$
קורונה

רופא בכיר בסין: לחץ דם גבוה הוא גורם סיכון משמעותי למוות מהקורונה

הרופא דו בין, ממומחי הטיפול הנמרץ החשובים בסין ומי שטיפל במשך חודשיים בחולי קורונה, סיפר לבלומברג על המידע שנאסף בעיר ווהאן – כ-50% ממקרי המוות בגל הראשון סבלו ממחלת רקע של לחץ דם גבוה

שירות כלכליסט 21:3909.03.20

התפתחות בהתמודדות עם מגיפת הקורונה? רופאים סינים בעיר ווהאן, מוקד המגיפה, מדווחים שחולים שנדבקו בנגיף והם בעלי לחץ דם גבוה נמצאים בסיכון גבוה יותר למות מהמחלה.

 

 

 

הרופאים שהעביר את המידע מטפלים מאז אמצע חודש ינואר בחולי קורונה שהוכנסו לטיפול נמרץ באחד ממרכזי הטיפול בעיר שנמצאת תחת הסגר מאז פריצת המגיפה.

 

אישה בווהאן אישה בווהאן צילום: MEITUAN

 

בשלב זה עדיין לא פורסם אף מחקר עומק המקשר בין המחלה לתופעה של לחץ דם גבוה, אך לפי עדכונים שיצאו מקבוצה של רופאים, מתוך 170 חולים שמתו בעיר בחודש ינואר שנכנסו למחלקה בגל הראשון של מקרי המוות מהמגיפה, כמעט מחצית סבלו מהתופעה.

 

 

"זהו יחס מאוד גבוה", אמר לבלומברג דו בין (Du Bin), מנהל יחידת טיפול נמרץ במרכז רפואי בבייג'ינג. הוא עצמו היה חלק מקבוצת רופאים בכירים שנשלחו לחודשיים בעיר ווהאן על מנת לטפל בחולים.

 

"ממה ששמעתי מרופאים אחרים ומהנתונים שסקרתי בעצמי, מכל מחלות הרקע, לחץ דם גבוה הוא גורם מפתח בסיכון למוות. אף שעדיין אין אף מחקר בעניין, אנחנו מאמינים שלחץ דם גבוה הוא גורם חשוב בהידרדרות חולים, שמוביל לפרוגנוזה רעה", אמר דו, אחד מהרופאים המובילים בסין בתחום הטיפול הנמרץ.

 

עוד הוסיף דו שכמעט מחצית מהחולים הקשים שסבלו מבעיות נשימה מתו בסופו של דבר, ואלה שהתאוששו היו החולים שטופלו במהירות בדרכים לפתיחת דרכי הנשימה ובמידת הצורך במתן חמצן.

 

הבנת הסיכונים המרכזיים להידרדרות חולים שנים נדבקו בנגיף למוות היא מפתח להצלת חיים במגיפה המתפשטת במהירות מאז סוף חודש דצמבר. עד כה מתו 3,995 איש מהמגיפה, ומספר החולים שאובחנו עומד על 113,575.

x