משבר הקורונה
אותות חיים במפעלים: איירבוס מחדשת את הייצור בספרד
יצרנית המטוסים תפעל במתכונת מצומצמת במפעליה בספרד וצרפת ותשמור על מרחק בטוח בין העובדים. החברה צפויה לנצל תמריצים ממשלתיים כדי להימנע מפיטורים, ולהנמיך את יעד המסירות ל־2020
יצרנית המטוסים האירופית איירבוס צפויה לפתוח מחר מחדש את מפעליה בצרפת ובספרד, לאחר שמאז יום שלישי שעבר הושבתו המפעלים בתגובה להתפשטות נגיף הקורונה באירופה. על כך דיווח "פייננשל טיימס".
המפעלים יפעלו במתכונת מצומצמת והייצור יצטמק. העובדים יעבדו במשמרות ומספרם בכל אזור יוגבל, זאת כדי לשמור על מרחק זה מזה ולמנוע הידבקות בשטחי המפעלים.
- "שוק המניות יכול לחזור לשיא בתחילת 2021 אם נצליח להכיל את נגיף הקורונה"
- המכשיר הישראלי שנועד לבדוק ילדים בלי לצאת מהבית גויס למאבק בקורונה
- הרבעון השני של ארה"ב יהיה הגרוע ביותר בהיסטוריה
ענקית התעופה דנה עם ממשלות צרפת וגרמניה על האפשרות שיתמכו בתעשיית התעופה, שהיתה בין הראשונות להיפגע מהמשבר העולמי. גורם שבקיא בפרטים טען כי איירבוס אינה שואפת לקבל סיוע ישיר בטווח המיידי, אלא חוששת יותר מהלחץ שנוצר על ספקיה. לצד זאת, החברה צפויה לנצל תמריצים שמעניקות ממשלות אירופיות, שמיועדים לכל התעשיות ושמטרתם לתמוך בהמשך העסקת עובדים.
החזרה ההדרגתית לשגרה של איירבוס מתרחשת על רקע השבתת מרבית הציים של לקוחותיה, ונטייתם לדחות מסירות מטוסים. על פי אנליסטים ומשקיעים ששוחחו עם העיתון, איירבוס תהיה חייבת לקצץ את היקף הייצור השנתי שלה, מדד חשוב בהערכת תזרים המזומנים של החברה.
בעבר התחייבה החברה ליעד מסירות של 880 מטוסים ב־2020 אך כעת יעד זה מוטל בספק. מוקדם יותר החודש דיווח "פייננשל טיימס" כי איירבוס בוחנת מחדש את יעד המסירות השנתי שלה, אם כי שום החלטה בנושא לא צפויה להתקבל לפני סוף הרבעון הראשון. זאת, בצל חוסר הוודאות האופף את ענף התעופה העולמי והתפתחויות שליליות מהירות במגפת הקורונה.
סנדי מוריס, אנליסט תעופה בחברת המחקר ג'פריז, מעריך כי מסירות איירבוס יתכווצו השנה להיקף של 650 מטוסים ו־600 בלבד ב־2021, מה שיגרור השפעה חריפה על תזרים המזומנים והרווחים. לדבריו, צרפת, גרמניה, בריטניה וספרד יוכלו לספק סיוע לאיירבוס בדמות רכישת 500 עד 600 מטוסי נוסעים בתוך שלוש שנים.