דיווח: "ארה"ב מתנגדת לכלול בהצהרת ה-G20 את סכנת משבר האקלים"
לדברי מקורות דיפלומטיים ב-G20, ארה"ב מסרבת לאפשר נוסח שמזכיר במפורש את שינוי האקלים כגורם סיכון כלכלי. טראמפ ידוע כמי שמוביל מדיניות מכוונת של התכחשות למשבר האקלים, ואף מקדם מהלכים ומדיניות שיחריפו את המשבר
משבר אקלים? איזה משבר אקלים? ארה"ב מתנגדת להזכיר את שינוי האקלים בהצהרה משותפת של פורום המדינות המתועשות, G20, שתעסוק בגורמי הסיכון להמשך הצמיחה של הכלכלה העולמית – כך מדווחת רויטרס.
- טראמפ נגד כדוה"א: אוסר להתחשב בשינוי האקלים בהקמת תשתיות
- "החלטת טראמפ שלא להתחשב בשינוי אקלים לגבי פרויקטי תשתית - בלחץ BP"
- יו"ר קרן המטבע: השפעת הקורונה על הצמיחה העולמית תהיה מזערית
אתמול (שבת) והיום נפגשים שרי אוצר ונציגי בנקים מרכזיים מ-20 הכלכלות הגדולות בעולם בסעודיה, על מנת לדון באתגרים המרכזיים שניצבים בפני הכלכלה העולמית. ההצהרה שמגבשות המדינות השונות צופה האצה צנועה בקצב הגידול של הכלכלה השנה ובשנה הבאה, כתוצאה "ממתחים גיאו-פוליטיים וסוגיות סחר, חוסר ודאות לגבי מדיניות וסיכונים מאקרו-כלכליים שקשורים לקיימות סביבתית".
ואולם, לדברי מקורות דיפלומטיים ב-G20, ארה"ב מסרבת לאפשר נוסח שמזכיר במפורש את שינוי האקלים כגורם סיכון כלכלי. "בדרך כלל גם סין מתנגדת לכך, אבל היא מיוצגת על ידי דרגים נמוכים יותר ועיקר ההתנגדות מגיע מארה"ב", אמר אחד הדיפלומטים לרויטרס. מקור אחר הוסיף: "אקלים הוא נקודת המחלוקת האחרונה בנוגע להצהרה. עדיין אין הסכמה".
ההתנגדות של ארה"ב מגיעה חרף שורה של מחקרים שמצביעים על קשר ישיר בין משבר האקלים לפגיעה בכלכלה, כאשר רק בשבוע שעבר פורסם מחקר שלפיו זיהום מדלקי מאובנים מייצר לכלכלה העולמית עלויות בסך 2.9 טריליון דולר בשנה.
הקשר אף זכה להכרה על ידי הפורום הכלכלה העולמי, וסוגיות סביבתיות תפסו את חמש המקומות הראשונים ברשימת הסיכונים המרכזיים של הפורום לעשור הקרוב. עם זאת, עמדת ארה"ב אינה מפתיעה. תחת דונלד טראמפ מוביל הממשל מדיניות מכוונת של התכחשות למשבר האקלים, ואף קידום מהלכים ומדיניות שיחריפו את המשבר. הדבר נכון גם להתנהלות המדינה בפורומים בינלאומיים: ארה"ב כבר הודיעה שאין בכוונתה לאפשר לדיון רשמי במשבר האקלים בפסגת ה-G7 שתערך במדינה ביוני.