחרונה. מדובר בעלייה בנתונים מאלה עליהם דווח אתמול, אז נוספו 197 קורבנות ואובחנו 1,609 אנשים. עד כה נמצאו כ-30 אלף נשאים במדינה, מתוכם מתו קרוב ל-3,000 (כ-10% מהחולים מתו).
7:30 - הקורונה בברזיל: 610 מתו מהנגיף ביממה האחרונה וקרוב ל-10,000 נדבקו
משרד הבריאות בברזיל עדכן כי ביממה האחרונה מתו 610 בני אדם מקורונה ואובחנו 9,888 חולים נוספים. עד כה מתו במדינה 9,146 בני אדם ונדבקו 135,106. אתמול הגיעו במדינה למספרי שיא של יותר מ-10,000 נדבקים ו-615 מקרי מוות.
7:00 - צרפת: 178 מתו מקורונה ביממה האחרונה
מניין הקורבנות מקורונה בצרפת עלה ביממה האחרונה ב-178 (0.7% - העלייה הנמוכה ביותר בארבעת הימים האחרונים). עד כה מתו 25,987 בני אדם במדינה מקורונה. מספר החולים שנמצאים בטיפול נמרץ ירד לראשונה מאז 25 במרץ מתחת ל-3,000.
6:00 - טראמפ שוחח עם ראש ממשלת יפן: "ישתפו פעולה בפיתוח חיסון לקורונה"
ראש ממשלת יפן, שינזו אבה ונשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, סיכמו לשתף פעולה כדי למנוע את התפשטות נגיף הקורונה. לפי דובר הממשלה ביפן אבה וטראמפ שוחחו 45 דקות ובין היתר החליטו כי "ישתפו פעולה בפיתוח תרופות וחיסונים לנגיף". עוד נמסר כי הם דנו ב"אמצעים לפתיחת הכלכלה מחדש".