נגיף הקורונה
נגיף הקורונה: מניין המתים חצה את רף ה-1,000
אחרי שמניין הקורבנות עבר את הסארס, מתו ביממה האחרונה יותר מ-100 בני אדם בסין מנגיף הקורונה. מניין הנדבקים כבר עבר את רף ה-42,000. הנשיא שי ביקר בבית חולים בבייג'ינג והבטיח להחריף את המאבק בנגיף: "המצב עדיין חמור"
אחרי שמניין המתים עבר את נגיף הסארס, נגיף הקורונה ממשיך לשבור שיאים: סין הודיעה הלילה (בין שני לשלישי) כי 1,016 בני אדם מתו עד כה כתוצאה מנגיף הקורונה. על פי ועדת הבריאות של המדינה, מניין הנדבקים הכולל במדינה עומד על 42,638. ביממה האחרונה מתו בסין 108 בני אדם מהנגיף, ומדובר בפעם הראשונה שבה חוצה מניין המתים ביממה את רף ה-100.
- נשיא סין: "המצב עדיין חמור, נחמיר את המאבק בקורונה"
- התפרצות הקורונה הקפיצה את מחירי המזון בסין
- עוד לפני החולה הראשון: כך פוגע הקורונה ברשתות האופנה הישראליות
ביממה האחרונה חלה ירידה קלה במניין הנדבקים החדשים. 2,478 בני אדם נוספים אושרו כחולים בנגיף, בעוד שביממה הקודמת 3,062 בני אדם אושרו כחולים בו. במחוז חוביי, מוקד התפרצות הנגיף, דיווחו הלילה על 103 מקרי מוות ו-2,097 נדבקים חדשים.
אף שמניין המתים בחוביי עלה, מניין הנדבקים החדש ירד בכמעט 20% בהשוואה ללילה הקודם. ועדת הבריאות המחוזית בחוביי ציינה כי עד כה התגלו 31,728 מקרי הידבקות, ו-974 מקרי מוות ברחבי המחוז. למעשה, 3.07% מהנדבקים מצאו את מותם בעקבות הנגיף במחוז שבו הוא התפרץ.
בוועדה הוסיפו כי קרוב לשלושה רבעים ממקרי המוות אירעו בבירת המחוז, ווהאן, שבה ככל הנראה התפרץ הנגיף. כמו כן, נמסר כי נכון להיום יש עוד 16,687 בני אדם שטרם ברור אם נדבקו בנגיף, אף שקיים חשד לכך. מזכיר המפלגה הקומוניסטית בווהאן אמר כי בעיר מתכוונים לבדוק את אותם בני אדם עוד היום.
במהלך הלילה מסר המרכז לבקרת מחלות בארצות הברית כי אובחן מקרה ראשון של הידבקות בנגיף בסן דייגו שבקליפורניה. עד כה אובחנו בסך הכל 13 מקרים בארצות הברית. כמו כן, בוייטנאם הודיעו שמספר הנדבקים בנגיף עלה ל-15. בין הנדבקים במדינה האסייתית גם תינוקת בת שלושה חודשים שנדבקה מסבתה.
בהונג קונג פונו במהלך הלילה ארבעה בני אדם מבניין מגורים, שבו גבר ואישה נדבקו בנגיף. בממשל בהונג קונג ציינו כי הם בודקים את צינורות הביוב בבניין, מתוך חשש שהנגיף הועבר בהם. חלקים מהעיר בעלת המעמד המיוחד ובהם מסעדות, קניונים ובתי קפה כמעט נטושים. רוב התושבים עובדים מהבית ובתי הספר נשארים סגורים. מנהיגת הונג קונג קארי לאם קראה לאזרחים להישאר בבית ככל האפשר.
אתמול הבטיח נשיא סין שי ג'ינפינג לנקוט "צעדים החלטיים יותר" במסגרת המאבק בנגיף, בהופעה הפומבית הראשונה שלו מאז התפרצות המגפה. בארגון הבריאות העולמי הזהירו במקביל מהאפשרות שהנגיף ממשיך להתפשט גם מחוץ לסין, ואמרו כי ייתכן שהמקרים שהתגלו עד כה במדינות אחרות הם רק "קצה הקרחון".
שי, שמאז התפרצות המגפה בארצו השתדל להימנע מאור הזרקורים ומינה את ראש הממשלה לי קצ'יאנג לנהל את המשבר, הגיע אתמול לבית חולים בבירה בייג'ינג ושוחח עם הצוות הרפואי שמעניק טיפול לאלו שנדבקו בנגיף. הוא קיים משם גם שיחת וידאו עם הצוותים הרפואיים בעיר ווהאן, מוקד ההתפרצות. בתמונות ששידרה הטלוויזיה הממלכתית נראה שי עוטה מסכה רפואית, כשבאחת מהן נראית רופאה או אחות מודדת את הטמפרטורה של גופו, באמצעות מכשיר אלקטרוני.
בדבריו שצוטטו בתקשורת הסינית אמר שי כי המצב בארצו "עדיין חמור", וכאמור הבטיח שארצו תנקוט צעדים "החלטיים יותר" במסגרת המאבק בנגיף – אחרי שכבר נקטה צעדים דרסטיים וחסרי-תקדים כמו סגר דה-פקטו על כל מחוז חוביי במרכז סין, שווהאן בירתו ושבו גרים כמעט 60 מיליון בני אדם. "חייב להיות לנו ביטחון שבסופו של דבר ננצח במאבק נגד המגפה", אמר שי לרופאים והאחיות בבית החולים דיטאן.
סין, נזכיר, החליטה בחודש שעבר להאריך את חופשת השנה הירחית החדשה – ורק אתמול התחילו הסינים לחזור לעבודה, אך נראה שהחזרה לעבודה תהיה איטית והדרגתית: מקומות עבודה רבים נותרו סגורים גם אתמול, ועובדים רבים מעדיפים לעבוד מהבית כדי לא להסתכן. בנוסף, בתי ספר במחוזות רבים בסין (כמו המאוכלס ביותר במדינה גואנגדונג) יישארו סגורים לפחות עד סוף החודש.
צבר המקרים הגדול ביותר מחוץ לסין הוא באוניית התענוגות "דיימונד פרינסס", שעוגנת ביפן ובה התגלו עוד 65 נדבקים מבין 3,700 הנוסעים ואנשי הצוות, כך שהמספר הכולל של אלו שנדבקו בה עלה ל-135. בין הנוסעים 15 ישראלים. אתמול דווח כי לנוסעת ישראלית שם היה חום גבוה, אך בהמשך אמרו הנוסעים כי מצבה השתפר וכי לא פינו אותה. לא ברור ממה סבלה.
ארגון הבריאות העולמי שלח צוות חוקרים לבייג'ינג כדי ללמוד יותר על הנגיף, שאופן פעילותו והתפשטותו עדיין לא ברורים לחלוטין. אתמול, למשל, דיווחה קבוצת חוקרים סינית כי ייתכן שתקופת הדגירה של הנגיף יכולה להימשך עד 24 ימים, ולא 14 כפי שהיה ידוע עד כה. חשוב לציין כי מדובר בטענה שעדיין לא ברורה אמינותה, ובארגון הבריאות העולמי טרם שינו את הקביעה הנוכחית שתקופת הדגירה נמשכת עד שבועיים.
בסוכנות הידיעות רויטרס ציינו כי לפי הנתונים שאותם שיתפה סין עם ארגון הבריאות העולמי, כ-82% מהנדבקים סובלים מתסמינים מתונים בלבד, ובסופו של דבר מחלימים. כ-15% מהנדבקים מגיעים למצב חמור ו-3% למצב קריטי.