"ההתחממות הגלובלית מפעילות אנושית השפיעה ישירות על השריפות באוסטרליה"
מדענים מארגון World Weather Attribution מצאו כי מגמות חום קיצוני באוסטרליה השפיעו פחות על הווצרות התנאים לשריפות. עוד נמצא כי הסבירות לקיומם שבועות חמים במיוחד גדולה פי 2 מאשר לפני שנת 1900
להתחממות הגלובלית כתוצאה מפעילות אנושית היתה השפעה ישירה על השריפות ההרסניות באוסטרליה, והיא הגדילה ב-30% את הסבירות לקיומם של תנאי קיצון שאפשרו לשריפות להתקיים ולהתפשט במהירות – כך לפי מחקר חדש שערך צוות בינלאומי של מדענים מארגון World Weather Attribution, ושמאשר הערכות של הקהילה המדעית.
- השריפות באוסטרליה מזניקות את ריכוז גזי החממה באטמוספירה
- מדענים: השריפות באוסטרליה הן רק קדימון לעתיד לבוא
- עשן מהשריפות באוסטרליה מתפשט לאורך כדה"א - יחצה בקרוב את קו המשווה
שריפות הענק באוסטרליה החריבו שטח של יותר מ-202 אלף קמ"ר, הרגו 34 איש, החריבו יותר מ-6,000 בתי ומבנים והרגו לפי הערכות יותר ממיליארד בעלי חיים.
במסגרת המחקר, בדקו המדענים את השפעת שינוי האקלים על השריפות באמצעות כלי חישובי שמכונה Fire Weather Index. הכלי מאפשר לשקלל גורמים שונים לשריפה, כמו חום ויובש, כדי לחשב את הסיכוי שתפרוץ שריפה במקום מסוים ובזמן מסוים. החישובים ביצעו המדענים סיפקו ערכים גבוהים ב-30% מאשר אלו שנרשמו לפני 1900.
לדבריהם, ההשפעה של משבר האקלים כנראה היתה משמעותית עוד יותר, אך הדמיות האקלים שעמדו בבסיס המחקר הפחיתו בחשיבות של מגמות חום קיצוני באוסטרליה. "אנחנו מאוד בטוחים שזה המספר שאנחנו יכולים להגן עליו מדעית", אמר ל"ניו יורק טיימס" ד"ר גירט יאן ואן אולדנבורג מהמכון המטארולוגי המלכותי של הולנד. "אנחנו חושבים שההשפעה האמיתית משמעותית הרבה יותר, אבל אנחנו לא יכולים להוכיח את זה".
כן העלה המחקר שהסבירות לקיומם שבועות חמים במיוחד, כמו השבוע הרביעי של דצמבר 2019 – השבוע החם בהיסטוריה המתועדת של אוסטרליה – גדולה פי 2 מאשר לפני 1900.