לראשונה: ביהמ"ש העליון בארה"ב יקיים דיונים באמצעות וידאו
בית המשפט שהפסיק לנהל דיונים בחודש מרץ בשל מגיפת הקורונה ינהל 10 הליכים בשיחות וידאו, בין ה-4 ל-13 במאי, כולל הבקשה של הנשיא טראמפ לפסול דרישה לחשיפת מסמכי המס שלו
בית המשפט העליון של ארה"ב הודיע כי החל מחודש מאי יחל לנהל דיונים בהליכים שעומדים בפניו באמצעות שיחות וידאו. חלק מהדיונים יועברו בגרסת אודיו (שמיעה בלבד) בשידור ישיר לציבור הרחב, לראשונה אי פעם.
בין הדיונים היותר מוכרים שצפויים להתקיים במסגרת החדשה גם הערעור שהגיש הנשיא דונלד טראמפ על ההחלטה לחשוף את דוחות המס ומסמכים פיננסיים נוספים של החברות שבבעלותו.
בית המשפט דחה את כל הדיונים בהליכים השונים שאמורים היו להתקיים מולו בחודשים מרץ ואפריל בשל מגיפת הקורונה והמעבר לדיונים בשיחות וידאו הוא מהלך שמנסה לחלץ אותו באופן חלקי מההקפאה.
במסגרת ההסדר, השופטים יישבו בפני 10 מקרים שיגיעו לפתחו של בית המשפט, בין ה-4 במאי ל-13 במאי, הערעור של הנשיא יהיה אחד מהם. שני הליכים אחרים נוגעים לשאלה החוקתית בדבר האפשרות של אלקטורים במדינה בארה"ב לבחור במועמד לנשיאות שלא זכה במדינה האמורה (כיום, בחלק מהמדינות, זכייה בפריימריז משמעה תמיכה של כל האלקטורים במדינה במועמד הזוכה).
כל השופטים ועורכי הדין ישתתפו בהליכים האמורים במסגרת השיחה מבלי להגיע לבית המשפט עצמו. הדיון הקולי יועבר בשידור חי אך לא השידור הויזואלי. בית המשפט מעולם לא העביר דיון במסגרת הליך כלשהו בשידור, אודיו או ויזואל – לעתים העביר את הגרסה המוקלטת לאחר הדיון, ורק לעתים נדירות באותו היום שבו התנהל ההליך.
שישה מתוך תשעת שופטי בית המשפט העליון הם בגיל 65 ומעלה, ובהתאם, בעלי סיכון גבוה במקרה של הדבקה בנגיף הקורונה. המבוגרים ביותר מבין השופטים הם רות' ביידר גינסבורג בת ה-87 וסטפן בייר בן ה-81.
הפעם היחידה עד כה שבו דיון בבית המשפט העליון לא התנהל בתוך אחד מאולמי הבית היתה באוקטובר 2001, לאחר שבחדר הדואר התגלה אנטרקס. במהלך השבוע שלאחר החשיפה נוהלו הדיונים בבניין חלופי של המערכת הפדרלית, לא הרחק מבית המשפט עצמו.