נגיף הקורונה
האונייה הנצורה ביפן: אובחנו עשרה חולים נוספים בקורונה
בכך עלה ל-20 מספר החולים בנגיף השוהים על האונייה העוגנת מול נמל יוקוהאמה, ועליה גם 15 ישראלים. בתוך כך, מת מקורונה הרופא הסיני שנחקר על ידי הרשויות לאחר שניסה להזהיר מפני הנגיף בדצמבר
עשרה נוסעים נוספים השוהים על אוניית הקרוז דיאמונד פרינסס (Diamond Princess) העוגנת מול נמל יוקוהאמה ביפן, אובחנו כחולים בנגיף הקורונה. בכך עולה מספר האנשים החולים בנגיף השוהים על סיפון האונייה ל-20, כולל שלושה נוסעים אמריקאים. על כך מדווח הוושינגטון פוסט. על האונייה גם 15 נוסעים ישראלים.
- טסלה סגרה את 24 סניפי המכירות שלה ברחבי סין
- פיאט קרייזלר: השפעת הקורונה תורגש בקרוב במפעלי החברה באירופה
- עליבאבא נגד הקורונה: מחפשת לרכוש ציוד רפואי בישראל
מספר הנדבקים בנגיף עלה משמעותית ברחבי סין, כשרק אתמול (רביעי) דווח על 3,700 נדבקים נוספים ו-73 מקרי מוות חדשים. מספר המקרים המאושרים בסין עלה ליותר מ-28 אלף, כאשר יותר מ-3,800 מהם במצב קריטי. סין כבר דיווחה על יותר מ-560 מתים כתוצאה מהקורונה, כולל מקרה אחד בהונג קונג, ואדם אחד שמת בפיליפינים.
ברוריה לוי מאילת, שנמצאת באונייה יחד עם אחֶיה, אחיותיה ובתה ניקול בן דוד לרגל חגיגה משפחתית, סיפרה היום: "היום היינו אמורים להיות כבר בבית, אפילו הזמנו מונית ספיישל משדה התעופה לאילת, אבל הכול בוטל".
על העברת הזמן בבידוד היא מספרת: "אנחנו משתדלות שלא להיכנס לפאניקה. לא יעזור לנו לדאוג. לפחות לנו יש חדר עם מרפסת ונוף מדהים. צוות האונייה מספק לנו ולכל הנוסעים אינטרנט בחינם, ואמר שבקרוב קבוצות קטנות של נוסעים יוכלו להתחיל לצאת להתאוורר". לוי מנסה לראות גם את הטוב שבמצב: "לפחות קיבלתי זמן איכות עם הבת שלי".
בתוך כך, הרופא הסיני שניסה להזהיר רופאים אחרים מפני נגיף הקורונה מת אחרי שנדבק במחלה בווהאן, העיר שבה התפרצה המגפה. לפי התקשורת המקומית, דוקטור לי וונליאנג (Li Wenliang), בן 34, מת מהנגיף היום (ה'). הוא עבד כרופא עיניים בבית החולים המרכזי של ווהאן. ב-30 בדצמבר הזהיר בצ'אט פרטי רופאים נוספים אחרי שכמה מטופלים חלו. תחילה הוא חשב שמדובר בנגיף הסארס וקרא לחבריו להשתמש במסכות כדי לא להידבק. לאחר מכן התברר שגם הוא נדבק בנגיף הקורונה.
"בשוק חואה-נאן אובחנו שבעה מקרי סארס", הוא כתב אז. "הם מאושפזים בבידוד ביחידה לטיפול נמרץ אצלנו בבית חולים". חברו התריע: "תיזהר, עלולים לסגור לנו את הקבוצה". כעבור שעה הוסיף לי וחידד: "החדשות האחרונות הן שמדובר בנגיף קורונה. כרגע מנסים לאפיין את סוג הנגיף. אל תפיצו את זה החוצה, בינתיים תזהירו את בני המשפחה והקרובים שלכם".
ארבעה ימים אחרי שניסה להתריע, הוא זומן ללשכה לביטחון הפנים והואשם ב"הפצת שמועות כוזבות המפריעות לסדר הציבורי". לפי דיווחים הוא אף נחקר עם שבעה רופאים נוספים. אחרי שהנגיף הפך למגיפה, בוטלו ההאשמות נגד השמונה והרשויות התנצלו.
בפוסט ברשת החברתית הסינית וויבו הוא תיאר תסמינים שחווה החל מ-10 בינואר. בהתחלה הוא השתעל ולמחר היה לו חום. הוא סיפר שיומיים לאחר מכן כבר אושפז בבית חולים. לפני שבוע, ב-30 בינואר, הוא אובחן כחולה בנגיף הקורונה.
טדרוס אדנום, יו"ר ארגון הבריאות העולמי, אמר היום בתדרוך כי מוקדם מדי לקבוע שהתפרצות הנגיף בסין הגיעה לשיאה. הוא ציין כי אתמול היה היום הראשון שבו נרשמה ירידה במספר המקרים החדשים שהתגלו בסין. עד כה נרשמה עלייה מתמדת במקרי ההידבקות במחוז חוביי שבו התפרץ הנגיף, אך עלייה זו לא נראתה במחוזות אחרים.
בארגון הבריאות העולמי אומרים שנדרשים 675 מיליון דולר כדי לעצור לחלוטין את המשך התפשטות ההגיף. הארגון עדיין אינו יודע מה מקור ההתפרצות, כיצד הוא מועבר מאדם לאדם ומה דרגת חומרתו. אין גם חיסון שמונע זיהומים או אנטיביוטיקה לטיפול בחולים.