דיווח שוטף
טראמפ שוקל סגר מלא על ניו יורק; יותר מ-30,000 מתים ברחבי העולם
רוב מקרי המוות - יותר מ-10,000 - נרשמו באיטליה. רק ביממה האחרונה מתו במדינה 889 בני אדם מקורונה; לדברי הנשיא האמריקאי, הסגר עשוי לכלול גם חלקים מניו ג'רזי וקונטיקט; שיא במספר המתים מקורונה בספרד: 832 ביממה האחרונה; באיראן אובחנו יותר מ-3,000 חולים ביממה האחרונה, מאות מתו לאחר שנטלו מתנול
דיווח שוטף על מגפת הקורונה בעולם
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
23:45 - מגפת הקורונה: יותר מ-30,000 מתו ברחבי העולם, שליש מהם באיטליה
יותר מ-30,000 בני אדם מתו מנגיף הקורונה ברחבי העולם, כך לפי ספירה של סוכנות הידיעות הצרפתית AFP. יותר משני שליש ממקרי המוות נרשמו באירופה - 21,334. רוב מקרי המוות אירעו באיטליה עם 10,023 מתים. במקום השני ספרד - 5,690 ובמקום השלישי סין - 3,295 מתים. לפחות 640,778 חולי קורונה אובחנו ברחבי העולם מסוף דצמבר.
(ynet)
20:30 - כבר 10,000 מתים באיטליה, חשש שהנגיף מתפשט לדרום
איטליה עדכנה הערב כי עוד 889 בני אדם מתו בתחומיה מנגיף הקורונה ביממה האחרונה, ובכך עלה מספר המתים מהנגיף באיטליה ל-10,023. ביממה האחרונה התגלו עוד 5,974 חולים, וכעת מספר הנדבקים הכללי בארץ המגף עומד על 92,472. לשם השוואה, אתמול דווח באיטליה על 919 בתוך יממה ועל 5,959 חולים חדשים. בכל הנוגע למספר החולים החדשים מדובר בקצב מעט מתון יותר מזה שנרשם מדי יום עד לתחילת השבוע, אבל בכל הנוגע למספר המתים היומי הקצב הגבוה-למדי נשמר.
קודם לכן היום הודיעה ספרד, מוקד ההתפרצות השני בחומרתו באירופה, כי 832 בני אדם מתו בתחומיה ביממה האחרונה, שיא יומי חדש בספרד. עם הנתונים החדשים שהצטברו היום הגיע מספר המתים מהנגיף באירופה ליותר מ-20,000.
20:00 - טראמפ שוקל הטלת סגר מלא על ניו יורק
הנשיא טראמפ אמר היום (שבת) כי הוא עשוי להכריז בהמשך היום על סגר מלא על אזור המטרו בניו יורק, חלקים מניו ג'רזי וקונטיקט - כך מדווח ה"וושינגטון פוסט". זאת, תוך הצבת מגבלות נסיעה "ברות אכיפה" על אנשים שמתכננים לעזוב את האזור בגלל התפרצות הקורונה. הנשיא האמריקאי אמר את הדברים, על רקע הפיכתה של ארה"ב למוקד הגדול בעולם של קורונה עם יותר מ-100 אלף נדבקים וכמעט 1,600 מקרי מוות. טראמפ אמר כי שוחח עם מושל ניו יורק אנדרו קואומו בבוקר. כשנשאל אם הסגר יכלול הגבלת נסיעות מאותם אזורים, השיב טראמפ בחיוב והוסיף כי האיסור יהיה ניתן לאכיפה. "אני מעדיף לא לעשות את זה, אבל ייתכן שנצטרך את זה", אמר.
14:20 - ספרד: שיא במספר המתים מקורונה ביממה - 832 בני אדם
ביממה האחרונה מתו 832 בני אדם נוספים כתוצאה מנגיף הקורונה בספרד. זהו מספר המתים הגבוה ביותר ביממה מאז התפרצות המחלה במדינה. מניין המתים הכולל בספרד עומד כעת על 5,690. ביממה האחרונה אובחנו 8,189 חולים נוספים, ובסך הכל עומד מניין הנדבקים המאובחנים בספרד על 72,248 בני אדם.
איראן הודיעה כי ביממה האחרונה אובחנו 3,076 מקרי הידבקות נוספים בקורונה בשטחה, ומניין הנדבקים הכולל עלה ל-35,408. כמו כן, 139 חולים מתו כתוצאה מהנגיף, ומניין המתים הכולל עומד כעת על 2,517.
13:00 - גרמניה: "לא נשוב לשגרה עד 20 באפריל"; מספר הנדבקים עלה ל-48,582
ראש לשכתה של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, הלגה בראון, אמר כי לפחות עד ל-20 באפריל לא יהיו הקלות בהגבלות התנועה שהטילה המדינה בעקבות התפשטות נגיף הקורונה. הוא הוסיף כי הוא צופה שתהיה ירידה במספר המקרים המאובחנים ביממה כבר בימים הקרובים. בינתיים, אובחנו ביממה האחרונה 6,294 חולים נוספים, ו-55 בני אדם מתו כתוצאה מהמחלה. מספר הנדבקים הכולל בגרמניה עומד על 48,582 ומניין המתים על 325. מדובר בשיעור תמותה נמוך משמעותית ממדינות אחרות.
10:45 - מעל 597 אלף חולי קורונה בעולם
לפי הנתונים העדכניים הבוקר (שבת), ברחבי העולם יש יותר מ-597 אלף אנשים שנדבקו בקורונה, ועד כה מתו מהנגיף לפחות 27,300 בני אדם. חמש המדינות עם מספר המקרים הגבוה ביותר הן: ארה"ב (104,661 אנשים שנדבקו בנגיף), איטליה (86,498), סין (81,946), ספרד (65,719) וגרמניה (50,871).
10:35 - דיווח: מאות בני אדם מתו באיראן לאחר שנטלו מתנול לטיפול בקורונה
על פי התקשורת באיראן, קרוב ל-300 בני אדם מתו ויותר מאלף חלו לאחר ששתו מתנול והאמינו בטעות כי כך יגנו על עצמם מפני נגיף הקורונה, כך דיווחה סוכנות הידיעות AP. שתיית אלכוהול אסורה במדינה. כך מדווח CNBC.
רופא איראני שעוזר למשרד הבריאות של איראן אמר לסוכנות החדשות כי הבעיה גדולה יותר ממה שדווח באופן מקומי; הרופא אמר כי כ-480 איש מתו וכ-2,850 אנשים חלו מהרעלת אלכוהול.
הרשתות החברתיות במדינה מוצפות ברעיונות לתרופות מזויפות, כאשר האזרחים ממשיכים לחשוד בממשלה, ובדרך שהיא נוקטת לטיפול במגפה.באיראן נרשמו יותר מ-32,300 מקרים מאומתים ויותר מ-2,300 מקרי מוות, כך על פי נתונים מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס. למען ההבהרה, טרם ידוע על תרופה ל-COVID-19, המחלה הנגרמת על ידי נגיף הקורונה.
9:15 - אוסטרליה מחמירה את ההגבלות: סוגרת חופים, מטילה קנסות
אוסטרליה הגבירה את אכיפת כללי הריחוק החברתי היום (שבת) במאבק נגד התפרצות נגיף הקורונה, תוך הטלת קנסות, סגירת חופים ואיום על צעדים מחמירים יותר במידה ואנשים יצאו מבתיהם. כך לפי דיווח ברויטרס.
במדינת ניו סאות' וויילס עלה מניין המתים מהנגיף ל-14 לאחר שאישה מבוגרת נפטרה בבית אבות, שם מספר דייירים ועובדים נמצאו חיוביים לנגיף, כך על פי גורמי הבריאות של המדינה.
לפי משרד הבריאות הפדרלי באוסטרליה, עולה כי מספר המקרים המאומתים בכל אוסטרליה עלה ב-212 ל-3,378 מוקדם יותר הבוקר, כשני שליש מהם במדינות ניו סאות' וויילס ובוויקטוריה.
שיעור ההדבקה באוסטרליה נותר איטי יותר מאשר במדינות רבות אחרות, אם כי הוא מאיץ, במיוחד בניו סאות' וויילס ובוויקטוריה, המדינות המאוכלסות ביותר ביבשת, בהן מתגוררים כ-12.5 מיליון תושבים, שהם כמחצית מאזרחי אוסטרליה.
החל מחצות הלילה בשבת, כל האזרחים החוזרים מחו"ל יוכנסו להסגר חובה במלונות למשך שבועיים על חשבון הממשלה. אנשי צבא יסייעו להבטיח למטיילים ולנוסעים לעמוד בכללים החדשים.
"יש כל כך הרבה אזורים בעולם שבהם הנגיף הזה משתולל ולדעתי כל מטייל שחזר מהווה סיכון משמעותי", אמר ראש ממשלת ויקטוריה, דניאל אנדרוס, לתדריך טלוויזיוני.
לפי גורמי הבריאות הממשלתיים, כשני שלישים מהמקרים באוסטרליה נמצאו קשורים למגע עם אנשים שחזרו מעבר לים, למרות שההעברה בקהילה גוברת.
ראשת ממשלת ניו סאות' וויילס, גלאדי ברז'יקליאן, אמרה כי אכיפה קשה יותר של הריחוק החברתי עשויה להיות נחוצה אם ההעברה בקהילה תתחיל לעלות "בקצב שאינו נוח לנו".
הממשלות באוסטרליה - המדינתיות והפדרלית - פיזרו מסרים סותרים לגבי כללי הריחוק החברתי ואמצעי הכלה אחרים, מה שהוביל לבלבול נרחב בקרב הציבור. אמנם אין צו לאומי להישאר בבית, אולם מקומות בילוי ושאר התכנסויות המוניות נסגרו והרשויות דחקו באנשים לבטל מסיבות בית ומפגשים חברתיים אחרים.
מדינות ויקטוריה ודרום אוסטרליה יישמו קנסות מידיים על אנשים ועסקים המפרים את כללי הריחוק החברתי, בעקבות צעדים דומים שהנהיגה מדינת ניו סאות' וויילס.
במדינת קווינסלנד יותר ממיליון בני אדם יצאו בשבת לקלפי לבחירות למועצה, והתבקשו להביא עטים משלהם ולשמור על מרחק של מטר וחצי אחד מהשני.
8:40 - עלייה במספר הנדבקים בתאילנד, דרום קוריאה ומקסיקו
תאילנד אישרה כי ביממה האחרונה אובחנו 109 מקרי הידבקות נוספים בקורונה בשטחה, ובסך הכל עומד מספר החולים המאובחנים במדינה על 1,245. אדם נוסף מת מהמחלה, ומניין המתים מקורונה בתאילנד עומד על שישה.
סוכנות הידיעות הדרום-קוריאנית KCDC דיווחה כי 146 בני אדם נוספים נדבקו בנגיף הקורונה. בכך, עלה ל-9,478 מניין החולים במדינה. מניין המתים עומד כעת על 144.
משרד הבריאות במקסיקו הודיע כי עלה ל-717 מספר הנדבקים בנגיף הקורונה במדינה, וכי מניין המתים כתוצאה מהווירוס עומד כעת על 12 בני אדם.
8:30 - יותר מ-100 אלף נדבקים בקורונה בארה"ב
נגיף הקורונה ממשיך להתפשט במהירות בארצות הברית, שבימים האחרונים הופכת לאחד המוקדים העיקריים של התפרצותו העולמית. לפי ספירה של סוכנות הידיעות רויטרס הלילה (בין שישי לשבת), מניין הנדבקים בארה"ב עומד על מעט יותר מ-100 אלף – זינוק של בערך 20 אלף לעומת המספר אתמול, אז דווח על יותר מ-80 אלף נדבקים. לפי רויטרס נרשם גם זינוק במניין המתים – עם לפחות 1,558 קורבנות.
על רקע ההתפשטות המואצת של הנגיף בארה"ב, אישר אמש בית הנבחרים חבילת סיוע כלכלי עצומה, בהיקף של 2.2 טריליון דולר – הגדולה ביותר בהיסטוריה האמריקנית. מטרת החבילה היא להמריץ את הכלכלה ולסייע לאזרחים ולעסקים, גדולים וקטנים כאחד, שנפגעו מהשבתת הכלכלה כחלק מהמאבק בהתפשטות הנגיף. בנוסף, טראמפ הודיע על ייצור של 100 אלף מכונות הנשמה - בימים הקרובים. "אם לא יהיה לנו צורך בכולן, נסייע לאיטליה, סין ומדינות נוספות, ונעביר להן את הציוד", אמר הלילה. יו"ר בית הנבחרים, הדמוקרטית ננסי פלוסי, ציינה בריאיון לרשת MSNBC כי בכוונת הבית להקים ועדה שתפקח על הוצאות חבילת הסיוע.
בעקבות צעדים חריפים שנקטו המדינות המרכיבות את ארה"ב, נזכיר, מיליונים שם נמצאים תחת סגר דה-פקטו. בשבוע שעבר נרשם שיא באבטלה, כאשר עוד 3.3 מיליון אמריקנים נרשמו כמובטלים על מנת לקבל הטבות ממשלתיות. גם הנשיא דונלד טראמפ עצמו – למרות קריאותיו החוזרות ונשנות בימים האחרונים "לפתוח" את הכלכלה ולמנוע מהתרופה "להיות גרועה מהמחלה עצמה" – טרם שינה את ההנחיות שלו לכלל האמריקנים לשמור כמה שיותר על ריחוק חברתי.
"האומה שלנו ניצבת בפני מצב חירום כלכלי ובריאותי בעקבות מגפת הקורונה, המגפה הנוראה מזה יותר מ-100 שנה", אמרה פלוסי בתום דיון בן שלוש שעות במליאה. "העם האמריקני ראוי לתגובה ממשלתית רחבה שתהיה מבוססת על חזון וראיות מדעיות, על מנת להתמודד עם האיומים על חייו ופרנסתו. והוא צריך את זה עכשיו".
המוקד החמור ביותר בארה"ב הוא ללא כל ספק מדינת ניו יורק, ובתוכה העיר ניו יורק עצמה (שם לפי ראש העיר ביל דה בלזיו יש יותר מ-25 אלף נדבקים). במדינה נרשמו עד כה, לפי המושל אנדרו קואומו, 44,635 מקרי הידבקות בנגיף, עלייה של 7,400 בתוך יממה אחת. עד כה מתו במדינה זו 519 מהנגיף, לעומת 385 ביום חמישי.
קואומו הזהיר כי המצב במדינה עלול להמשיך להידרדר, וכי שיא העומס בבתי החולים שם עשוי להגיע רק בעוד 21 ימים. על מנת למנוע מצב שבו לא ניתן יהיה לטפל בחולים הרבים, קואומו אמר שיפעל לפתיחתם של שמונה בתי חולים זמניים.
8:15 - כמעט 600 אלף נדבקו בעולם, זינוק בטורקיה
הנגיף ממשיך להתפשט בעולם, והדביק כבר יותר מ-586 אלף בני אדם ברחבי תבל. יותר מ-25 אלף כבר מתו. המדינה עם מספר המתים הגבוה ביותר היא איטליה, שם זינק אתמול המספר הזה ב-919 בתוך יממה אחת בלבד – שיא במספר המתים היומי בארץ המגף. המניין הכולל של המתים שם הוא 9,134, ומניין הנדבקים 86,498.
גם בבריטניה נרשם זינוק במניין המתים, שעלה ל-759 בני אדם. 14,579 בני אדם נדבקו בממלכה – עלייה של 31% במספר הנדבקים במדינה בתוך יממה. לפני פרסום הנתונים הללו הודיע ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון כי גם הוא נדבק בנגיף קורונה. המנהיג בן ה-55 מסר כי "ביממה האחרונה פיתחתי תסמינים קלים". הוא נכנס לבידוד ביתי והדגיש: "אמשיך להנהיג את הממשלה". ביום רביעי הודיע גם יורש העצר הנסיך צ'רלס כי נדבק בנגיף.
זינוק במספרי המתים והנדבקים נרשם גם בטורקיה, שם מתו בתוך יממה עוד 17 בני אדם. 92 מתו מהנגיף בטורקיה בסך הכל. מספר הנדבקים עלה ב-2,069 ביממה אחת ל-5,698 נדבקים. לפי שר הבריאות הטורקי פהרטין קוצ'ה, 344 מהחולים נמצאים בטיפול נמרץ ו-42 החלימו עד כה.