$
קורונה

נגיף הקורונה

מנהל בית חולים מת במוקד ההתפרצות; 98 מתו ביממה החולפת

הנגיף הקטלני ממשיך לגבות קורבנות, והממשלה בבייג'ינג הודיעה כי מאז התגלה נדבקו בו 72,436 בני אדם. בישראל ממשיכים לנסות לבלום את הגעתו ארצה, ונערכים להגעתם השבוע של נוסעי ספינת הקורונה

ynet 07:1118.02.20
מניין הנספים בהתפרצות נגיף הקורונה בסין (בשמו הרשמי: COVID-19) טיפס ל-1,868 בני אדם, אחרי שביממה החולפת מתו עוד 98 אנשים שנדבקו בו - כך מסרה הלילה (בין שני לשלישי) ועדת הבריאות הלאומית של סין. זאת בהשוואה ל-105 שמתו ביממה שקדמה לה. כמו כן נמסר כי עוד 1,886 בני אדם אובחנו עם הנגיף, ובסך הכל נדבקו בו מאז התגלה 72,436 בני אדם. זוהי היממה הראשונה מאז חודש ינואר שבה מספר הנדבקים החדשים היה נמוך מ-2,000. עם זאת לא ברור אם מדובר בנתון שמצביע על שינוי מגמה של ממש.

 

בבייג'ינג מדווחים הבוקר (יום ג') כי ליו צימינג, מנהל בית החולים ווצ'אנג בעיר ווהאן שבה התפרץ נגיף הקורונה, נדבק ומת. הטלוויזיה הממלכתית בסין דיווחה על מותו. הוא הרופא השני שמת מהנגיף. בתחילת החודש התאבלו בסין על מותו של ד"ר לי וונליאנג שניסה להתריע מפני הנגיף - ושילם בחייו. רבבות רופאים, אחיות וכוח עזר משתתפים במאבק בנגיף ומטפלים בחולים - בעיקר במחוז חוביי.

 

במהלך הלילה הודיעה יפן כי היא מתכוונת להתחיל בקרוב ניסויים בטיפול בנגיף הקורונה הסיני, באמצעות תרופה לנגיף ה-HIV הגורם למחלת האיידס. "אנו מתכוננים להתחיל בניסויים קליניים בתרופות ל-HIV נגד נגיף הקורונה", אמר השר יושיהידה סוגה, שהוסיף עם זאת כי אינו יודע להעריך כמה זמן יימשך תהליך אישור התרופה. ביפן אובחנו עד כה 519 מקרי הידבקות בנגיף - 454 מהם מספינת התענוגות "דיאמונד פרינסס" העוגנת לחופי העיר יוקוהמה. מטוס שחכרה ממשלת קנדה המריא ליפן כדי לפנות את אזרחיה המצויים בהסגר בספינה מוכת הנגיף, והוא אמור להמריא איתם בחזרה לקנדה היום בערב.

  

מנהל בית החולים  ליו צימינג מנהל בית החולים ליו צימינג

 

 

 

 

בתוך כך נמשכים המאמצים בישראל למנוע את הגעתו של הנגיף ארצה. שר הפנים אריה דרעי הורה אתמול בהמלצת משרד הבריאות כי יאסור על כניסתם לארץ של זרים ששהו בתאילנד, מקאו, סינגפור והונג קונג. זאת בנוסף על זרים ששהו בסין. מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר אתמול כי "במשרד נערכים להימצאות הנגיף עד שנת 2021, זאת בהתאם לניתוח של המרכז האמריקאי לבקרת מחלות".

 

 

הונג קונג הונג קונג צילום: Tyrone Siu

 

לדבריו של בר סימן טוב, האסטרטגיה כעת היא להרוויח כמה שיותר זמן ללא חולה ישראלי. "אנחנו לא יכולים להיות רגועים", הוא אמר והוסיף: "מהאינדיקציה שלנו בספינה אנו רואים שזו מחלה מידבקת יותר ממה שחושבים והיא בעלת סימפטומים קשים". עוד הוא אמר כי משרד הבריאות ערוך לקלוט בבתי החולים בארץ אלפי מטופלים במקרה של הידבקות.

 

בבית החולים שיבא בתל השומר החלו להיערך לקליטת נדבקים או חשודים בהידבקות בנגיף. הראשונים שייכנסו לבידוד בשיבא תל השומר הם 12 הישראלים השוהים בהסגר על הספינה "דיאמונד פרינסס". הם ימריאו ביום חמישי בבוקר עם תום ההסגר בספינה, במטוס פרטי שחכרו חברות הביטוח. זאת בכפוף לבדיקה רפואית והנחיות משרד הבריאות ומשרד החוץ.

 

 

 

אתמול הוטסו לארצות הברית יותר מ-300 אזרחיה שהיו בספינה, בהם 14 שאובחנו כחולים. מטוסם נחת בבסיס חיל האוויר בעיר סן אנטוניו בטקסס, ואת פניהם קיבלו אנשי צוות בחליפות מגן. שעות קודם לכן נחת מטוס נוסף ובו נוסעים מהספינה בבסיס בקליפורניה. כל הנוסעים הועברו לבידוד למשך שבועיים.

 

על רקע הבהלה מנגיף הקורונה, ענקית הטכנולוגיה אפל הזהירה הלילה את משקיעיה שלא תעמוד בתחזיות הפיננסיות לרבעון השני של השנה, עקב פגיעה בייצור מכשירי האייפון. החברה טוענת כי הביקוש למכשירי הסלולר ירד גם בסין, בשל צמצום הפעלת החנויות של אפל ואף סגירת חלק מהן.

 

בינתיים בארץ התנהלו חילופי האשמות בין משרד הבריאות למשרדי ממשלה אחרים. גורמים בכירים במשרדים השונים - החוץ, הכלכלה, התיירות, החקלאות והביטחון האשימו כי משרד הבריאות מפרסם אזהרות והנחיות תוך התעלמות מההשלכות הדרמטיות שלהן במישורים האחרים. הם גם האשימו את המטה לביטחון לאומי (המל"ל), בראשות מאיר בן שבת, כי שאינו מנהל את המשבר - חרף הנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו למל"ל לאגד את הטיפול הממשלתי בהתפשטות הנגיף.

  

פועלים בסין פועלים בסין צילום: אי.פי.אי

 

הגורמים אמרו כי שר הבריאות יעקב ליצמן "עושה מה שהוא רוצה", תוך שהוא מתעלם מההמלצות של גורמי המקצוע במשרדים השונים, שמזהירים מפגיעה קשה ביחסי ישראל עם מדינות אסיה. משרד החוץ ביקש ממשרד הבריאות כי ישראל לא תהיה הראשונה לפרסם המלצות ואזהרות, מחשש שהדבר "יתנקם" בה ויגרום לה נזק מדיני בהמשך, כשמדינות אסיה ימהרו בעתיד לפרסם אזהרות מסע לגבי ישראל בתקופות של מתיחות ביטחונית.

  

ואכן, שגרירות תאילנד בישראל פירסמה אזהרת נסיעה לכלל אזרחיה שלא להגיע לישראל. זאת בתגובה על הנחיית משרד הבריאות שלפיה כל נוסע שמגיע מתאילנד, סינגפור, הונג קונג ומקאו נדרש להיכנס לבידוד בן שבועיים. "השגרירות סיפקה לרשויות הישראליות מידע מדויק על ההתפרצות של הקורונה בתאילנד, ותעקוב אחרי הצעדים של ישראל מקרוב", הודיעה השגרירות.

x