$
קורונה

FT

הנגיף הסיני מאיים על המתקפל החדש של סמסונג

יצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם מתקשה להוביל רכיבים מסין למפעלים שלה בווייטנאם בגלל הגבלות שהטילה הממשלה הווייטנאמית. בכיר במשרד הסחר הקוריאני: "המלאים יספיקו לכל היותר לחודש"

ג'ון ריד וסונג ג'ונג אה, פיייננשל טיימס 08:2118.02.20

ענקית הטכנולוגיה סמסונג החלה להטיס מסין רכיבים אלקטרוניים עבור מכשירי הגלקסי שלה למפעליה בווייטנאם, בניסיון להתמודד עם השיבושים הקשים בשרשראות האספקה בצל מגפת הקורונה.

 

"ממשלת וייטנאם מגבילה את ההובלה היומית מסין לווייטנאם בדרכי יבשה, אבל אנחנו מתמודדים עם זה באמצעות הגדלת היקף המשלוחים מסין במטוסים ובספינות", כך לפי גורם המקורב לנושא.

  

השקת גלקסי S20 בסן פרנסיסקו בשבוע שעבר. שני שלישים מהייצור בווייטנאם השקת גלקסי S20 בסן פרנסיסקו בשבוע שעבר. שני שלישים מהייצור בווייטנאם צילום: AP

 

סמסונג השיקה את המכשיר המתקפל ואת מכשירי הגלקסי S20 בשבוע שעבר בסן פרנסיסקו. "אנחנו עושים כמיטב יכולתנו על מנת למזער את ההשפעה על פעילותנו", כך לפי דובר מטעם סמסונג, שהוסיף כי הייצור טרם הואט.

 

סמסונג, יצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם, מייצרת כמעט שני שלישים ממכשיריה, כולל הסדרות החדשות, במפעלים בווייטנאם. אבל משבר הקורונה השאיר את היצרניות בווייטנאם, המקומיות והזרות כאחד, פגיעות במגוון תחומים, מאלקטרוניקה ועד טקסטיל והנעלה, משום ששרשראות האספקה שלהן מסתמכות במידה רבה על סין.

 

מפעלים בווייטנאם שחידשו את פעילותם אחרי חופשת שנת הירח החדשה, גילו כי הגבול עם סין נסגר למסחר לשני הכיוונים.

 

וייטנאם וסין נקטו מהלכים כדי להקל על העברת הסחורות, אבל האנוי מכניסה להסגר נהגי משאיות השבים מסין, מה שהביא לירידה במספר הנהגים המוכנים לבצע את המסלול.

 

LG, יצרנית אחרת מדרום קוריאה המייצרת בעיקר סמארטפונים בטווח מחירים נמוך ובינוני בווייטנאם, מתמודדת עם הפרעות דומות באספקת רכיבים. אף שדובר מטעם החברה ציין כי היא טרם נתקלה בבעיות של מלאים בווייטנאם היא "שוקלת מגוון אופציות" למקרה שהמשבר יימשך.

 

אנליסטים הזהירו, עם זאת, כי משום שיצרניות הסמארטפונים מייבאות כ־30% מרכיבי המכשירים מסין, הן עלולות להיתקל בבעיות אספקה חמורות של כבלים, תקעים ושקעים, כמו גם רכיבים למצלמות. "שרשראות האספקה נקלעו לבעיה בגלל הנגיף", אמר קים יונג־וו, אנליסט ב־SK סקיוריטיז. "אם הבעיה תמשך שבועיים נוספים, זה ייצא משליטה".

 

הונג סון, בכיר במשרד הסחר הקוריאני בווייטנאם, אמר כי רוב היצרניות בדרום קוריאה מחזיקות במפעלים שלהן בווייטנאם במלאים לשבועיים עד ארבעה. "החשש הוא שאם לא יהיו להם מספיק רכיבים, הם לא יוכלו לייצר את המוצר הסופי", אמר.

 

וייטנאם דיווחה על 16 נדבקים בנגיף הקורונה עד כה, וסגרה חלק ממחוז וין פוק צפונית מערבית להאנוי, שם מתגוררים כ־10,000 תושבים, לאחר שנתגלה באזור מצבור של מקרים.

 

 

x