אחרי אלפיים חולים בניו יורק הפסיקו להאמין בכוחות מסתוריים
תחושת המועקה החלה בימים האחרונים לנהל את הרחוב וכלכלת העיר. באיחור. הסבווי התרוקן, המדפים בסופרים ובבתי המרקחת התרוקנו, חנויות נסגרו, אנשים חובשי מסכות לובשי כפפות, ממהרים, מתרחקים. לא מתאגדים בפינות רחוב. דיווח אותנטי על החיים בניו יורק בצל הקורונה
09:3119.03.20
על דלתות הכניסה בבניינים בניו יורק נתלו אתמול מאות שלטים באנגלית וספרדית. ״היד הנעלמה״, ככה קראה לעצמה הקבוצה הצעירה, שמציעה שירות משלוחים בחינם לקשישים ואוכלוסייה בסיכון. ככה היא ארה״ב - יד נעלמה אחראית על השוק, יד נעלמה תסייע לקשישים, ו״אויב בלתי נראה״, כמו שהנשיא טראמפ קרא לקורונה אתמול, מאיים על האמריקאים.
קראו עוד בכלכליסט:
- טראמפ הבטיח בדיקות קורונה חינם, אבל איפה בדיוק הוא יאשפז את החולים
- ניו יורק, ניו ג'רזי וקונטיקט מגבילות התקהלות ל-50 איש; רוב המסעדות ייסגרו
- ניו יורק סוגרת את בתי הספר הציבוריים כדי להילחם בקורונה
אבל בעיר ניו יורק, בשונה מאזורים אחרים בארה״ב, פה יש כבר כמעט אלפיים חולים מאומתים, הפסיקו להאמין בכוחות מסתוריים. באותו מדרון צפוי, התחיל ראש העיר ביל דה בלסיו להשבית את העיר: הוא הודיע על סגירת מערכת החינוך, הפארקים, קניונים, אולמות הבאוליניג והקולנוע ומכוני כושר, ואסור לשהות במסעדות וברים, אפילו בתי מלון התחילו להיסגר. במקביל, הודיע מושל מדינת ניו יורק אנדרו קומו שאוניה רחבת ידיים USNS קומפורט, עם אלף מיטות אישפוז עושה את דרכה לחופי מנהטן כדי לעמוד בשיא הביקוש, שהוא מעריך יכה בעיר בעוד 45 ימים. ״נטפל במשבר הבריאות עכשיו ובמשבר הכלכלי אחר כך״ פסק.
טיימס סקוור שומם צילום: איי פי
תחושת המועקה החלה בימים האחרונים לנהל את הרחוב וכלכלת העיר. באיחור. הסבווי התרוקן, המדפים בסופרים ובבתי המרקחת התרוקנו, חנויות נסגרו, אנשים חובשי מסכות לובשי כפפות, ממהרים, מתרחקים. לא מתאגדים בפינות רחוב. כל זאת בזמן שאביב מוחלט הפציע מוקדם, וזירז בכל העיר פריחת נרקיסים מסונכרנת ומשוגעת. הטבע בשלו.
אולי האתגר הגדול ביותר של ניו יורק, שעולה כמעט על כל עיר או מדינה אחרת בארה״ב הוא הדמוגרפיה. לא רק גודלה העצום של כ-8 מיליון איש, אלא ובמיוחד הגיוון. אוכלוסיית חסרי הדיור העצומה בעיר שמתקרבת ל-10,000 איש במקלטים וברחוב, שסגר עבורם הוא פתרון בלתי אפשרי, הקהילות החרדיות העצומות שם ממשיכה לשלוט קלות הדעת ומייצרת נקודות חמות ומשתוללות של הדבקה, ובתי הכלא הצפופים שכבר התחילו לדווח על חולים ראשונים.
מסעדה במנהטן ריקה צילום: Manhatta
מודלים שמרניים שפורסמו השבוע מהארוורד ושמתמקדים לא במקרה בעיר המיוחדת הזו, מציעים לה תחזית עגומה: 750 אלף חולים מאושפזים בשנה הקרובה והצפה גמורה של מערכת הבריאות.
אבל בתוך הגיוון אולי גם תמצא הגאולה. העיר מלאת מהגרים, פיננסיירים, פליטים, אמנים והייטקיסטים, ששולטים בנופה כבר עשורים רבים, שראו עולם, הסתובבו בו ואולי גם עובדים איתו, חשופים יותר לחדשות, שמעו כבר לפני שבועות מהקולגות מעבר לים על המשבר המתפתח. הם מאזנים את השאננות שמוצפת בכל רחבי ארה״ב. בניגוד לצעירים שמבלים בחופי מיאמי שיכורים, מחליקים על סקייטבורדים בקבוצות בטיילות בסן פרנסיסקו ורוקדים על אוניות מזיעים, הם פשוט זהירים ונשארים בבתים.